Πέτσας: Η ανακοίνωση του ονόματος του ΠτΔ θα γίνει όταν το κρίνει ο πρωθυπουργός

11
«Απειλείται η εθνική ασφάλεια» – Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα

Η ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει ο πρωθυπουργός για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει όποτε ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο, από τώρα έως την συνταγματική προθεσμία που είναι στις 13 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς εάν ισχύουν δημοσιεύματα ότι έχει καταλήξει σε απόφαση να μην προτείνει εκ νέου το κ. Προκόπη Παυλόπουλο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει υποκύψει στον πειρασμό της ονοματολογίας και επισήμανε ότι η συνταγματική προσθεσμία είναι κοντά.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και στις αντιδράσεις που σημειώνονται, ο κ. Πέτσας επαναβεβαίωσε ότι θα κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα που έχουν εξαγγελθεί στα νησιά και θα κλείσουν οι δομές που υπάρχουν σήμερα, ενώ τονισε ότι δεν θα σταματήσει και η υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει γίνει για μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα. Εκτίμησε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα αποδώσει καρπούς το συνολικό σχεδιο που υλοποιεί η νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:  ΚΚΕ: Αντιλαϊκά τα μέτρα της Κυβέρνησης εξοντώνουν τους εργαζόμενους

Από την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός ξεκινά και γύρο συναντήσεων με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά, με αντικείμενο τον προγραμματισμό του έργου τους.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το Υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη.