Πολυτεχνείο: Ομάδα ατόμων εκτοξεύει πέτρες στα ΜΑΤ που απαντούν με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης

74
Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού

Όπως κάθε χρόνο για άλλη μια φορά ένταση επικρατεί στην οδό Στουρνάρη έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου. Ομάδα ατόμων που από νωρίς σήμερα το πρωί έχει καταλάβει το κτίριο Γκίνη, βγαίνει ανά διαστήματα από το χώρο του ιδρύματος, στήνει οδοφράγματα και πετάει πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί τηρούν αμυντική στάση και δεν επεμβαίνουν, ενώ είναι ενδεικτικό πως παραμένουν σε απόσταση από το σημείο που είναι συγκεντρωμένα τα άτομα, προκειμένου να μην αυξηθεί η ένταση. Πριν από λίγο οι αστυνομικοί εκτόξευσαν χειροβομβίδες κρότου- λάμψης προς το μέρος των συγκεντρωμένων.

Παράλληλα, διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονται και στην πλατεία Εξαρχείων καθώς και εκεί έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται αρκετά άτομα.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Ιουνίου

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία. Ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι των διαδηλωτών έχει περάσει μπροστά από το κτίριο και είτε διαλύονται στο ύψος του Πύργου Αθηνών, είτε συνεχίζουν την πορεία μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας κατευθυνόμενοι προς Εξάρχεια. Μέχρι και αυτή την ώρα όλα έχουν κυλήσει ομαλά χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο επεισόδιο.