Πέθανε ο Κώστας Χατζηδουλής

212
Πέθανε ο Κώστας Χατζηδουλής

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε πριν λίγα λεπτά η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του σπουδαίου μελετητή του λαϊκού τραγουδιού, Κώστα Χατζηδουλή ο οποίος έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Το όνομα του Κώστα Χατζηδουλή ήταν, εδώ και δεκαετίες, ταυτισμένο με το λαϊκό τραγούδι, το μουσικό είδος που αγάπησε, ερεύνησε σε βάθος, υπηρέτησε και μεταλαμπάδευσε στις νεώτερες γενιές. Η προσφορά του στην διάσωση, διάδοση και παρουσίαση του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού υπήρξε σημαντικότατη.

Μάς μύησε στον μαγικό κόσμο τους και μας αποκάλυψε τα μυστικά τους μέσα από βιβλία που έγραψε, μεταξύ των οποίων και τα «Ρεμπέτικα και λαϊκά», «Βασίλης Τσιτσάνης: Η ζωή μου, το έργο μου», «Αρχόντισσα. Το μυστικό μιας ζωής» κ.α., μέσα από τα αμέτρητα κείμενά του που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά, μέσα από τις δισκογραφικές παραγωγές που επιμελήθηκε αλλά και τις πολυάριθμες μουσικές εκδηλώσεις που οργάνωσε. Ο κόσμος του ελληνικού τραγουδιού είναι συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατό του.

Διαβάστε επίσης:  Αντιδρούν οι Υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού στη νέα σύνθεση του ΚΑΣ

Βαθιά συγκινημένος ο Μανώλης Μητσιάς δήλωσε στο ethnos.gr: «Χάσαμε έναν άνθρωπο που πρόσφερε πάρα πολλά στο ελληνικό τραγούδι. Ο Κώστας Χατζηδουλής ήταν βαθύς γνώστης του λαικού τραγουδιού, ένας άνθρωπος υψηλής ευαισθησίας που φώτισε μια ολόκληρη μουσική εποχή και βοήθησε παράλληλα πολλούς τραγουδιστές».