Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

«Πόλεμος» Τσίπρα – Μητσοτάκη για τις μίζες της Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες

Αναψε «φωτιές» η δήλωση που έκανε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ότι ξέρει τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τους έπιασαν για παράνομο χρηματισμό και «κελάηδησαν»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αντάλλαξαν δηλώσεις και ανακοινώσεις με πρώτο τον αρχηγό της ΝΔ να λέει: «Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο», ασκώντας κριτική και στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια».

Ακολούθησε και ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες».

Το Μαξίμου απάντησε κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι «επιχειρεί να εκφοβίσει τους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis και την ελληνική Δικαιοσύνη».

Μητσοτάκης για Novartis: Δεν δέχομαι να μας συκοφαντούν τρείς κουκουλοφόροι – Επικίνδυνος ο Τσίπρας για τους θεσμούς

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια», δήλωσε για την υπόθεση της Novartis ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα πρόσθεσε «δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο».

Δείτε το βίντεο:

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το βλέπουμε και στην υπόθεση της Novartis. Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει. Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη. Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο Σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

Προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες. Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος Δικαίου.

Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού. Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει.

Αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών. Όμως σε μια Δημοκρατία -και η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία- καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς. Ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος. Και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας. Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το Κράτος Δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά».

Μαξίμου για Μητσοτάκη: Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι – Η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί

Ότι επιχειρεί να εκφοβίσει τους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis και την ελληνική Δικαιοσύνη κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μαξίμου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί με την ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο της Novartis να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους.

Αντιπαρερχόμαστε την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεσή του στην κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι…

Απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει.

Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα. Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis».

Σπυράκη στον realfm: «Ναι» σε προκαταρκτική για τη Novartis – «Όχι» λάσπη στον ανεμιστήρα

H Ν.Δ. για την υπόθεση Novartis

Μετά τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Η δημόσια παραδοχή του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη. Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι η Κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία.

Μετά τη δήλωση Πολάκη, η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή».

Πολάκης: Τους έπιασαν για παράνομο χρηματισμό και «κελάηδησαν»!

Ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis είναι στελέχη της ίδια της εταιρείας δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

«Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη. Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που αρχίσαν να ‘κελαηδούν’ και να ‘δίνουν’, στελέχη τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και άρχισαν να ‘κελαηδούν’. Όχι ότι είναι αγαθά παιδιά, όμως ξεκίνησαν την ιστορία», είπε σχετικά ο Παύλος Πολάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, απάντησε πως «η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και αυτήν τη στιγμή βγαίνει η βρωμιά στη δημοσιότητα».

«Εδώ και δύο χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι τα 85 δισ. του δημόσιου χρέους είναι από το χώρο της δημόσιας Υγείας. Χθες βγήκε με στοιχεία ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολή του ελληνικού κράτους», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και εξήγησε τα δύο σημεία πάνω στα οποία βασίζονται τα λεγόμενά του:

«1ον .Η χώρα μας ήταν η μοναδική στον αναπτυγμένο κόσμο που τα ασφαλιστικά της Ταμεία αποζημίωναν το σύνολο της γενικής τιμής όταν το φάρμακο έμπαινε στη χώρα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, από τα 100 ευρώ που έκανε το φάρμακο, τα Ταμεία διαπραγματεύονταν και το αγόραζαν 20 και 30 ευρώ ή 90 ή 75» (κάτι που δεν συνέβαινε στην Ελλάδα), είπε ο Παύλος Πολάκης και διευκρίνισε πως τις τιμές στα φάρμακα της διαμόρφωνε στην Ελλάδα το υπουργείο Εμπορίου, μέχρι και το 2010, οπότε και ανέλαβε το υπουργείο Υγείας τη διαδικασία.

«2ον .Υποτίθεται ότι παίρναμε τις τρεις φθηνότερες τιμές της ΕΕ και από εκεί βγάζαμε την πιο φτηνή, όμως έπαιρναν τις τιμές από τις τρεις πιο ακριβές χώρες. Μετά έπαιρναν από εμάς 29 έως 50 χώρες από τη δική μας τιμή. Έτσι όλες οι φαρμακευτικές είχαν τεράστιο ενδιαφέρον να πάρουν τιμή από εδώ».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, «αυτά τα 85 δισ. μαζί με τα 100 δισ. των δημόσιων έργων και τα 150 δισ. των εξοπλισμών δημιούργησαν το δημόσιο χρέος».

«Στα μνημόνια μεταφέρθηκε ο καθορισμός της τιμής στο Υγείας και μπήκε οριζόντιο μαχαίρι στην φαρμακευτική δαπάνη, που είχε φτάσει αθροιστικά στα 9 δισ. που την κατέβασε στα σημερινά επίπεδα», σημείωσε και συνέχισε πως «εκεί μια σειρά δεσποζουσών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Novartis ‘μίζωσε’. Μετά αξιοποίησε -και φαίνεται και περιγράφεται στη δικογραφία- για να υποστεί μικρότερες μειώσεις από άλλες εταιρείες και να πετύχει υψηλότερες τιμές σε άλλα φάρμακα».

Ερωτηθείς για το πώς γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «είμαι γιατρός και τα γνώριζα όλα αυτά πριν γίνω Υπουργός. Τα φάρμακα της Novartis εκτόπισαν φάρμακα άλλων εταιρειών με μη θεμιτό τρόπο», τόνισε.

«Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει κι όχι να απειλείς της Δικαιοσύνη», είπε απευθυνόμενος σε όσων τα ονόματα φέρονται να περιέχονται στη δικογραφία.

«Τα λέω εδώ και δύο χρόνια δημόσια όλα αυτά. Κάποιες εταιρείες, για να γλιτώσουν περνούσαν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Αυτά είναι πράγματα που έχουν ακουστεί από το βήμα της Βουλής εδώ και δύο χρόνια», κατέληξε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ...

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου...

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...