Πόσα χρωστούν MEGA και “Άνωση” σε πασίγνωστους ηθοποιούς – Ποιοι δικαιώθηκαν για δεδουλευμένα 200.000 ευρω

143

Οι “αμαρτίες” των καναλιών των προηγούμενων χρόνων δικάζονται στα δικαστήρια και αναζητείται λύση. Αναφερόμαστε σε  καθυστερούμενες οφειλές από δημοφιλή σήριαλ, τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση αλλά και πολλά έσοδα από διαφημίσεις.

Είκοσι πέντε γνωστοί ηθοποιοί πέτυχαν δικαστική απόφαση που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσίας της εταιρείας παραγωγής Άνωση Α.Ε., εξασφαλίζοντας και προσωρινή διαταγή για συντηρητική κατάσχεση! Η Ευελπίδων θυμίζει τηλεοπτικό στούντιο καθώς δεκάδες ηθοποιοί συνωστίζονται στις αίθουσες του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Αθήνας διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών ετών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, τη νέα καθημερινότητα των δημοφιλέστερων πρωταγωνιστών της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Σταύρου, ο Κλέων Γρηγοριάδης, η Νίκη Παλληκαράκη, η Άννα Μιχαήλου, ο Μάξιμος Μουμούρης, αλλά και η σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ, συνθέτουν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, οι προσωρινές διαταγές και οι αγωγές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερα από τρία χρόνια.

Οι δημοφιλείς σειρές «Κλεμμένα όνειρα» και «Δικαίωση» είναι ορισμένες από τις δουλειές που «φέσωσαν» τους πρωταγωνιστές τους, με την εταιρία παραγωγής να οφείλει στους 25 συντελεστές συνολικά περισσότερα από 200.000 ευρώ!

Μια σημαντική μάχη κέρδισαν πριν από λίγες ημέρες 12 ηθοποιοί των τηλεοπτικών επιτυχιών «Κλεμμένα όνειρα» και «Δικαίωση». Η συνήγορός τους Έλλη Ρούσσου κατάφερε να αποσπάσει προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας παραγωγής Άνωση Α.Ε.

Ασφαλιστικά μέτρα

Στις 27 Ιουλίου, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 3619/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των ηθοποιών Αλεξάνδρου Σταύρου, Ζώγιας Σεβαστιανού, Κατερίνας Γερονικολού, Νίκου Πουρσανίδη, Σπύρου Σαραφιανού, Νίκης Παλληκαράκη, Άννας Μιχαήλου, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Περικλή Κασσανδρινού, Ευαγγελίας Συριοπούλου, Δημήτρη Μαύρου και Τζένης Διαγούπη. Έξι μήνες νωρίτερα είχαν πετύχει τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, με την οποία είχε απαγορευθεί η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της ίδια εταιρίας.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Δευτέρας 16/4

Μάλιστα η συνήγορός τους έχει ήδη προχωρήσει στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχειών της Άνωσης, αλλά και στην κατάθεση αγωγών για την επιδίκαση των χρημάτων στους ηθοποιούς. Αυτή τη φορά, τα δικόγραφα περιλαμβάνουν ακόμη 12 συντελεστές των δύο δημοφιλών σειρών του «μεγάλου» καναλιού, μεταξύ των οποίων η Μαρία Γεωργιάδου, ο Μάξιμος Μουμούρης, η παρουσιάστρια ηθοποιός Έλενα Ασημακοπούλου, η Νικολέτα Βλαβιανού, η Ιζαμπέλα Κογεβίνα και η σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ.

Στις 550.000 ευρώ οι οφειλές του Mega για τα δικαιώματα των ηθοποιών για το 2015

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ηθοποιών, στους οποίους οφείλονται περισσότερα από 550.000 ευρώ για δικαιώματα από τις επαναλήψεις που παίζονται διαρκώς, κατέδειξε και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Διαχείρισης Δικαιωμάτων των Ηθοποιών «Διόνυσος», Ρήγας Αξελός.

«Το Mega αποδεικνύεται ότι ζούσε και υπήρχε με τα λεφτά των τραπεζών, τα οποία συνεχώς αυξάνονταν. Τώρα με τις άδειες και τις τραπεζικές εγγυήσεις, εμφανίστηκε το πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να βγάζουν χρήματα τα κανάλια χωρίς να βάζουν χρήματα οι ιδιοκτήτες.

Το Mega οφείλει στο”Διόνυσο” μέχρι το τέλος του 2015 περίπου 550.000 ευρώ. Αυτά είναι τα δικαιώματα των ηθοποιών. Παίζοντας, δε, το 2016 προγράμματα -κονσέρβα, εξαιτίας των στάσεων εργασίας και της όλης κατάστασης, το χρέος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Έχουμε ήδη κινηθεί νομικά για τη διασφάλιση των χρημάτων των ηθοποιών», προσθέτει.