Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό που κρύβει η Ιερή Πόλη;

Ένας έρωτας θα αποβεί μοιραίος, καθώς ο νεαρός αρχαιολόγος ο Λεωνίδας οδηγεί την Αφροδίτη, μέσα από τις αρχαίες διαδρομές, στην Ασκέλονα του Ισραήλ και από εκεί στην Ιερουσαλήμ

68

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό θα αναζητήσει η Αφροδίτη στην Ιερή Πόλη, την Ιερουσαλήμ, την πολύχρωμη πολιτεία, με τη μοναδικότητα και τις αντιθέσεις της, με τις συνεχείς διαμάχες και τη μυστικιστική ατμόσφαιρα. Εκεί θα δημιουργηθεί και μία ισχυρή φιλία μεταξύ τριών γυναικών διαφορετικής κουλτούρας.

Η Αφροδίτη είναι η κεντρική ηρωίδα στο δεύτερο μυθιστόρημα της Σοφίας Καλφοπούλου «Το μυστικό της Ιερής Πόλης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Την βρίσκουμε να υπηρετεί ως αγροτική γιατρός σ’ ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, κοντά στην αρχαία Γόρτυνα, όταν ερωτεύεται τον αρχαιολόγο Λεωνίδα. Η συνάντηση απέβη μοιραία, καθώς ο νεαρός αρχαιολόγος οδηγεί την Αφροδίτη, μέσα από τις αρχαίες διαδρομές, στην Ασκέλονα του Ισραήλ και από εκεί στην Ιερουσαλήμ.

Στην Ιερή Πόλη, η Αφροδίτη θα γνωρίσει έναν αινιγματικό Άραβα, τον Χαλίλ και με τη βοήθειά του θα ανακαλύψει την κρυψώνα του μυστικού πίσω από τους χοντρούς τοίχους της Μόνης του Αγίου Πέτρου στη χριστιανική συνοικία της πόλης.

Με την αποκάλυψη του μυστικού, θα σχηματιστεί μία ισχυρή φιλία μεταξύ τριών πολύ διαφορετικών μεταξύ τους γυναικών. Αυτή η φιλία θα εξελιχθεί σε μία ισχυρή συμμαχία, θα ενώσει τρεις γυναίκες για πάντα. Η Αφροδίτη, η Κάθριν και η Ναζίρα, αν και εμποτισμένες με διαφορετική κουλτούρα και με μεταξύ τους χάσματα θρησκειών, επιδιώξεων, νοοτροπιών και απόψεων, θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές. Όμως θα το καταφέρουν από τη στιγμή που οι φανατικοί βάζουν εμπόδια; Τελικά, υπάρχει πεπρωμένο; Κι αν όντως υπάρχει, γιατί η μοίρα είναι σκληρή σαν πέτρα για κάποιους ανθρώπους; Πού τελικά οδηγούν τις γυναίκες του μυθιστορήματος αφενός ο έρωτας και αφετέρου ο αγώνας τους για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Το μυστικό της Ιερής Πόλης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σοφία Καλφοπούλου

ISBN: 978-618-5095-72-7

ΣΕΛΙΔΕΣ: 270

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΤΙΜΗ: 13.50

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ