Ποιος χτύπησε και γιατί την Τουρκία;

122
Τουρκία, τζιχαντιστές, Κωνσταντινούπολη,

Το νέο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη βάζει την γείτονα χώρα στη γωνία. Τα παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει ο Σουλτάνος μέχρι σήμερα έχει καταστρέψει εντελώς τον κοινωνικό ιστό της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του newspepper.gr αυτή την φορά το χτύπημα φαίνεται να το έκανε το Ισλαμικό Κράτος και όχι το ΡΚΚ.

Στο ερώτημα, γιατί; Η απάντηση είναι ότι η Άγκυρα τελευταία κάνει κινήσεις που δυσκολεύουν το Ισλαμικό Κράτος.  Η συμφωνία με το Ισραήλ και η ρεαλιστική πολιτική με τη Συρία έκανε τους τζιχαντιστές να κινητοποιηθούν εναντίον της Τουρκίας και να στείλουν το μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να τους αγνοήσει.

Διαβάστε επίσης:  Τουρκία: Το Αφρίν θα το παραδώσουμε στους Σύρους

Άλλωστε και τεχνικά οι Τουρκικές αρχές γνωρίζουν ότι το ΡΚΚ στοχεύει τον στρατό και την αστυνομία ενώ ταυτόχρονα σκοτώνονται και πολίτες που βρίσκονται κοντά τους.

Από την άλλη οι τζιχαντιστές στοχεύουν απευθείας πολίτες. Δηλαδή ο τρόπος που έγινε το τελευταίο χτύπημα ανήκει στο είδος των επιθέσεων που κάνουν οι τζιχαντιστές. Έρχονται με όπλα στο χώρο, χρησιμοποιούν όπλα, προκαλούν χάος και τρόμο και μετά πυροδοτούν εκρηκτικά. Άλλωστε σύμφωνα με ειδικούς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιο επεισόδιο από τους τζιχαντιστές.