Πέθανε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης

31
Πέθανε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης.

Ο Γιώργος Καρυπίδης εργάστηκε ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο (SFB). Σκηνοθέτησε γύρω στα 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση, ενώ κατά καιρούς δημοσίευσε άρθρα και διηγήματα του σε περιοδικά και εφημερίδες.

Η μικρού μήκους ταινία του «Θεόφιλος ο ζωγράφος» κέρδισε το 1979 το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά το χρονικό διάστημα 1988-90.

Φιλμογραφία:

– 1967 «Όριο» (μικρού μήκους)

– 1975 «Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ)

– 1979 «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»

– 1982 «Επικίνδυνο παιχνίδι»

– 1986 «Μάγισσες»

Διαβάστε επίσης:  Τέλη Κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων (παραδείγματα)

– 1988 «Στη σκιά του φόβου»

– 1992 «Η ουρά του φιδιού»

– 1992 «Πεθαμένο λικέρ»

– 1995 «Μαγεμένοι»

– 2004 «Ουτοπία»