Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις δηλώσεις Χ. Αθανασίου

33
Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις δηλώσεις Χ. Αθανασίου

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεσπάσει με αφορμή το περιεχόμενο συνέντευξης του βουλευτή ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου στην δημόσια τηλεόραση, καθώς ερωτηθείς εάν το αδίκημα της «μίζας» είναι στις αρμοδιότητες ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του υπουργού, απάντησε ότι «είναι στα καθήκοντά του».

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας ότι «μετά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για το σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθάρισε εάν υιοθετεί την άποψη του γαλάζιου στελέχους.

«Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της ΝΔ», υποστήριξε με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες».

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα», πρόσθεσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:  Δένδιας: Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το γραφείο τύπου της ΝΔ υποστήριξε:
«Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες».

Ο διάλογος στην ΕΡΤ

Το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ έχει ως εξής:

Χαρ. Αθανασίου: …Σας εξηγώ, εάν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια. Η άποψή μου..

ΔΗΜ: Η μίζα, εφόσον υπάρχει- και δεν μιλάμε για τα συγκεκριμένα πρόσωπα- είναι στις αρμοδιότητες ή είναι επ’ ευκαιρία, αυτό ρωτάμε. Και το αποσυνδέω από την συγκεκριμένη υπόθεση. Η μίζα είναι στις αρμοδιότητες ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων;

Χαρ. Αθανασίου: Μα δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Γιατί αν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του δεν θα τα έπαιρνε. Ο οποιοσδήποτε υπουργός, οποιαδήποτε εποχή

ΔΗΜ: Είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων; Προφανώς είναι χρονικά κατά την άσκηση, αλλά είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων;

Χαρ. Αθανασίου: Είναι στα καθήκοντά του.