Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα από την τραγωδία στην Αίγινα

54
κινητό, Λυκουρέζου, κλήσεις, φονική, σύγκρουση,

Πολλά τα ερωτηματικά που έχουν μείνει αναπάντητα για την τραγωδία στην Αίγινα, την ίδια ώρα που η κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη με το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα όπου τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ τους κι ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι τραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά με την θεία του αδικοχαμένου κοριτσιού, συγκλόνισαν ακόμη περισσότερο το Πανελλήνιο. Όμως 24 και πλέον ώρες μετά, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

Γιατί οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο που εμβόλισε τη λάντζα δεν βοήθησαν στην περισυλλογή των ναυαγών; Γιατί εγκατέλειψαν το σκάφος τους και ποιος τους βοήθησε σε αυτό; Γιατί ο κυβερνήτης του ταχύπλοου συνελήφθη κατ’οίκον, ενώ παραμένει αναπάντητο και το ερώτημα πόσοι και ποιοι ήταν ακόμη στο σκάφος-φονιά.

Διαβάστε επίσης:  Αγαθονήσι: Επτά παιδιά μεταξύ των θυμάτων, από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες

Κι αυτό γιατί οι φήμες οργιάζουν ότι πάνω στο ταχύπλοο υπήρχε νεαρό άτομο που όπως λένε κάτοικο της περιοχής, μπορεί αυτό να ήταν ο πραγματικός οδηγός, αλλά και νοσοκόμα που κούραρε τον 77χρονο συλληφθέντα.

Γεγονός πάντως είναι ότι το ταχύπλοο μετά το δυστύχημα δεν παρέμεινε στο σημείο και μεταφέρθηκε σε καρνάγιο, όπως μαρτυρούσαν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν μετά το θανατηφόρο ατύχημα.

Στα ερωτήματα αυτά βέβαια θα απαντήσουν οι διωκτικές Αρχές και η δικαιοσύνη, ενώ και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, δεσμεύθηκε ότι θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση αλλά και στην επιβολή πιο αυστηρών κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα.