Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

ΠΝΟ: Σταματάμε για την ώρα, αλλά θα υπάρξει συνέχεια

Μετά από εννιά ημέρες επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα, αποφάσισε την άμεση προσωρινή αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων.

Ωστόσο παραμένουν σε επιφυλακή και «περιμένοντας χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΠΝΟ, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να επανεξετάσουν την αρνητική συμπεριφορά τους στην αντιμετώπιση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων τους και «να κατανοήσουν μια για πάντα ότι οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο αλλά απλά αγωνίζονται να διασώσουν όσα τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές, που δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων».

Με την ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, ξεκαθαρίζει ότι οι γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις, του υπουργού Ναυτιλίας και του υπουργού των Οικονομικών, για το φορολογικό, «λειτούργησαν προς το παρόν ως καταρχήν πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων»

«Θα υπάρξει συνέχεια»

Πάντως, η ΠΝΟ η οποία χαρακτηρίζει την εννιαήμερη απεργία ως «απαρχή νέων αγώνων», διακηρύσσει ότι αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου τους, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και λιμενεργατών, όταν εξαγριωμένοι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων ζητούσαν να φορτωθούν οι νταλίκες με τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα και να προωθηθούν στις αγορές, ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είχε τονίσει ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία «αν δεν λογικευτεί, θα αναλάβει τις ευθύνες της. Πιστεύω όμως ότι θα πρυτανεύσει η λογική», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα», με τις «ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση, το ΥΕΝ αλλά και τις αστυνομικές – λιμενικές δυνάμεις οι οποίες επέδειξαν πρωτοφανή αδράνεια απέναντι στις παρακρατικές δράσεις των λεγόμενων αγανακτισμένων αγροτών οι οποίοι στοχοποιούν ως εχθρό το μαχόμενο ναυτεργατικό κίνημα και τους ναυτεργάτες που δίνουν ένα σκληρό και δύσκολο αγώνα που αφορά την ίδια την επαγγελματική τους υπόσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Τα επεισόδια μάλιστα στην Κρήτη φάνηκαν να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις όταν ξέσπασε φωτιά καταστρέφοντας τα γραφεία της ναυτιλιακής ακτοπλοϊκής εταιρίας ANEK – Superfast, η οποία από τη μεριά της χαρακτήρισε άδικη και αναίτια την επίθεση.

Η εταιρεία μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι συμπαραστέκεται και στηρίζει τους δίκαιους αγώνες και τις διεκδικήσεις των αγροτών όπως και των ναυτεργατών, ωστόσο καταδικάζει τέτοιου είδους «ενέργειες οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και εργαζομένων».

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Απεργία της ΠΝΟ την Τετάρτη

Η ΑΝΕΚ LINES ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας, της Π.Ν.Ο. την Τετάρτη 13/09/2023,...

Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη – Στην απεργία της ΓΣΕΕ και η ΠΝΟ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε...

Η ΓΣΕΕ στηρίζει την απεργία της ΠΝΟ

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία πήρε απόφαση...

ΠΝΟ: Nέα 48ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή

Nέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που αρχίζει στις 00:01 ώρα...