Πως να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

57

Η διαμονή σε εξωτερικούς χώρους είναι το απόλυτο όνειρο για μερικούς. Για άλλους πάλι μπορεί να είναι μια αναγκαιότητα. Αν θέλετε να ταξιδέψετε από πόλη σε πόλη, να βγείτε έξω στη φύση ή απλά να αποσυνδεθείτε από τον κόσμο, θα χρειαστείτε μερικές βασικές προμήθειες και ικανότητες για να καταφέρετε να πάτε για καμπινγκ!

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να δημιουργήσετε ένα ασφαλές μέρος για ύπνο, με πρόσβαση σε καθαρό νερό, φαγητό και άλλες ανάγκες. Δείτε όμως και τι τύπος ταξιδιώτες είστε για να διαλέξετε το ιδανικό ελληνικό νησί για τις διακοπές σας!

  1. Ελέγξτε τους τοπικούς σας νόμους. Κατανοήστε ότι μπορεί να είναι παράνομο να μείνετε με τη σκηνή σας σε κάποιες περιοχές. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κανόνες και απαγορεύσεις Μπορείτε να διερευνήσετε σε ποιους χώρους σας επιτρέπεται να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ ,είτε στην πόλης σας,είτε σε μια άλλη χώρα που θέλετε να επισκεφτείτε. Ποτέ μην παραβιάζετε τη γη κάποιου άλλου. Μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο ή να συλληφθείτε.
  2. Επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε μια ασφαλή περιοχή και να τοποθετήσετε τη σκηνή σας . Αν δεν έχετε σκηνή μπορείτε να κρεμάσετε ένα tarp ανάμεσα σε δύο δέντρα για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.
  3. Πάρτε έναν υπνόσακο. Ένας καλός υπνόσακος θα σας απομονώνει κατά τη διάρκεια του κρύου και παρέχει ένα ορισμένο βαθμό άνεσης. Προσπαθήστε να επενδύσετε σε έναν καλό υπνόσακο που μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε.
Διαβάστε επίσης:  Παράδεισος: Η βοτσαλωτή παραλία μόλις μια ώρα από την Αθήνα (βίντεο)

4.. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε τρόφιμα για φαγητό, αλλά αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ψυγειάκι και να πάρετε τρόφιμα από το σπίτι σας.

5.Εντοπίστε μέρη όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Η καλή υγιεινή είναι σημαντική, ακόμα κι αν ζείτε έξω. Ένα μπάνιο ή ντους μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσει καθαρό και υγιεινό. Θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης.

6.Χρησιμοποιήστε δημόσιες εγκαταστάσεις. Εάν ζείτε σε εξωτερικούς χώρους, ίσως εξακολουθείτε να θέλετε πρόσβαση σε τεχνολογία, ηλεκτρικό ρεύμα.

Εάν χρειαστεί να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, ίσως μπορείτε να βρείτε μια καφετέρια που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τα καταστήματά τους.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή μεταβείτε σε ενα internet cafe. Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή, καφετέριες, βιβλιοπωλεία και εμπορικά κέντρα έχουν συχνά δωρεάν δημόσιο wifi.

7.Τέλος, δημιουργήστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Είναι σημαντικό να μπορείτε να λάβετε ιατρική βοήθεια εάν το χρειάζεστε. Προσδιορίστε πώς θα επικοινωνήσετε με κάποια βοήθεια εάν καταστείτε τραυματισμένοι ή άρρωστοι.

Πάντα να επιτρέπεται σε κάποιον να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκετε όταν κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ.