Πέτσας: Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης

15
Πέτσας: Η χρήση μάσκας ίσως γίνει υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε “ανατριχιαστικά όσα είδαμε το σαββατοκύριακο”, υποστηρίζοντας ότι “προστέθηκαν σε αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων» και «είναι απορίας άξιο πως ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει να σιωπά”.

Ερωτηθείς εάν για τον κ. Παππά υπάρχει ενδεχόμενο διερεύνησης τυχόν ευθυνών, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι τα στοιχεία το σαββατοκύριο στον Τύπο “είναι ήδη σε γνώση της Δικαιοσύνης, επομένως τα πρώτα βήματα θα προέλθουν από εκεί όπως μπορεί κανείς να φανταστεί και από κει πέρα εμείς περιμένουμε να δούμε σε πολιτικό επίπεδο πως θα κινηθούμε”. “Αλλά προέχει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας. Είναι θέμα όχι δημοσιογραφίας, είναι θέμα δημοκρατίας”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:  Με αναλογία 1 προς 1 οι προσλήψεις το 2021 στο δημόσιο

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι “ο κ. Τσίπρας οφείλει – σήμερα κιόλας – να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων – αδιανόητων σε μια Δημοκρατία – πληροφορήθηκαν το σαββατοκύριακο οι Έλληνες. Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας”.

“Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ;”, διερωτήθηκε ο κ. Πέτσας και υποστήριξε ότι “η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στη συνείδηση των πολιτών.”