Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Ποια είναι τα μυστικά της Χίλαρι και του Τραμπ; – Διαβάστε τις αποκαλύψεις!

Το μεγάλο δίλημμα των Αμερικανών, από την μια η Χίλαρι από την άλλη ο Τραμπ. Όπως λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! 

Στη μία γωνία η Χίλαρι Κλίντον, ο λιγότερο δημοφιλής υποψήφιος των Δημοκρατικών που πήρε ποτέ προεδρικό χρίσμα στην ιστορία των ΗΠΑ!

Στο άκουσμα του ονόματός της και μόνο πολλοί πολίτες της Αμερικής ανασύρουν λέξεις όπως «σκάνδαλα», «διαφθορά» και «ψέματα».

Και μάλλον δικαίως παρά αδίκως, καθώς ένα μικρό ψαχούλεμα στο χρονοντούλαπο της ζωής της φέρνει στην επιφάνεια γεγονότα που θα ήθελε προφανώς να ξεχάσει τόσο η ίδια όσο και οι πιστοί ψηφοφόροι της.

Στην άλλη γωνιά έχουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πλέον αμφιλεγόμενο και ανεκδιήγητο Αμερικανό που διεκδίκησε ποτέ το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας!

Έναν κροίσο της κτηματομεσιτικής που δεν μασάει τα μισαλλόδοξα λόγια του και μοιάζει με περιπλανώμενο παλιάτσο που ντροπιάζει το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Ή μήπως όχι;

Τουλάχιστον αυτός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος όσο η Κλίντον, σπεύδουν να αποφανθούν απολογητικά οι υποστηρικτές του, αν και το πράγμα μόνο έτσι δεν είναι. Μια χαλαρή αναζήτηση στα έργα και τις ημέρες του Ντόναλντ αποδεικνύει ότι έχει βάλει κι αυτός εξίσου το χεράκι του σε μια σειρά από σκάνδαλα και ατασθαλίες που δεν προσιδιάζουν συνήθως σε μεγάλους πατριώτες και εθνοπατέρες.

Το αμερικανικό εκλογικό σώμα βρίσκεται σε μάλλον δεινή θέση, καθώς έχει να διαλέξει μεταξύ της 68χρονης Χίλαρι Κλίντον και του 70χρονου Ντόναλντ Τραμπ. Ανάμεσα σε μια ιδιαιτέρως πεπειραμένη πρώην Πρώτη Κυρία, πρώην γερουσιαστή και πρώην υπουργό Εξωτερικών δηλαδή, η οποία αναζητεί τρόπους για να αποκαταστήσει την επαφή της με ένα όχι και πολύ ενθουσιώδες κοινό που αμφιβάλλει για την εντιμότητά της, και σε έναν τουλάχιστον ασυνήθιστο υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έναν ακραία λαϊκιστή και απρόβλεπτο άνθρωπο που μοιάζει να αψηφά κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού.

Με τη δημοσκοπική διαφορά των δύο υποψηφίων να βρίσκεται πια σε απόσταση αναπνοής, στα όρια μάλιστα του στατιστικού λάθους, και τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου να κοντοζυγώνουν, ώρα να δούμε τι έχουν να κρύψουν η πρώην Πρώτη Κυρία και ο μεγιστάνας στον δρόμο για τον εκλογικό θρίαμβο που θα στέψει έναν από τους δυο πλανητάρχη…

To ύποπτο Ίδρυμα Κλίντον και οι αγαθές του σχέσεις με καταπιεστικά καθεστώτα

hhihillltruummppp1

Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν και Αλγερία είναι χώρες αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό: την πλήρη αδιαφορία για έννοιες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάτι που προφανώς δεν νοιάζει την υποψήφια ηγέτη των δημοκρατικών ΗΠΑ όταν είναι να δεχτεί τα εκατομμύρια των τυραννικών καθεστώτων.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι και σήμερα, το Ίδρυμα Κλίντον έχει λάβει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από κράτη που προβαίνουν σε άθλιες διακρίσεις και άδικες συμπεριφορές κατά θρησκευτικών και πολιτικών μειονοτήτων, αλλά και ομοφυλόφιλους και γυναίκες. Από χώρες δηλαδή που ασκούν εντελώς διαφορετική πολιτική και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δημοκρατικότατες προγραμματικές δηλώσεις του Ιδρύματος Κλίντον, που είναι εδώ για να προωθήσει, μεταξύ άλλων, την ισότητα των δύο φύλων αλλά και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας!

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Κλίντον δεχόταν μάλιστα τους ευτυχείς μποναμάδες των δεσποτικών ηγετών την ώρα που η Χίλαρι έπαιρνε κεφαλαιώδους σημασίας αποφάσεις για τις χώρες τους ως υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής. Κι ενώ αυτό δεν είναι παράνομο κατά το γράμμα του νόμου, είναι τουλάχιστον ανήθικο ή έστω ύποπτο ως σύγκρουση συμφερόντων…

Το χρήμα ξεκλειδώνει τις συνειδήσεις

hhihillltruummppp2

Ο διάδοχος του θρόνου του Μπαχρέιν, πρίγκιπας Σαλμάν, είναι για την ώρα στρατάρχης της χώρας. Είναι όμως και χρυσός χορηγός του Ιδρύματος Κλίντον, έχοντας δώσει 32 εκατ. δολάρια όσο η Χίλαρι ήταν υπουργός Εξωτερικών! Μάλλον οι γενναίες χορηγίες συνέπεσαν με την ιστορική απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να δώσει το πράσινο φως για την πώληση όπλων αξίας 630 εκατ. δολαρίων στον στρατό του Μπαχρέιν.

Και λέμε ιστορική γιατί με το που ήρθε η Χίλαρι στο τιμόνι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα όπλα που πουλούσε τώρα η Αμερική στο Μπαχρέιν αυξήθηκαν κατά 187%! Και τα πουλούσε μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μαστιζόταν από μαζικές κινητοποιήσεις για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έπνιγε στο αίμα το καθεστώς του Μπαχρέιν.

Αυτή δεν είναι φυσικά η μόνη φορά που αποδείχτηκαν οι αγαστές σχέσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών με διεφθαρμένα απολυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη, η εκχώρηση τεράστιων ποσών στο ίδρυμά της δηλαδή με αντάλλαγμα υπουργικές εκδουλεύσεις.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει δωρίσει πάνω από 10 εκατ. δολάρια στο ίδρυμα Μπιλ, Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον, όπως έχει κάνει (μέσω αντίστοιχου ιδρύματος) και ο γαμπρός πρώην προέδρου της Ουκρανίας, η κυβέρνηση του οποίου έχει κατηγορηθεί για εκτεταμένη διαφθορά, ακόμα και δολοφονίες δημοσιογράφων. Από την άλλη, ένας λιβανέζος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Νιγηρία έχει δωρίσει στο Ίδρυμα Κλίντον πάνω από 5 εκατ. δολάρια.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Χίλαρι ζει και βασιλεύει μέσα από την απλόχερη και ανιδιοτελή γενναιοδωρία ξένων κυρίως χορηγών, οι οποίοι όλο και κάτι παίρνουν ως αντάλλαγμα για την καλή τους την καρδιά…

Το «σκανδαλάκι» του Λευκού Οίκου

hhihillltruummppp3

Στις αρχές του 1993, ο Μπίλι Ντέιλ ήταν ένας αξιοσέβαστος βετεράνος του Λευκού Οίκου, έχοντας περάσει τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του οργανώνοντας τα προεδρικά ταξίδια. Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν μάλιστα επικεφαλής μιας εφταμελούς ομάδας, έχοντας δει προέδρους και προέδρους να έρχονται και να φεύγουν αλλά αυτός εκεί, σταθερός και αμετακίνητος.

Μέχρι τις 19 Μαΐου όλα αυτά, όταν έμεινε ξαφνικά άνεργος και είχε και το FBI να ξεψαχνίζει τη ζωή του. Τι έγκλημα είχε κάνει; Τίποτα φοβερό, είχε απλώς μια θέση που ήθελε η Κλίντον για τα πρωτοπαλίκαρά της. Γιατί βλέπετε με το που κατέφτασαν οι Κλίντον στον Λευκό Οίκο, η Χίλαρι άρχισε να διαδίδει φήμες ότι το τμήμα του Ντέιλ είχε μακρύ χέρι και υπεξαιρούσε κονδύλια.

Κάποια στιγμή έβαλε το FBI να ερευνήσει την ομάδα του Ντέιλ, πετυχαίνοντας τον στόχο της: σύντομα οι εφτά θέσεις ανήκαν όλες σε υπαλλήλους της προεκλογικής εκστρατείας του Μπιλ. Όταν η ιστορία διέρρευσε στον Τύπο, ισχυρίστηκε έχοντας πάρει όρκο ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην αυθόρμητη έρευνα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Ένα εσωτερικό υπόμνημα έδειξε αργότερα ότι είχε και παραείχε.

Όσο για τον Ντέιλ και την ομάδα του, αθωώθηκαν όλοι τελικά από τις αρχικές κατηγορίες (το κατηγορητήριο αποσύρθηκε από το ίδιο το FBI), αν και η ρετσινιά του κλέφτη του στέρησε την περαιτέρω καριέρα στον Λευκό Οίκο…

Πού πάνε τα κονδύλια;

hhihillltruummppp4

Ήταν Σεπτέμβριος του 2010 όταν το παρακλάδι του Ιδρύματος Κλίντον, Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλιντον (Clinton Global Initiative), εμπιστεύτηκε 2 εκατ. δολάρια στην Energy Pioneer Solutions (EPS), έναν όμιλο που μονώνει και ανακαινίζει κατοικίες ώστε να γίνουν αποδοτικότερες ενεργειακά. Και ποιο το κακό, θα σπεύσει να ρωτήσει κάποιος. Μα το γεγονός ότι η φίρμα ανήκει σε προσωπικούς φίλους των Κλίντον και, όπως αποκάλυψε η «Wall Street Journal», ο μποναμάς των εκατομμυρίων στον επιχειρηματικό όμιλο έγινε μόνο και μόνο για να πλουτίσουν οι στενοί συνεργάτες της πρώην προεδρικής οικογένειας.

Κι αυτό είναι εξάλλου πρόδηλο. Η EPS δεν είναι μη κυβερνητικό σωματείο αλλά εμπορική επιχείρηση με σκοπό το κέρδος. Οι μέτοχοι ωφελούνται άμεσα από το δωράκι των 2 εκατ. δολαρίων και μέτοχοι εδώ είναι δύο προσωπικοί φίλοι του Μπιλ, αλλά και δυο προβεβλημένα μέλη του κόμματος των Δημοκρατικών. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα…

Κυβερνητικοί χειρισμοί για κλάματα

hhihillltruummppp5

Ένα βασικό προαπαιτούμενο για κάθε υπουργό Εξωτερικών είναι η ικανότητα να χειρίζεται διαβαθμισμένες πληροφορίες. Κατά τη θητεία της λοιπόν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι όχι μόνο χειρίστηκε εσφαλμένα ευαίσθητα δεδομένα εθνικής ασφαλείας, αλλά πιθανότατα τα άφησε βορά στα χέρια ξένων χάκερ!

Απίστευτο, πλην όμως αληθινό. Όντας υπουργός Εξωτερικών, η Κλίντον αποθήκευε απόρρητα δεδομένα σε ιδιωτικό σέρβερ, καταπατώντας τις δικλείδες ασφαλείας του υπουργείου, την ίδια ώρα που τα έστελνε αριστερά και δεξιά (σε προσωπικά ηλεκτρονικά ταχυδρομεία δηλαδή). Ένα από τα διαβαθμισμένα αυτά ντοκουμέντα βγήκε κάποια στιγμή στο ίντερνετ από ομάδα χάκερ που πρόσκειται στη ρωσική κυβέρνηση.

Ακόμα και laptop γεμάτο με εμπιστευτικά έγγραφα κατάφεραν να χάσουν οι συνεργάτες της! Όταν μπήκε στο στόχαστρο του Τύπου, η Κλίντον δήλωσε ατάραχα πως δεν γνώριζε τις διαδικασίες χειρισμού απόρρητων δεδομένων του υπουργείου όπου προΐστατο. Σαν να λες δηλαδή πως δεν έχεις καμία ευθύνη για κάτι παράνομο μόνο και μόνο γιατί δεν φρόντισες να μάθεις ότι είναι παράνομο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το αμερικανικό κοινό πληροφορήθηκε λίγο αργότερα ότι όλοι οι συνεργάτες του επιτελείου της στο Υπουργείο Εξωτερικών βγήκαν μαγικά από το στόχαστρο του FBI κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης με τα αδέσποτα απόρρητα emails της Χίλαρι…

Υποκρισία στην πολιτική ατζέντα

hhihillltruummppp6

Στις 3 Δεκεμβρίου 2015, η Χίλαρι Κλίντον ενημέρωσε τους ακόλουθούς της στο Twitter: «Κάθε θύμα σεξουαλικής επίθεσης πρέπει να το ακούμε, να το πιστεύουμε και να το στηρίζουμε». Υπήρξε ωστόσο ένα τέτοιο θύμα βιασμού που η Χίλαρι αρνήθηκε να πιστέψει από την αρχή: τη Χουανίτα Μπρόντρικ. Ποιον κατηγορούσε η γυναίκα ότι την είχε βιάσει; Μα τον Μπιλ Κλίντον φυσικά!

Την ώρα που οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, το θέμα εδώ δεν είναι αν συνέβη ή όχι το αποτρόπαιο γεγονός, αλλά το ότι η Κλίντον πιστεύει ότι όλα τα θύματα βιασμού αξίζουν της προσοχής μας εκτός από το συγκεκριμένο φυσικά που την αφορά προσωπικά.

Πόσο μάλλον που η ιστορία της Μπρόντρικ είναι τουλάχιστον τόσο πιστευτή όσο και κάθε άλλου θύματος σεξουαλικής επίθεσης. Η Χίλαρι πήγε βέβαια πολύ πιο μακριά από την απλή άρνησή της να την πιστέψει και να την ακούσει. Από την πρώτη στιγμή την κακολόγησε και τη δυσφήμισε, κάνοντάς τη να μοιάζει με φαντασιόπληκτη ψυχοπαθή που ήθελε να τη βλάψει προσωπικά. Δεν της άφησε κοντολογίς κανένα περιθώριο να αποδείξει ή όχι τους ισχυρισμούς της, παρά το γεγονός ότι η ίδια δήλωσε επανειλημμένως ότι κάθε μαρτυρία θύματος βιασμού αξίζει να την παίρνουμε στα σοβαρά…

Διασπάθιση προεκλογικών κονδυλίων

hhihillltruummppp7

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον, οι περιορισμοί των κονδυλίων για τις προεκλογικές εκστρατείες είναι πολύ αυστηροί, ορίζοντας επακριβώς τα ποσά που μπορούν να συγκεντρωθούν από χορηγούς και απλό κόσμο αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ξοδευτούν από τους υποψήφιους και τα επιτελεία τους.

Όλοι οι υποψήφιοι γνωρίζουν μάλιστα πως κάθε δολάριο που θα ξοδευτεί στην προεκλογική καμπάνια θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, καθώς η διαφάνεια οφείλει να περιβάλει τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ. Η Χίλαρι όμως δεν καταλαβαίνει από αυτά. Όπως έγινε γνωστό από τον ανεξάρτητο φορέα που ερεύνησε τους δρόμους του προεκλογικού χρήματος της Κλίντον, μόλις το 11% του κεφαλαίου κατευθύνθηκε στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της εκστρατείας!

Πού πήγαν τα υπόλοιπα; Σε παραφουσκωμένα τιμολόγια για αγορά εξοπλισμού και τετριμμένων καθημερινών πραγμάτων (γραφική ύλη!), τα οποία βοήθησαν να αποπληρωθούν τα τεράστια χρέη που είχαν ξεμείνει από την προεκλογική καμπάνια της το 2008.

Το σκάνδαλο της διαφθοράς έβγαλε μάλιστα το επιτελείο του Μπέρνι Σάντερς, κι αν το γεγονός δεν ήταν τραγικό για τη δημοκρατία, θα ήταν κωμικοτραγικό για τους χειρισμούς των συνεργατών της. Το Hillary Victory Fund, όπως ονομάζεται επισήμως το προεκλογικό της κονδύλι, ξόδεψε 822.492 δολάρια για να νοικιάσει μια λίστα επαφών από το προεκλογικό κεφάλαιο της Κλίντον του 2008 (Hillary ’08), αστρονομικό ποσό δηλαδή σε τρέχουσες τιμές αγοράς.

Όπως αποκάλυψε η «Washington Post», δεν ήταν η πρώτη φορά που η Χίλαρι παίζει με τα χρήματα των φορολογουμένων και τα ξοδεύει κατά το δοκούν, μια ιστορία που έχει ξεκινήσει ήδη από το 2001. Χαρακτηριστικός εδώ είναι ο τίτλος του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ που έδειξε τους παράνομους δρόμους του χρήματος μεταξύ των προεκλογικών κεφαλαίων της Χίλαρι: «Οι Δημοκρατικοί έχουν λόγο να γιορτάζουν: το Προεκλογικό Κεφάλαιο της Χίλαρι επέστρεψε»…

Συγκάλυψη και στο ευαίσθητο θέμα της υγείας της

hhihillltruummppp8

Παρά το γεγονός ότι η ίδια διατείνεται σταθερά ότι τίποτα κακό δεν συμβαίνει στην υγεία της, η περίεργη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υποψήφια πρόεδρος και το πόσο μακριά φτάνουν οι επιτελείς της για να συσκοτίσουν το πράγμα μόνο ως σκάνδαλο μπορεί να λογιστεί. Τους τελευταίους μήνες το αμερικανικό κοινό τη βλέπει να παραδέρνει, να καταρρέει και να παραπατά, όπως η πρόσφατη κατάρρευσή της κατά την επιμνημόσυνη δέηση των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πνευμονία μάθαμε ότι είχε η Χίλαρι, αν και το πράγμα δεν εξαντλείται εδώ. Λίγο πριν υποβλήθηκε σε μυριγγοτομή και τον Μάρτιο πέρασε από μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Ακόμα χειρότερα, η ίδια είπε ότι το μπέρδεμα με τα διαβαθμισμένα emails οφειλόταν σε διάσειση που είχε πάθει το 2012 και το μυαλό της έπαιζε πια άσχημα παιχνίδια.

Για κάποιον που φτάνει τα 70 χρόνια ζωής, όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν σοβαρά. Ακόμα πιο σοβαρό βέβαια είναι το γεγονός ότι ψεύδεται συστηματικά για την κατάσταση της υγείας της, τροφοδοτώντας ένα γαϊτανάκι φημολογίας που δεν πρέπει να αφορά σε δημόσιο πρόσωπο με προεδρικές φιλοδοξίες. Εκτός κι αν πιστέψουμε τον γιατρό της, ο οποίος παρά το γεγονός ότι η Χίλαρι παραδέρνει από τον Σεπτέμβριο, ενημέρωσε στο ανακοινωθέν του ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών «είναι ικανή να υπηρετήσει ως πρόεδρος». Καθησυχάστηκε το αμερικανικό κοινό, καμιά αμφιβολία…

Ο Τραμπ και το πανεπιστήμιο της απάτης

hhihillltruummppp9

Αν πρέπει να το πούμε, το Πανεπιστήμιο Τραμπ (TU) δεν είναι πανεπιστήμιο! Κάτι που έχει τη σημασία του μιας και οι περισσότερες χώρες του πλανήτη απαγορεύουν να αποκαλείς πανεπιστήμιο μια ιδιωτική εταιρία που δεν είναι ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Και κατά δεύτερο, το εν λόγω «πανεπιστήμιο» υπάρχει στη ζωή μόνο και μόνο για να απομυζεί εκατομμύρια από ανυποψίαστους και -ακόμα χειρότερα- ευάλωτους ανθρώπους.

Το δόλιο πανεπιστήμιο του Τραμπ είναι ένα ιδιωτικό κολέγιο που ακόμα και πρώην μεγαλοστέλεχός του έχει χαρακτηρίσει «τεράστια απάτη», την ίδια ώρα που η μεγαλύτερη νομική φίρμα της Νέας Υόρκης αποκάλεσε «κλασικό δόλωμα». Κι αυτό γιατί όλες μα όλες οι τάξεις απαιτούν από τους σπουδαστές τους να γράφονται υποχρεωτικά σε πανάκριβα σεμινάρια, όπου θα μάθουν «τις προσωπικές τεχνικές του Τραμπ».

Εννοείται ότι όλο το σεμινάριο δεν είναι παρά μια προσπάθεια να γραφτεί ο φοιτητής σε ένα «πρόγραμμα καθοδήγησης» κόστους 35.000 δολαρίων, έναν κύκλο θεωρητικής κατάρτισης δηλαδή που όπως λένε δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από το εγκύκλιο πρόγραμμα σπουδών. Σε μήνυση μάλιστα που κατέθεσε ομάδα σπουδαστών κατά του Πανεπιστημίου Τραμπ, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης έτριψε τα μάτια του από τις κακόβουλες πρακτικές του εκπαιδευτικού ιδρύματος, πηγαίνοντας την υπόθεση στο δικαστήριο.

Από την έκθεση του εισαγγελέα μάθαμε ότι παρά το γεγονός ότι το TU διατείνεται ότι προσφέρει «προπτυχιακά προγράμματα, μεταπτυχιακά προγράμματα και διδακτορικά προγράμματα», δεν πρόκειται καν για πανεπιστήμιο! Είναι μια ιδιωτική εταιρία που πουλά «τα μυστικά, την τεχνογνωσία και το ένστικτο(!)» του κροίσου Τραμπ για το πώς να γίνεις βαθύπλουτος στον κλάδο της κτηματομεσιτικής. Ήδη από το 2005 που άνοιξε τις πύλες του έχει λάβει πολλές προειδοποιήσεις από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης να αλλάξει το καθεστώς του «πανεπιστήμιου» που δεν είναι και τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι…

Τα λεφτά των άλλων είναι πάντοτε καλύτερα

hhihillltruummppp10

Το Ίδρυμα Ντόναλντ Τζ. Τραμπ είναι ένας τουλάχιστον ιδιαίτερος φιλανθρωπικός οργανισμός. Κι αυτό γιατί τα εκατομμύρια που συγκεντρώνει δεν πάνε αναγκαστικά σε αγαθοεργίες και καλούς σκοπούς. Εκτός κι αν ως αγαθοεργία εννοούμε τα πανάκριβα δώρα που αγοράζει ο Τραμπ στον εαυτό του με τα χρήματα των χορηγών του ιδρύματός του!

Τα πεπραγμένα του Ιδρύματος Τραμπ μπήκαν στο στόχαστρο του Τύπου όταν διέρρευσε το γεγονός ότι ο Ντόναλντ είχε χρησιμοποιήσει 20.000 δολάρια του κεφαλαίου του ιδρύματος για να αγοράσει ένα δίμετρο πορτρέτο του! Και μιας και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ως «φιλανθρωπικό σκοπό» τη ματαιόδοξη αγορά της προσωπογραφίας του, ο Τύπος άρχισε να ασχολείται με το τι κάνει το Ίδρυμα Τραμπ.

Το εν λόγω μη κυβερνητικό σωματείο δεν έχει μάλιστα στο κεφάλαιό του ούτε σέντσι από τον ίδιο τον ευεργέτη του, μιας και όλα μα όλα τα ποσά προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες άλλων φιλάνθρωπων. Και σε περίπτωση που διερωτάστε, ναι, το γεγονός ότι ο ιδρυτής ενός φιλανθρωπικού σωματείου έχει να δώσει έστω και δολάριο στο ίδρυμά του από το 2008 παραμένει μοναδικό στον κόσμο!

Ο Τραμπ έστησε λοιπόν το ίδρυμα-μεσάζοντα που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διοχετεύει χρήματα που του εμπιστεύονται άλλοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί. Κάθε δωρεά του Ιδρύματος Τραμπ προέρχεται από τρίτα κεφάλαια. Κι έτσι ο Τραμπ εμφανίζεται μεγάλος φιλάνθρωπος, αν και από τη δική του τσέπη δεν βγαίνει δεκάρα τσακιστή. Ακόμα και βραβείο απέσπασε από ένωση αστυνομικών υπαλλήλων επειδή τους έδωσε 150.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι κάθε σεντς προερχόταν από το Ίδρυμα Έβανς που είχε εμπιστευτεί το ίδιο ακριβώς ποσό στο Ίδρυμα Τραμπ. Φιλάνθρωπος με δεκανίκια δηλαδή ο υποψήφιος πρόεδρος…

Διγλωσσία σχετικά με την παράνομη μετανάστευση

hhihillltruummppp11

Η πολιτική-σήμα κατατεθέν του Τραμπ είναι ο μισαλλόδοξος λόγος του κατά της παράνομης μετανάστευσης. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί κηρύττει το μίσος κατά του άλλου, αν και ο ίδιος μόνο πιστός δεν είναι στις μαύρες διακηρύξεις του. Κι αυτό γιατί ήδη από τη δεκαετία του 1980 ο Τραμπ προσελάμβανε εν γνώσει του πολωνούς εργάτες χωρίς χαρτιά να του χτίζουν τον Πύργο Τραμπ!

Για τουλάχιστον έξι μήνες το καλοκαίρι του 1980, για παράδειγμα, παράνομοι πολωνοί μετανάστες δούλευαν πυρετωδώς στο εργοτάξιο του Πύργου Τραμπ της 5ης Λεωφόρου, του κατοπινού στρατηγείου του δηλαδή απ’ όπου ελέγχει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία που έχει στο επίκεντρο τις μεταναστευτικές ροές. Ο Τραμπ αρνείται πάντως πως είχε γνώση της εκμίσθωσης παράνομων μεταναστών (δεν αρνείται το ίδιο το γεγονός), πολλοί αυτόπτες μάρτυρες -μεταξύ των οποίων και έμπιστος πληροφοριοδότης του FBI- ορκίστηκαν όμως στο δικαστήριο ότι η όλη επιχείρηση είχε την υψηλή επίβλεψη του ίδιου του Ντόναλντ.

Οι μάρτυρες είπαν όμως κι άλλα: ότι ο Τραμπ φερόταν στους εργάτες που δεν είχαν άδεια παραμονής σαν σκλάβους, αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν εφτά μέρες τη βδομάδα και χωρίς μάλιστα προστατευτικό εξοπλισμό. Ακόμα χειρότερα, παρά το γεγονός ότι πλήρωνε μεροκάματα-ντροπής της τάξης των 5 δολαρίων την ώρα, συχνά πυκνά αρνούνταν να δώσει ακόμα και τα ψίχουλα που προσέφερε.

Όταν μάλιστα οι παράνομοι εργάτες διαμαρτύρονταν, ο μεγιστάνας απειλούσε να τους καταγγείλει στην Υπηρεσία Μετανάστευσης και να τους απελάσει νύχτα, όπως αποκάλυψε εκτενής έρευνα του «Time». Η κατάσταση βελτιώθηκε μόνο όταν οι Πολωνοί συσπειρώθηκαν γύρω από δικηγορική φίρμα, η οποία απειλούσε τον Τραμπ με μήνυση και σκάνδαλο…

Κατασπατάληση προεκλογικών δωρεών για να αγοράσει το βιβλίο του(!)

hhihillltruummppp12

Πολλοί απλοί φορολογούμενοι έχουν δώσει τον οβολό τους στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, πιστεύοντας προφανώς πως τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να κερδίσει τη Χίλαρι στη μάχη του Νοεμβρίου. Αμ δε! Ο Τραμπ πήρε 55.000 δολάρια από το κεφάλαιο της καμπάνιας του για να αγοράσει αντίτυπα του βιβλίου του, ώστε να το στείλει μεμιάς στη λίστα των μπεστ-σέλερ της Αμερικής.

Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, η στρατηγική δεν είναι καινούρια και αρκετοί συγγραφείς έχουν δαπανήσει ίδια κεφάλαια για να αγοράσουν καμιά πεντακοσαριά αντίτυπα του νέου τους πονήματος, βοηθώντας έτσι στην εμπορική του πορεία. Κανείς τους ωστόσο δεν απομύζησε προεκλογικά κονδύλια για να αγοράσει κάπου 3.500 αντίτυπα του βιβλίου που είχε μόλις γράψει!

Ο Τραμπ είχε στόχο να βάλει το πόνημά του «Crippled America: How to Make America Great Again» στην περιώνυμη λίστα των μπεστ-σέλερ των «New York Times» και δεν θα άφηνε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στον ναρκισσισμό του. Ταυτόχρονα βέβαια, τσεπώνει τα δικαιώματα από την πώληση του βιβλίου κανονικά, κάτι που όσο να πεις είναι παράνομο και σίγουρα ανήθικο.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών, το κονδύλι της προεδρικής εκστρατείας του Τραμπ πλήρωσε στις 10 Μαΐου τη Νο 1 αλυσίδα βιβλιοπωλείων των ΗΠΑ, Barnes & Noble, ένα ποσό της τάξης των 55.055 δολαρίων για την αγορά 3.500 αντιτύπων της έκδοσης του πονήματός του με το σκληρό εξώφυλλο.

Το βιβλίο δόθηκε ως δώρο στους συνέδρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κλίβελαντ τον Ιούλιο.

Όπως σχολίασε αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών, ο Τραμπ πρέπει να παραιτηθεί από τα δικαιώματα των συγκεκριμένων αντιτύπων αν δεν θέλει να διωχθεί ποινικά. Τόσο όμως οι επιτελείς του γραφείου του όσο και οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου κρατούν το στόμα τους κλειστό για το τι πράγματι συνέβη, αρνούμενοι να σχολιάσουν τα τόσα δημοσιεύματα του Τύπου…

Αχρείαστα και ατέλειωτα ψέματα

hhihillltruummppp13

Ο Τραμπ έχει κατηγορηθεί εκτεταμένα ότι ψεύδεται καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Και πολύ πριν από αυτή, καμιά αμφιβολία. Και εδώ δεν μιλάμε για κατηγορίες που διατυπώνονται από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά για ψεύδη που έχει ομολογήσει ο ίδιος ο μεγιστάνας!

Σε δικαστική περιπέτειά του το 2007, ο Τραμπ έβαλε το χέρι στο ευαγγέλιο και του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει την αλήθεια πολλών παλιότερων δηλώσεών του. Τι έκανε; Παραδέχτηκε στην αίθουσα ότι τουλάχιστον 30 δηλώσεις του ήταν εσκεμμένα ψευδείς!

Εκείνο το μοιραίο πρωινό στα μέσα Δεκεμβρίου του 2007 ο Τραμπ θα περνούσε δύο ολόκληρες μέρες στο δικαστήριο που είχε σκοπό να ελέγξει την αξιοπιστία των λεγομένων του. Οι δικηγόροι τον έκαναν κυριολεκτικά σκόνη όταν βρήκαν παραποιημένα ντοκουμέντα της επιχειρηματικής του δραστηριότητες αλλά και διακηρύξεις του Τραμπ που ερχόταν σε τραγική αντίθεση με την πραγματικότητα.

Ο εισαγγελέας ήταν ασταμάτητος και είχε στριμώξει τον κροίσο για τα καλά στη γωνία. Και τριάντα φορές ακριβώς, τον τσάκωσε να έχει πει ψέματα. Τόσο για τα εταιρικά πεπραγμένα της κτηματομεσιτικής του (διάφορα χαλκευμένα έγγραφα) και το ύψος της συνδρομής στο γκολφ κλαμπ του όσο και για την έκταση των χρεών του αλλά και τον ίδιο τον αριθμό των υπαλλήλων του.

Η κατάθεση του Τραμπ των 170 σελίδων δεν είναι παρά ένα μνημείο ψεύδους και αποκαλύπτει την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την αλήθεια ο υποψήφιος πρόεδρος. Τα ψέματά του ήταν μάλιστα «προχειροφτιαγμένα, χωρίς στρατηγική και αχρείαστα», όπως τα χαρακτήρισε ο εισαγγελέας, και πολύ εύκολα φυσικά στην ανεύρεσή τους. Ο Ντόναλντ κατηγόρησε συνεργάτες και όποιον ήξερε λίγο πολύ για τουλάχιστον 30 υποθέσεις απατηλών δηλώσεων, φτάνοντας να πει πως πολλά στοιχεία δεν ήταν ψεύτικα, αλλά αληθινά για κείνον, που όσο να πεις είναι λέει πιο αισιόδοξος από τον απλό άνθρωπο!

Ακόμα και για τον συνολικό του πλούτο είχε πει ψέματα, ενώ άλλες ανακρίβειες ήταν απλές υπερβολές. Άλλες πάλι ήταν αλλοιώσεις της πραγματικότητας και πλαστά στοιχεία. Κάτι που φωτίζει προφανώς διαφορετικά την προεκλογική του καμπάνια και τις «άβολες αλήθειες» που ισχυρίζεται ότι λέει…

Ρατσισμός και μισαλλοδοξία

hhihillltruummppp14

Εδώ και σαράντα ολόκληρα χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύττει τον ρατσισμό και το μίσος απέναντι στον άλλο. Ήδη από το 1973 έχει κατηγορηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επειδή αρνούνταν να νοικιάσει διαμερίσματα σε Αφρο-Αμερικανούς! Την ώρα που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί λέει στους δημοσιογράφους πως είναι «ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος που έχετε συναντήσει ποτέ», η πραγματικότητα είναι σαφώς διαφορετική και πολύ πιο μαύρη.

Η δικαστική περιπέτεια με το υπουργείο έληξε όταν ο Τραμπ, την ώρα που δεν αποδεχόταν ότι έκανε κάτι κακό, αναγκάστηκε να υπογράψει ένα χαρτί που έλεγε ότι δεν θα κάνει φυλετικές διακρίσεις κατά των μαύρων στο μέλλον. Αν και δεν σταμάτησε φυσικά. Στη δεκαετία του 1990 δύο από τα καζίνο του κατηγορήθηκαν ότι έδιωχναν τους Αφρο-Αμερικανούς από τους χώρους τους όταν παίζονταν μεγάλα στοιχήματα. Ένα μάλιστα εκ των δύο (στο Ατλάντικ Σίτι) κρίθηκε ένοχο και καταδικάστηκε το 1992.

Ο «λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος που έχετε συναντήσει ποτέ» έχει προβεί εξάλλου σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς κατά πολλών, κυρίως Μεξικανών και μαύρων, λέγοντας ας πούμε ότι η τεμπελιά είναι εγγενής στη μαύρη φυλή και άλλα τέτοια υπέροχα. Το 1989 το τερμάτισε μάλλον το πράγμα όταν έβαλε ολοσέλιδη καταχώριση σε εφημερίδα ζητώντας την παραδειγματική εκτέλεση τεσσάρων αφρο-αμερικανών και ενός λατινοαμερικάνου εφήβου που κατηγορούνταν για τον βιασμό μιας λευκής γυναίκας στο Σέντραλ Παρκ. Και οι πέντε ύποπτοι αθωώθηκαν τελικά, η λάσπη του Τραμπ επέμενε όμως να ζητά «Φέρτε πίσω τη θανατική ποινή!».

Κατά καιρούς άλλωστε έχει καταφερθεί κατά των «κιτρινιάρηδων» Κίνας και Ιαπωνίας που «στερούν τις ΗΠΑ από την οικονομική τους αξιοπρέπεια», των μεξικανών μεταναστών («βιαστές και κακοποιοί») και των μουσουλμάνων φυσικά, της Νο 1 απειλής του. Το 2011 εξάλλου έπαιξε κεφαλαιώδη ρόλο στην εξάπλωση της θεωρίας συνωμοσίας ότι ο Ομπάμα δεν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ. Ακόμα και ερευνητές έστειλε στη Χαβάη για να ερευνήσουν το πιστοποιητικό της γέννησής του…

Τυφλή πίστη σε θεωρίες συνωμοσίας

hhihillltruummppp15

Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι ένα βασικό προσόν του εκάστοτε ηγέτη είναι η ικανότητα να διακρίνει την πραγματικότητα και την αλήθεια από τις παρανοϊκές ηλεκτρονικές θεωρίες συνωμοσίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτυγχάνει εδώ και μάλιστα παταγωδώς! Πέρα από τη φήμη που διέδωσε ότι ο Ομπάμα δεν γεννήθηκε σε αμερικανικό έδαφος και δεν μπορεί έτσι να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, έφτασε μέχρι του σημείου να «αποκαλύψει» τον Μάρτιο του 2016 ότι ο πατέρας του γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ, είχε εμπλοκή στη δολοφονία του προέδρου Κένεντι!

Μετά επέστρεψε στον Ομπάμα για να τον κατηγορήσει ότι συμπαθεί τους εξτρεμιστές ισλαμιστές τρομοκράτες, αν και δεν σταμάτησε εκεί. Έχει κατηγορήσει τους μουσουλμάνους του Νιου Τζέρσεϊ ότι γιόρτασαν την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου («χιλιάδες ανθρώπους» είπε ότι είδε) και ότι οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες των ΗΠΑ κάνουν όλα τα εγκλήματα, επικαλούμενος το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αν και κανείς τους δεν είπε ποτέ ή υπαινίχθηκε κάτι τέτοιο.

Μέσα σε όλα, το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι κινεζικής προέλευσης, για να κουτσουρέψει την αμερικανική βιομηχανία, την ίδια ώρα που τα ποσοστά ανεργία των ΗΠΑ έχουν σκαρφαλώσει στο 42%, το γεγονός αποσιωπάται όμως για να δείχνει πετυχημένος ο Ομπάμα! Για την ιστορία, το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ κυμαίνεται στο 5%.

Κι αν όλα αυτά δεν είναι τρομακτικά για έναν υποψήφιο πλανητάρχη, ο Τραμπ επανέλαβε ακόμα και την παλιά θεωρία συνωμοσίας ότι τα εμβόλια προκαλούν τον αυτισμό!

Πηγή: newsbeast.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη, διότι όπως λένε και αναλυτές που ανήκουν...

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται στην ρότα που πρώτη χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Απλά αντιμετωπίζει...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο ύπνος και τα μυστικά του

Ο ύπνος είναι δυσεύρετος στις μέρες μας. Ενώ οι υποχρεώσεις καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας...

Θα σας λύσουν τα χέρια: 6 μυστικά των γιαγιάδων που μέχρι σήμερα δε γνωρίζαμε για τις δουλειές του σπιτιού!

Όποτε μπαίναμε στο σπίτι της γιαγιάς, βγάζαμε πάντα τα παπούτσια και τα τοποθετούσαμε με...

Όλυμπος – Τα μυστικά του βουνού των Θεών!!!

Θα ετοιμαστούμε για να κάνουμε μαζί μια ανάβαση στο μυθικό αυτό βουνό και να...

Η τα μυστικά που λέμε και ο διάβολος που παραφυλά

Εξομολόγηση: «Προσέξτε μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια: το απόρρητο της εξομολόγησης. Ξέρουμε ότι οι ιερείς πρέπει...