Ποια ήταν η υποστήριξη της Γαλλίας στις διαπραγματεύσεις

26
Σαπέν, ΔΝΤ, προληπτικά μέτρα,

Πολύ σημαντική θεωρείται η στάση που έχει τηρήσει η Γαλλία, στο θέμα των διαπραγματεύσεων, καθώς σε επικοινωνία του Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, το Παρίσι διαμήνυσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, διαφορετικά θα πρέπει να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής.

Αυτή η στάση φαίνεται ότι ενεργοποίησε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν στη συνέχεια τόσο ο κ. Ντάισελμπλουμ όσο και ο κ. Γιούνκερ για τη σύγκληση της “προσυνόδου”.

“Κλειδί” των εξελίξεων αναμένεται να αποδειχθεί η στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προς το παρόν κρατάει κλειστά τα “χαρτιά” του.

Το κακό σενάριο, που περιλαμβάνει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με αιχμή τη λήψη των προληπτικών μέτρων, θα σημάνει χρονική παράταση των διαβουλεύσεων και μετά τον Μάιο, δηλαδή πέρα από τις αντοχές των κρατικών ταμείων. Σε αυτή την περίπτωση, το “φλερτ” με τον “κόκκινο” Ιούλιο θα γίνει έντονο, καθώς εκτός από τα 2,5 δισ. ευρώ που θα απαιτηθούν για την καταβολή μισθών και συντάξεων θα πρέπει να πληρωθούν 3,6 δισ. ευρώ σε ΔΝΤ και ΕΚΤ, αρχής γενομένης από τις 13 του μήνα.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία χτύπησαν με πυραύλους τη Συρία (φωτό)

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε επανάληψη το 2015!