Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.1 C
Athens

Πλεύρης – Γκάγκα: Ευθύνη της ΕΛΑΣ και των επιχειρηματιών η τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου

Η συζήτηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου άνοιξε για πολλοστή φορά μετά την φωτογραφία του ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη με τσιγάρο στο χέρι σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που κοινοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάνοντας γνωστό πως θα επιβληθούν πρόστιμα.

Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα σε εσωτερικό χώρο απαγορεύεται, έγραψε ο υπουργός Υγείας ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα μιλώντας το πρωί στο ΑΝΤ1 σημείωσε πως «η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση του μέτρου».

«Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους και πρέπει να το δούμε, γιατί έχει ατονήσει και δεν εφαρμόζεται το μέτρο. Έχει μείνει λίγο πίσω», τόνισε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, επισημαίνοντας πως «η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση του μέτρου».
«Η τήρηση του  αντικαπνιστικού νόμου είναι σημαντική καθώς το κάπνισμα δεν είναι υπόθεση μόνο για όσους καπνίζουν, γιατί έχουμε και τους παθητικούς καπνιστές που επιβαρύνονται», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την Δευτέρα κοινοποιώντας την φωτογραφία του Βασίλη Μπισμπίκη με το τσιγάρο στο χέρι στο κέντρο διασκέδασης, έγραψε ότι «με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν». «Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ».

Σε νεότερη ανάρτησή του 0 κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η ευθύνη των διοικήσεων των νυχτερινών μαγαζιών είναι μεγάλη, καθώς όχι απλά ανέχονται τους θαμώνες που καπνίζουν, αλλά τους σερβίρουν και τασάκια, όπως παρατηρεί, παραθέτοντας μάλιστα και μια προσωπική του εμπειρία από κέντρο διασκέδασης.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας απαντά στην κριτική περί ελέγχων που δεν γίνονται και προστίμων που δεν επιβάλλονται, τονίζοντας πάντως ότι δεν γίνεται να βρίσκεται και από ένα κλιμάκιο ελέγχου σε κάθε πίστα ή κλαμπ.

«Συνεπώς η ευθύνη είναι στις διοικήσεις, όταν αυτές όχι απλά δεν αποτρέπουν, αλλά διευκολύνουν την παράβαση του νόμου, αδιαφορώντας ακόμη και στις εύλογες διαμαρτυρίες ανθρώπων που δεν αντέχουν τον καπνό» γράφει, προτρέποντας όλους να αντιδρούν, όταν βλέπουν τέτοια φαινόμενα. «Χρειάζεται και η αντίδραση όλων μας. Δεν είναι γραφικό να ζήταμε απο τη διοίκηση του μαγαζιού την εφαρμογή του νόμου και σίγουρα δεν αποτελεί ντροπή να απαιτουμε όποιος θέλει να καπνίσει να βγει έξω», αναφέρει.

Για την επίμαχη φωτογραφία του Βασίλη Μπισμπίκη με το τσιγάρο στο χέρι στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά η Δέσποινα Βανδή και το πρόστιμο που επιβλήθηκε με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε  τη μεγάλη συζήτηση που άνοιξε για το κάπνισμα στα μπουζούκια. «Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο, που γινόταν χαμός γιατί είχε πολύ κόσμο… μόνο το τσιγάρο έλειπε» είπε γελώντας η Ματίνα Παγώνη.

Μεμονωμένα περιστατικά, λένε οι υπεύθυνοι του νυχτερινού κέντρου

Σε ανακοίνωσή τους που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι υπέυθυνοι του νυχτερινού κέντρου αναφέρουν τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του «Έναστρον», η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επι πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν.

Μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό που έλαβε δημοσιότητα, δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μας.

Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ.Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και την δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης.

Είμαστε σίγουροι ότι και με την δική σας συμβολή θα τα καταφέρουμε !

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Ποιοι ταξίαρχοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται 

Μετά την κρίση των υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από...

Greek Mafia – Ανακοινώσεις ΕΛΑΣ: Οι έρευνες συνεχίζονται – Ευρεία αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στην αποδόμηση της οργάνωσης

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε ευρεία αστυνομική επίχειρηση χθες σε Ασπρόπυργο και...

Μεσολόγγι: Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον 50χρονο κρεοπώλη για τη δολοφονία του εξαφανισμένου Μπάμπη

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος...

Greek Mafia: Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις για τις δολοφονίες του Ρουμπέτη και του Σκαφτούρου

Σε συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη προχώρησε η...