Πολύδωρας: Δεν παραιτούμαι από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ

21
Γκρίνια, επιλογή, Πολύδωρας,

Ο Βύρων Πολύδωρας ανέφερε πως δεν παραιτείται από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ, μετά την συνάντηση που είχε στη βουλή με τον Νίκο Βούτση.

Μετά από τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με το Νίκο Βούτση, το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ενώ δεν του ζητήθηκε ούτε από την κυβέρνηση να αποσυρθεί.

«Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ. Ο Πρόεδρος της Βουλής με ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά στη Διάσκεψη των Προέδρων με την υποψηφιότητά μου. Εγώ θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν. Θα μπορούσα να έχω παραιτηθεί, αλλά δεν ήθελα να κάνω τίποτα βιαστικό ή μονομερές για να μην ερμηνευτεί αυτή η κίνησή μου ως φόβος απέναντι στο τρολάρισμα», δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της συνάντησης και πρόσθεσε:

«Το “κράξιμο” (σ.σ. από την αντιπολίτευση) είναι αβάσιμο, ανούσιο, κακεντρεχές και γεμάτο ψευδολογίες και παραχαράξεις της ιστορίας. Είπαν για παράδειγμα ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή το 2013. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο εγώ είχα μιλήσει για συνεννόηση και προσπάθεια προσέλκυσης των 600.000 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε επίσης:  Novartis: Σε εκρηκτικό κλίμα η μάχη στη Βουλή – Τι θα πουν Τσίπρας και Μητσοτάκης

Αρχικά και όταν ο κ.Πολύδωρας πέρασε το κατώφλι του κοινοβουλίου για να συναντηθεί με τον πεόεδρο της Βουλής οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφερεαν ότι ενδεχομένως το ραντεβού να πραγματοποιήθηκε σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της πολιτικής έντασης που ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την επιλογή του κ.Πολύδωρα από τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Μάλιστα κάποιοι υποστήριξαν πως δεν θα προκαλούσε έκπληξη αν ο κ. Πολύδωρας ανακοίνωνε την απόσυρσή του, πράγμα που δεν έγινε τελικά.