Πηγαδάκια, πιάνο και… τραγούδι χθες στο ποτό Τσίπρα στο Μαξίμου

68
Ο πρωθυπουργός μετράει κέρδη και ζημίες μετά τις συναντήσεις με τους αρχηγούς

Πηγαδάκια, πιάνο, τραγούδι και συζήτηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές, είχε το χθεσινό ποτό του Αλέξη Τσίπρα στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι στο πιάνο, την Ελενα Κουντουρά στο τραγούδι, ενώ τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και η προ ημερησίας συζήτηση.

Τσίπρας: Από την πρώτη στιγμή μίλησα με ειλικρίνεια στον Αρχιεπίσκοπο

Αίσθηση προκάλεσε σε αρκετούς βουλευτές η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ερωτήθηκε για το τι έχει πει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πως προχωράει το θέμα με την Εκκλησία. «Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη και την κατανόηση με την Εκκλησία, χωρίς νικητές και ηττημένους» είπε ο κ.Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο. «Του μίλησα ειλικρινά και στη βάση της ηθικής. Δεν υποδύθηκα κάτι το οποίο δεν είμαι» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, και συνέχισε: Του είπα ”Ποτέ δε σας έκρυψα τις αντιλήψεις μου και την κοσμοθεωρία μου. Πήρα την απόφαση να κάνω μία τομή και να δώσω πολιτικό όρκο. Κατέστησα όμως σαφές ότι σέβομαι το ρόλο της Εκκλησίας και τη συμβολή της στην ιστορία του λαού μας”. Όσο για τα θρησκευτικά η κυβέρνηση τόνισε στους Ιεράρχες ότι οι αλλαγές που προχωρούν, είναι αποτέλεσμα τριετούς διαλόγου.

Προανήγγειλε σκληρό ροκ στη Βουλή για τη διαφθορά

Στην ίδια συνάντηση πάντως ο πρωθυπουργός έδειξε τις διαθέσεις του για τακτική «σκληρού ροκ» στη Βουλή τη Δευτέρα κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. «Πώς θα πας στη συζήτηση με τον Μητσοτάκη;» τον ρώτησε κάποιος βουλευτής και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα : «Με όλα τα βέλη στη φαρέτρα. Θα θέσω όλα τα θέματα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και εκθέτουν την αξιωματική αντιπολίτευση». Τις πρώτες βολές όμως ο κ.Τσίπρας τις έριξε από χτες όταν υποστήριξε στους συνομιλητές του ότι είναι εξόφθαλμη η ταύτιση της ΝΔ με τα συμφέροντα αλλά ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι τα κανάλια δεν ενδιαφέρονται να ενημερώσουν αλλά να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Διαβάστε επίσης:  Η παραπλανητική προσέγγιση στην πραγματικότητα

«Ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση»

Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

«Εξελίξεις ως το Δεκέμβριο»

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα… ξεκλειδώσει την δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.