Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Πως να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η διαμονή σε εξωτερικούς χώρους είναι το απόλυτο όνειρο για μερικούς. Για άλλους πάλι μπορεί να είναι μια αναγκαιότητα. Αν θέλετε να ταξιδέψετε από πόλη σε πόλη, να βγείτε έξω στη φύση ή απλά να αποσυνδεθείτε από τον κόσμο, θα χρειαστείτε μερικές βασικές προμήθειες και ικανότητες για να καταφέρετε να πάτε για καμπινγκ!

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να δημιουργήσετε ένα ασφαλές μέρος για ύπνο, με πρόσβαση σε καθαρό νερό, φαγητό και άλλες ανάγκες. Δείτε όμως και τι τύπος ταξιδιώτες είστε για να διαλέξετε το ιδανικό ελληνικό νησί για τις διακοπές σας!

  1. Ελέγξτε τους τοπικούς σας νόμους. Κατανοήστε ότι μπορεί να είναι παράνομο να μείνετε με τη σκηνή σας σε κάποιες περιοχές. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κανόνες και απαγορεύσεις Μπορείτε να διερευνήσετε σε ποιους χώρους σας επιτρέπεται να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ ,είτε στην πόλης σας,είτε σε μια άλλη χώρα που θέλετε να επισκεφτείτε. Ποτέ μην παραβιάζετε τη γη κάποιου άλλου. Μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο ή να συλληφθείτε.
  2. Επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε μια ασφαλή περιοχή και να τοποθετήσετε τη σκηνή σας . Αν δεν έχετε σκηνή μπορείτε να κρεμάσετε ένα tarp ανάμεσα σε δύο δέντρα για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.
  3. Πάρτε έναν υπνόσακο. Ένας καλός υπνόσακος θα σας απομονώνει κατά τη διάρκεια του κρύου και παρέχει ένα ορισμένο βαθμό άνεσης. Προσπαθήστε να επενδύσετε σε έναν καλό υπνόσακο που μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε.

4.. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε τρόφιμα για φαγητό, αλλά αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ψυγειάκι και να πάρετε τρόφιμα από το σπίτι σας.

5.Εντοπίστε μέρη όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Η καλή υγιεινή είναι σημαντική, ακόμα κι αν ζείτε έξω. Ένα μπάνιο ή ντους μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσει καθαρό και υγιεινό. Θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης.

6.Χρησιμοποιήστε δημόσιες εγκαταστάσεις. Εάν ζείτε σε εξωτερικούς χώρους, ίσως εξακολουθείτε να θέλετε πρόσβαση σε τεχνολογία, ηλεκτρικό ρεύμα.

Εάν χρειαστεί να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, ίσως μπορείτε να βρείτε μια καφετέρια που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τα καταστήματά τους.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή μεταβείτε σε ενα internet cafe. Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή, καφετέριες, βιβλιοπωλεία και εμπορικά κέντρα έχουν συχνά δωρεάν δημόσιο wifi.

7.Τέλος, δημιουργήστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Είναι σημαντικό να μπορείτε να λάβετε ιατρική βοήθεια εάν το χρειάζεστε. Προσδιορίστε πώς θα επικοινωνήσετε με κάποια βοήθεια εάν καταστείτε τραυματισμένοι ή άρρωστοι.

Πάντα να επιτρέπεται σε κάποιον να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκετε όταν κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καστοριά, η αρχοντική πόλη της Μακεδονίας

Με το, που αντικρίζεις την Καστοριά καταλαβαίνεις μεμιάς ότι είναι μια όμορφη, αρχοντική πόλη με γαλήνια αύρα, που δημιουργείται από την ήρεμη λίμνη, που...
Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Οδοιπορώντας προς τις κατάφυτες βορειοδυτικές πλαγιές της Όθρυος, στη Φθιώτιδα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, συναντάμε το παλιό  Μοναστήρι της Παναγίας της Αντίνιτσας, εις μνήμην του...

Μαύρες Πέτρες: Το άλλοτε όνομα πολυσύχναστης γειτονιάς της Αθήνας και ο λόγος που χαρακτηρίστηκε...

Η Παλιά Αθήνα έχει ένα σωρό ιστορίες να σου διηγηθεί που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές που μπορείς να αναγνωρίσεις μόνο από φωτογραφίες....

Βίτσα: Το πέτρινο χωριό στο Ζαγόρι δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου (βίντεο)

Το Ζαγόρι έχει πολλά παραμυθένια, πέτρινα χωριά, ένα από τα οποία είναι και η Βίτσα. Ένας ονειρικός προορισμός δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου,...

Στεφάνι: Το επιβλητικό μέρος του Ολύμπου που χαρακτηρίζεται ως ο «Θρόνος του Δία» (βίντεο)

Μπορεί να έχεις ακούσει συχνά την αναφορά για το «Θρόνο του Δία» όταν κάποιος μιλάει για τον Όλυμπο. Ο λόγος για την κορυφή Στεφάνι...

Χάνεται ο ήλιος: Το απόκοσμο δάσος της Μάνης που βρίσκεται κάτω από τη γη

Ο ευλογημένος τόπος με το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο Μια «μαύρη τρύπα» εντελώς διαφορετική από αυτές που υπάρχουν στο διάστημα μπορεί να συναντήσει κανείς στην Μάνη....

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη – Το μαγευτικό σκηνικό...

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου Το αληθινό χωριό του Άγιου Βασίλη υπάρχει και βρίσκεται στην Φινλανδία, σε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι 3 φράσεις που αποκαλύπτουν ότι δε θέλει να κάνετε σχέση

Η ιστορία είναι γνωστή: κορίστσι γνωρίζει αγόρι, ξεκινάν να βγαίνουν, περνάνε χρόνο μαζί, κάνουν...

Lockdown: Γιατί… χαμηλώνουν οι προσδοκίες για ένα «ελεύθερο» Πάσχα – Η εναλλακτική που εξετάζεται

«Τρόμο» προκαλεί στους ειδικούς μια πιθανή «έκρηξη» διασποράς του κορωνοϊού σε αυτή τη χρονική...

Λιανεμπόριο: Πρεμιέρα σήμερα για το click away – Πώς θα κάνετε τις αγορές σας

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η μέθοδος του click away. Διατηρείται για την εορταστική περίοδο η...

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει μέλισσα (βίντεο)

Η συχνή επαφή με τη φύση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αυξάνει τις πιθανότητες να...