Ποια συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα της λοίμωξης του κορωνοϊού

17
Ποια συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα της λοίμωξης του κορωνοϊού

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις αλλεργίες και ειδικά στη ρινίτιδα και το άσθμα, λέγοντας πως ορισμένα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα της λοίμωξης από κορωνοϊό.

Το βασικό χαρακτηριστικό – είπε – είναι το φτάρνισμα, τα κόκκινα μάτια και η φαγούρα. Η καταβολή δεν είναι τόσο έντονη, όσο στη λοίμωξη από τον ιό. “Εάν κάποιος δεν είναι σίγουρος για τα συμπτώματα, να απευθύνεται στον γιατρό του”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής ρωτήθηκε “αν θα είναι δυνατό να ανοίξουν οι κατασκηνώσεις φέτος το καλοκαίρι” και απάντησε ότι υπάρχουν υπέρ και κατά της λειτουργίας τους, αλλά η επιτροπή θα κάνει σχετική εισήγηση αύριο ή τη Δευτέρα οπότε θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Απαντώντας, στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με τα εμβόλια, απάντησε ότι ορισμένα (όπως τα εμβόλια της φυματίωσης και της ιλαράς) φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά και έχει διαπιστωθεί παλαιότερα ότι προστατεύει τα παιδιά από τους αναπνευστικούς ιούς. Ειδικά το εμβόλιο της φυματίωσης ενεργοποιεί κάποιους σημαντικούς αμυντικούς μηχανισμούς, και ήδη στην Ολλανδία έχουν αρχίσει κάποιες σχετικές μελέτες με το εμβόλιο της φυματίωσης.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Στους 171 οι νεκροί

Σχετικά με τη χρήση ιντερφερόνης κατά του ιού, είπε ότι έχει ως ρόλο να παρέχει άμυνα, αλλά ανοίγει την πόρτα για είσοδο του ιού.
“Δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει απολύτως τη σχέση του ιού με το ανοσοποιητικό σύστημα”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Είμαστε σε επιφυλακή, απάντησε ο κ.Τσιόδρας στην ερώτηση πότε θα φανούν οι συνέπειες από την άρση των μέτρων στον ρυθμό αναπαραγωγής της νόσου.