“Πονοκέφαλος” Μητσοτάκη – Ρήγμα στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ

62
Μητσοτάκης:

Με τίτλο, «η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» ως άμεση παραπομπή στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επανασύσταση της Οργάνωσης στον απόηχο των όσων έγιναν στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι 87 σχολών της χώρας εμφανίζονται αποφασισμένοι να δημιουργήσουν πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΝΔ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν Οργανώσεις ΔΑΠ από 87 σχολές σε όλη την Ελλάδα ζητούν να μην καταγραφούν στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ως ΔΑΠ, αλλά ως ΟΝΝΕΔ.

«Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Είναι και νομικά αδύνατο» απαντούν στελέχη της ΔΑΠ και ο εμφύλιος στην ΟΝΝΕΔ καλά κρατεί.

Στην επίμαχη ανακοίνωση σημειώνονται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Για εμάς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ποτέ δεν ήταν λέξεις που απλώς τυπώθηκαν σε μια αφίσα. Δεν ήταν, δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν γράμματα που απλώς γράφτηκαν στο χαρτί. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι και θα συμβολίζουν πάντα τη δύναμη και την πρωτοπορία που δίνει ελπίδα ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά».

Διαβάστε επίσης:  Νέο μήνυμα Τσίπρα στον Ερντογάν: Δεν χωρούν συμψηφισμοί για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Σε μία σαφή αναφορά για τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν πως «κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Για αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει».