Ποιους κοροϊδεύετε λοιπόν κύριε Ρέγκλινγκ; Το έγκλημα του PSI το πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός!

72
Ρέγκλινγκ: Θα αχρηστευθούν τα μέτρα για το χρέος χωρίς μεταρρυθμίσεις

Ο κύριος Κλάους Ρέγκλινγκ λόγω θέσης δεν δικαιολογείται να μην ξέρει τι έγινε το 2012. Και να έχει το θράσος να δηλώνει ότι το μεγαλύτερο κούρεμα ιδιωτικού χρέους στην ιστορία έγινε τότε στην Ελλάδα, με «παραίτηση» των ιδιωτών πιστωτών.

Μα για ποια παραίτηση ιδιωτών πιστωτών μιλάτε κύριε Ρέγκλινγκ; Σε ποιον πλανήτη ζούσατε τότε; Δεν πήρατε είδηση ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν ήδη ξεφορτώσει το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που κρατούσαν στις πλάτες των ασφαλιστικών ταμείων, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και φυσικά των ελληνικών τραπεζών;  Δεν καταλάβατε ότι αυτές οι ελληνικές τράπεζες ήταν που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με άμεσο αντίκτυπο στο ελληνικό χρέος; Δηλαδή κούρεμα απ’ τη μία και χρέωση από την άλλη.

Ή μήπως εννοείτε τους δύστυχους και έντιμους Έλληνες, μικρό – ομολογιούχους που καταστράφηκαν στην κυριολεξία με εφαρμογή αναγκαστικού δικαίου και όχι φυσικά οικειοθελή παραίτηση όπως ισχυρίζεστε; Τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέρρευσαν κυριολεκτικά, αφού είχαν αγοράσει στο ακέραιο της ονομαστικής τους αξίας τα ομόλογα από τις ξένες τράπεζες, παρότι τα spreads ευρίσκονταν σε επίπεδα χρεοκοπίας…

Διαβάστε επίσης:  Η… κούπα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου που έγινε viral

Ποιους κοροϊδεύετε λοιπόν κύριε Ρέγκλινγκ; Το έγκλημα του PSI το πλήρωσε στο σύνολο του ο Ελληνικός Λαός. Με φυσικό αυτουργό για να μην ξεχνιόμαστε, τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, πολιτικό τέκνο του Κώστα Σημίτη, ο οποίος τολμά να περιφέρεται σαν Δελαπατρίδης και να προσπαθεί αν μας πείσει για το τι έφταιξε.

Όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν!!!

Ωστόσο γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ESM δεν νοείται κούρεμα χρέους. Η Ελλάδα όμως ζητάει ελάφρυνση και είναι πολύ συγκεκριμένη.