Το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ πριν από τα Χριστούγεννα, περιλαμβάνονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άρση του lockdown όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Ωστόσο όπως είπε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης, καθώς στα μαγαζιά αυτά υπάρχουν πολλοί όρθιοι με αποτέλεσμα να δημιουργείται συγχρωτισμός.
Σύμφωνα με τον κ Πέτσα θα προηγηθεί το άνοιγμα των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και του λιανεμπορίου, καθώς δεν καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και υπερμετάδοση.
Αναφορικά με το εμβόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα είναι διαθέσιμο από το τέλους του τρέχοντος έτους, ενώ έως το τέλος του β’ τριμήνου του 2021 θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού για το σύνολο του πληθυσμού. Τόνισε πάντως πως ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός.