Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να δείχνετε νεότεροι

65

Η ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να επιβραδύνει τη φθορά του χρόνου, ωστόσο, έρευνα διατείνεται πως αυτό ισχύει μόνο αν κάνετε σεξ συγκεκριμένες φορές την εβδομάδα.

Η ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να επιβραδύνει τη φθορά του χρόνου, ωστόσο, έρευνα διατείνεται πως αυτό ισχύει μόνο αν κάνετε σεξ συγκεκριμένες φορές την εβδομάδα.
Η εν λόγω έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, και χρησιμοποίησε ως δείγμα τις σεξουαλικές συνήθειες 129 μαμάδων σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, εκείνες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή, τα οποία βρίσκονται στο τέλος του χρωμοσώματος και προστατεύει τη χρήσιμη γενετική πληροφορία από τη φθορά.

Μάλιστα ομάδα επιστημών υποστηρίζει ότι όσο μακρύτερα είναι τα τελομερή σε έναν οργανισμό, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης και ανάπτυξης καρκίνου.

Διαβάστε επίσης:  Έρχεται το πρώτο «έξυπνο» προφυλακτικό και ΔΕΝ θα πιστεύετε τι μπορεί να κάνει(βίντεο)

Τα τελομερή φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, λόγω κακής διατροφής και κατανάλωσης αλκοόλ.

Όμως αν το άτομο παραμένει ενεργό σωματικά, τρέφεται σωστά και κάνοντας σεξ τότε μπορεί να συμβάλλει στο να μακρύνουν τα τελομερή του, με συνέπεια να ζει περισσότερο και με καλύτερη υγεία.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την έρευνα στο μήκος των τελομερών δεν παίζει ρόλο η ικανοποίηση που αντλούμε από τη σχέση μας, το άγχος, η υποστήριξη που μας προσφέρει το έτερον ήμισυ ή οι καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού.

Το ίδιο ισχύει και για την ικανοποίηση που αντλούμε από το σεξ. Σύμφωνα με την έρευνα δηλαδή, σημασία έχει η συχνότητα και όχι η… ποιότητα.