Ποια είναι η Κρυστάλλινη Πριγκίπισσα και η ιστορία της;

Η Κρυστάλλινη Πριγκίπισσα ακουμπάει στη λογική και στο θυμικό κάθε αναγνώστη, από την εφηβεία και μετά, που θέτει στον εαυτό του ερωτήματα περί της ζωής, του χρόνου, των σχέσεων, του εαυτού, κάθε αναγνώστη που βρίσκεται στον δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης, δεν έχει σταματήσει να φαντάζεται, να ονειρεύεται. 

219

Ένα βιβλίο που ξεχωρίζει για τους άλλοτε σαφείς και άλλοτε υπαινικτικούς συμβολισμούς, καθώς και για τον πλούτο των φανερών και των κρυφών νοημάτων είναι το διήγημα του Παναγιώτη Ζιάκα «Η Κρυστάλλινη Πριγκίπισσα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως με εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα.

Ποια είναι η Κρυστάλλινη Πριγκίπισσα και ποια η ιστορία της; Τι μας διδάσκει εμάς τους ανθρώπους που νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου, ότι είμαστε πάνσοφοι; Ο συγγραφέας αφηγείται μια ιστορία που γράφτηκε σε κάποιο παρόν παράξενο, σαν να μην είναι αυτού του κόσμου ή σαν να έχουμε όλοι κοιμηθεί κι όπου να ’ναι το φως της ημέρας θα μπει από μια χαραμάδα και θα ξυπνήσουμε. Θα μπορούσε όμως να έχει έρθει κι από κάποιο μέλλον μακρινό ή από κάποιο ακόμη πιο μακρινό παρελθόν. Άλλωστε, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για τα παιχνίδια του χρόνου;

Η Κρυστάλλινη Πριγκίπισσα ακουμπάει ταυτόχρονα και στη λογική και στο θυμικό του αναγνώστη. Κάθε αναγνώστη, από την εφηβεία και μετά, που θέτει στον εαυτό του ερωτήματα περί της ζωής, του χρόνου, των σχέσεων, του εαυτού, κάθε αναγνώστη που βρίσκεται στον δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης, δεν έχει σταματήσει να φαντάζεται, να ονειρεύεται.

Διαβάστε επίσης:  "Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9" από τον Γιάννη Πολίτη

Αντιγράφουμε από το οπισθόφυλλο: Όταν η Νύχτα μπήκε στο δωμάτιό της για να της πει πως πρέπει να μεγαλώσει, άρχιζε για την Κρυστάλλινη Πριγκίπισσα μια παράξενη πορεία αναζήτησης. Όσα γεννιούνται στη χώρα της φαντασίας, έχουν ένα κρυμμένο νόημα ή, τουλάχιστον, έτσι συμβαίνει στα όνειρα και τα παραμύθια. Αν μεγαλώσει όμως, θα θυμάται το μυστικό; Αυτό είναι το μόνο πράγμα που της ζητάει το αγόρι με τα χρυσά μαλλιά. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν στην άκρη μιας άγνωστης θάλασσας και, καθώς τη νύχτα συμβαίνουν θαύματα, οι δυο τους θα αναμετρηθούν με όλα τα ερωτήματα της ύπαρξης…

Περισσότερα για το βιβλίο:

http://likofos.gr/index.php?route=product/product&product_id=109

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Η κρυστάλλινη πριγκίπισσα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Παναγιώτης Ζιάκας

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: Δήμητρα Πέππα

ISBN: 978-618-5095-48-2

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 15*23

ΣΕΛΙΔΕΣ: 84

ΤΙΜΗ 10 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ