Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Πιερία: Στον εισαγγελέα οδηγούνται τα ένδεκα άτομα που απήγαγαν τον διευθυντή Γυμνασίου

Ομάδα ένδεκα ατόμων, που αυτοαποκαλούνται κατά ορισμένους«’Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» και κατά άλλους «Θεματοφυλάκες του Συντάγματος» εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στον χώρο του Γυμνασίου του Αιγινίου Κατερίνης, επιτέθηκαν και πέρασαν χειροπέδες στον Διευθυντή του σχολείου οδηγώντας στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Πρόκειται για άτομα τα οποία αντιδρούν στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στα σχολεία και ειδικώς στη χρήση μάσκας. Ο διευθυντής του σχολείο με μώλωπες στα χέρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. Είναι καλά στην υγεία του.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με άμεση παρέμβασή του, καταδίκασε το περιστατικό και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες, τονίζοντας ότι «η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει την επανάληψή τους».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το τοπικό δίκτυο olympusmera.gr, μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων έστησε καρτέρι στον διευθυντή του σχολείου Δ.Χ, στις 7:30- 08:00 το πρωί της Παρασκευής τον κυνήγησε και τον υποχρέωσε να μπει σε αυτοκίνητο με το οποίο τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Κατά τη διάρκεια της «καταδίωξης» του διευθυντή του φώναζαν ότι «βασανίζει» τα παιδιά.

Εκείνη την ώρα κατέφθαναν κι άλλοι εκπαιδευτικοί που βλέποντας την «απαγωγή» του γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή των 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών. Άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, συνέλαβαν την ενδεκαμελή ομάδα και την οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης όπου αυτή την ώρα σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στο εισαγγελέα.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «Status» ο δήμαρχος.

Το προεδρείου της ΕΛΜΕ Πιερίας επισκέπτεται αυτή την ώρα τον διευθυντή του σχολείου. «Τον περικύκλωσαν τα πέντε άτομα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε στον ρ/σ «Status» ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Sports pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου

Την παροχή ενός voucher για μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ύψους 300 ευρώ, που θα...

ΣΔΟΕ: Συνέλαβε διευθυντικό στέλεχος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Είχε ξεπλύνει πάνω από 250 εκ.€

Τη σύλληψη Έλληνα υπηκόου, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητείτο με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ως...

Ανήλικος έσωσε την αδελφούλα του από απαγωγή με μια σφεντόνα

Ένα 13χρονο αγόρι έσωσε τη μικρή του αδερφή από απόπειρα απαγωγής, χρησιμοποιώντας ένα απλό...

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία “ILINA” – Μήνυμα 112 σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλονίκη – Συστάσεις της ΓΓΠΠ

Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ το σύστημα κακοκαιρίας με την...