πΓΔΜ: Δεκτοί πρόσφυγες μόνο από εμπόλεμες πόλεις

127
Σουηδία, 15 τραυματίες, φωτιά, πρόσφυγες,

Με αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων, κλείνει ακόμη περισσότερο η στρόφιγγα εισόδου προσφύγων στην ΠΓΔΜ. Όπως κάνει γνωστό το Associated Press, στη γείτονα γίνονται πλέον δεκτοί μόνο όσοι πρόσφυγες προέρχονται από εμπόλεμες πόλεις της Συρίας. Έτσι τα σύνορα ανοίγουν για παράδειγμα για όσους προέρχονται από το Χαλέπι αλλά όχι προέρχονται από την πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, ή την πρωτεύουσα του Ιράκ τη Βαγδάτη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της der Standard, που επικαλείται επίσημα έγγραφα, η βαλκανική οδός των προσφύγων θα κλείσει οριστικά και στην Ελλάδα θα δοθεί ΜΟΝΟ ευρωπαϊκή στήριξη για την φιλοξενία όσων εγκλωβιστούν εντός συνόρων.

Την ίδια ώρα, οργανωμένη εισβολή στην Ευρώπη χαρακτηρίζει τις προσφυγικές ροές ο Πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν. Προτείνει την δημιουργία κέντρων κράτησης στα ελληνικά νησιά για όσους μετανάστες απελαύνει η Ευρώπη, με αντιστάθμισμα την μείωση του δημόσιου χρέους.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί για την επίτευξη συμφωνίας

Εντός συνόρων τώρα, ζοφερή είναι η εικόνα που μεταφέρει ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Μουζάλας. Από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να προετοιμαστούμε για ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα προσφύγων, τόνισε πως και οι πρόσφυγες που παραμένουν στην Ειδομένη πρέπει να φύγουν από τη μεθόριο και προανήγγειλε τη δημιουργία δεκάδων ακόμη πολυδύναμων hot spots σε όλη την επικράτεια.