Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Πώς μπορούν να ζουν χωρίς να κατεβάζουν το κεφάλι;

Τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τις τελευταίες ώρες είναι όχι απλά εξοργιστικά.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς όσα αισθάνεται ο κόσμος μετά την τραγωδία στο Μάτι. Ακόμη οι άνθρωποι δεν έχουν θάψει τους νεκρούς τους, ακόμη δεν έχουν βρεθεί οι αγνοούμενοι (άγνωστος αριθμός μέχρι την Κυριακή το βράδυ, άλλη μια ξεφτίλα του κράτους), ακόμη καίει το χώμα στο Mάτι, και η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια επιχείρηση να πείσει τον κόσμο ότι αυτός φταίει που κάηκε.

Αφού ήταν αυθαίρετοι, αφού είχαν κλείσει την παραλία, αφού τα σπίτια τους ήταν από ξύλο και αφού δεν μάζευαν τις πευκοβελόνες, ε τι να κάνουν. Καλά έπαθαν.

Μαζί η θεωρία του εμπρησμού με αμφιβόλου αξίας αποδείξεις. Μαζί ο στρατηγός άνεμος που δεν μπορούσε παρά να δημιουργήσει αυτό το χάος. Έτσι φτιάχνει η κυβέρνηση το αφήγημα για τις φωτιές και για να ξεφύγει από τις ευθύνες της.

Πέρα από το γεγονός ότι όλα όσα υποστηρίζει είναι λανθασμένα, στημένα ή άκαιρα για την περίσταση, αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι η ίδια η προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

91 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 25 είναι αγνοούμενοι,σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μικρά κοριτσάκια, βρέφη, άντρες και γυναίκες έχουν καεί, υπάρχουν κατεστραμμένοι άνθρωποι σε μια πόλη – φάντασμα. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Αναζητά αλλού τις ευθύνες.

Καλά για τη «συγγνώμη» που ακόμη περιμένουμε δεν έχουμε ελπίδες. Τι να πουν οι άνθρωποι που δεν έχουν τσίπα μέσα τους, τι να πούμε για ανθρώπους που έχουν παιδιά και δεν κλαίνε ενθυμούμενοι τι ακριβώς έγινε στο Μάτι.

Μα καλά, ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Κουρουμπλής, ο Τόσκας και τόσοι άλλοι όταν βλέπουν στα μάτια τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους δεν αισθάνονται συγκλονισμό; Δε νιώθουν την ελάχιστη ντροπή που θα έπρεπε να νιώθει κάποιος που λέγεται άνθρωπος;

Το χειρότερο είναι άλλο. Σκυλεύουν τους νεκρούς και τους αγνοούμενους. Ο Καμμένος κουνάει το δάκτυλο στους αυθαιρετούχους. Γράφει στο twitter του για τον Μαρινάκη, το Noor1, τη Novartis, τα άλλα σκάνδαλα, λες και δεν υπήρξε η εθνική τραγωδία της Δευτέρας.

Από την άλλη ο Τόσκας βγαίνει σα να μη συμβαίνει τίποτε και λέει ότι όλα έγιναν μια χαρά κι έχει ήσυχη τη συνείδησή του.

Ο Τσίπρας στην κοσμάρα του. Κρυμμένος στο Μαξίμου, βγήκε την Παρασκευή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη χωρίς να έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί ο ίδιος ή να παραιτήσει κάποιον υπεύθυνο, και σήμερα… έσπευσε κρυπτόμενος στον τόπο της τραγωδίας φοβούμενος ένα πιθανό γιουχάισμα ανάλογο με του Καμμένου.

Κι όλοι οι υπουργοί και τα στελέχη να κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτε. Λες και είναι απλά μια Δευτέρα που πέρασε. Λες και δεν υπάρχουν περισσότεροι από 115 νεκροί τελικά.

Ακόμη και οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως για το σόου που στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς αλλά ο Τσίπρας και η παρέα του μιλούσαν για τη φωτιά στα… Χανιά, δεν τους κλονίζει.

Ακόμη κι όταν ο Τσίπρας έλεγε πόσα αεροπλάνα θα πετάξουν όταν οι νεκροί ήταν γνωστοί σε όλους. Ούτε αυτό δεν τους κάνει να νιώσουν το παραμικρό.

Το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν τον Τζανακόπουλο να παραπληροφορεί και να επιρρίπτει σε άλλους τις ευθύνες. Όπως σήμερα, που όταν τον στρίμωξαν οι δημοσιογράφοι για την απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης το βράδυ της Δευτέρας, στην προσπάθειά του να πείσει ότι ο Τσίπρας δεν γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί, κατηγόρησε τα ΜΜΕ για επικοινωνιακή τυμβωρυχία. Έλεος!!!

Μα πόσο γομάρια μπορεί να είναι; Πόση αθλιότητα μπορεί να κρύβουν αυτοί οι άνθρωποι;

Εντάξει; Αντέξαμε τα πάντα αυτά τα χρόνια. Τα μνημόνια, τους Βαρουφάκηδες, τα δημοψηφίσματα, τις κωλοτούμπες του Καμμένου, τα ψέματα του Τσίπρα, την πολιτική του αθλιότητα, το Μακεδονικό.

Να τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε ό,τι έγινε στο Μάτι κι ό,τι έγινε στη συνέχεια. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα μάτια των δίδυμων που μας κοιτάνε, ούτε τη 13χρονη που έπεσε στο γκρεμό γιατί καιγόταν, ούτε το 6 μηνών παιδάκι που δεν πρόλαβε να ζήσει.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε με το βάρος όλων αυτών των νεκρών. Αυτοί πώς μπορούν να ζήσουν; Ο Τσίπρας, ο Καμμένος, όλοι τους, πώς μπορούν να ζουν χωρίς να κατεβάζουν το κεφάλι;

antinews

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Φαντάρος Στέφανος και το επισκεπτήριο

Το πρώτο του επισκεπτήριο είχε την Τετάρτη 20/3 ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα οπού παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες. Τον Στέφανο Κασσελάκη...

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άγιος Παντελεήμονας: Άγνωστοι πυροβόλησαν άνδρα στο κεφάλι

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία ύστερα από περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, λίγα λεπτά...

Γιατί γέρνουμε δεξιά το κεφάλι όταν φιλάμε;

Γιατί γέρνουμε προς το δεξιά όταν φιλάμε το σύντροφό μας; Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα,...

Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες ζουν για πάντα στην καρδιά μας!

Η σπουδαιότερη κληρονομιά που αφήνουν πίσω τους οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας δεν...

Καλαμπάκα: Καρφί 5 εκατοστών σφηνώθηκε στο κεφάλι άνδρα(φωτό)

Από θαύμα ζει ένας ένας κάτοικος της Καλαμπάκας, καθώς βρέθηκε ξαφνικά με ένα καρφί...