Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
27.2 C
Athens

Πότε θα στηθούν οι κάλπες, ποιοι πνευμονολόγοι – τηλεοπτικοί “αστέρες” μπαίνουν στα ψηφοδέλτια, και πότε ο Μητσοτάκης θα… μετακομίσει στις Βρυξέλλες

Και άντε τώρα να απαντήσεις στο «ερώτημα των ενός εκατομμυρίου», πότε δηλαδή ο Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές.

Υπάρχουν κάποια δεδομένα που επιβεβαιώνουν το γεγονός πως ο πρωθυπουργός προετοιμάζετε και για αυτό το ενδεχόμενο. Δηλαδή να οδηγήσει την χώρα σε διπλή εκλογική αναμέτρηση πριν το καλοκαίρι με πιο πιθανές ημερομηνίες της πρώτης ψηφοφορίας την 8η ή την 15η Μαίου, με στόχο να μην διαταραχθεί περαιτέρω ή έτσι και αλλιώς… διαταραγμένη από την πανδημία και τον πόλεμο τουριστική περίοδος.
Υπό αυτές τις συνθήκες η εκλογική περιπέτεια θα ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά, στα μέσα δηλαδή Ιουνίου, στην δεύτερη εκλογική διαδικασία, που θα γίνει με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στις αρχές του 2020.
Πάντως το πιο «σοβαρό» σημάδι πως θα υλοποιηθεί το παραπάνω σενάριο, είναι εάν μέχρι το Πάσχα και σε κάποιο άσχετο πιθανώς νομοσχέδιο, αλλάξει ο εκλογικός νόμος που… άλλαξε η Νέα Δημοκρατία και επιστρέψει το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.
Από την άλλη, επειδή ο Μητσοτάκης είναι ΘΕΣΜΙΚΟΣ πολιτικός παίκτης, μπορεί τελικά να ΜΗΝ υποκύψει στις «σειρήνες» (και σε κάποιους συνεργάτες του) που επιμένουν πως όταν έχεις έναν Τσίπρα στο 20%-25% τον «αποτελειώνεις» χωρίς δεύτερη κουβέντα, αλλά να στήσει κάλπες προς το τέλος της Άνοιξης του 2023, τότε που θα ολοκληρώνεται και η κυβερνητική του τετραετία. Ίδωμεν.

@ Ευφάνταστους τρόπους έχουν βρει, ομολογουμένως, οι ΣΥΡΙΖΑίοι για να πλήξουν τον πρωθυπουργό, καθώς αφού δεν «έπιασε» το σενάριο περί νέας «κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου», τώρα «ρίχνουν» στην πιάτσα σενάριο περί… ανάληψης υψηλού ευρωπαϊκού πόστου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Λυκαβηττός πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, δηλαδή η μετακόμιση του πρωθυπουργού σε κάποιο υψηλό Ευρωπαϊκό πόστο.
Μόνο που αυτό θα μπορούσε να συμβεί το… 2027, σε πέντε δηλαδή χρόνια από τώρα, μετά και την ΔΕΔΟΜΕΝΗ δεύτερη κυβερνητική θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και το μόνο που θα μπορούσε να ανατρέψει τα παραπάνω, είναι το ενδεχόμενο ο Ελληνικός λαός να επιθυμεί τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και για… τρίτη τετραετία.

@ Η κοινωνία αντιμετωπίζει με πρωτοφανή ψυχραιμία και υπευθυνότητα την όλη κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο φόβος συσπειρώνει τον κόσμο γύρω από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να ενισχύεται, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.
Κέρδη καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι ένα κόμμα, το οποίο διαθέτει καθαρές θέσεις.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να συρρικνώνεται, γιατί η πλειοψηφία του κόσμου δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και τον θεωρεί επικίνδυνο να διαχειριστεί μεγάλες κρίσεις.
Η κοινωνία θεωρεί επίσης αναξιόπιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ανίκανα να αναλάβουν πρωτοβουλίες αυτές τις δύσκολες ώρες.

@ Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την πολυεπίπεδη αυτή κρίση που γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός προσδοκά οικονομική βοήθεια για να καλύψει ένα μέρος του ενεργειακού κόστους.
Αυτό που φοβίζει πάντως το Μαξίμου είναι το ενδεχόμενο να κολλήσουν οι πρωτοβουλίες από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.
Η Ελλάδα έχει άμεσα ανάγκη από ενισχύσεις και γι΄ αυτό προτείνει τη δημιουργία ταμείου ενέργειας.
Βέβαια σε περίπτωση κατά την οποία επαληθευτούν οι Κασσάνδρες που προβλέπουν αύξηση της τάξεως του 200% σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, τότε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη.

@ Θα αλλάξει άρδην το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και τα βαριά ονόματα ψάχνουν ήδη εκλογική περιφέρεια για να δώσουν τη μάχη του σταυρού.
Έτσι ο υπουργός Επικρατείας, Γιωργος Γεραπετρίτης, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, προσανατολίζεται αναμένεται να είναι υποψήφιος στην στην Α’ Πειραιώς. Την ίδια στιγμή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μετακινείται για την Α Αθήνας, όπου υπάρχουν πολιτικά θηρία.
Εφόσον κλειδώσει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, τότε η μάχη στην Α Αθήνας θα γίνει πολύ σκληρή για όλους.

@ Μια …χαρά συνεχίζεται το φλερτ των κομμάτων με τους γιατρούς προκειμένου να τους εντάξουν στα ψηφοδέλτια τους, ενόψει εκλογών. Όχι βέβαια ότι οι λεγόμενοι «ειδικοί» δε θέλουν. Πετάνε και τις ιατρικές ρόμπες τους ακόμη για την κεντρική πολιτική σκηνή, μετά τη δημοσιότητα που απήλαυσαν εν μέσω πανδημίας.
Έτσι η ΝΔ συνομιλεί και με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής, Θεόδωρο Βασιλακόπουλος ενώ το τελευταίο διάστημα στο παιχνίδι δυνατά μπήκε και η Ματίνα Παγώνη.
Ο Μητσοτάκης όμως λέγεται ότι θέλει και τον κρητικό Τζανάκη τον οποίο διεκδικεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης, οπότε προβλέπονται νέες κόντρες…
Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει στο μάτι τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκο Καπραβέλο.

@ Συνεντεύξεις, άρθρα, καθημερινά «τιτιβίσματα» στο αγαπημένο του twitter, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις: σίγουρα, το πρόγραμμα του Δημήτρη Παπαδημούλη ουδόλως παραπέμπει σε έναν πολιτικό σε αποδρομή, που απλώς διάγει τα τελευταία 2,5 χρόνια της πολιτικής του διαδρομής. Μάλιστα, κάποιοι στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το… ξανασκέφτηκε και να θέλει να κλείσει την σταδιοδρομία του με μία θητεία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόνο που, αφού έχει ήδη προαναγγείλει ότι φεύγει, το να συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας να συμπεριληφθεί σε κάποιο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές, δεν είναι πια μια αυτόματη διαδικασία…

@ Nova και Wind ένωσαν τις δυνάμεις τους για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Ουκρανικό λαό μέσω του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Η κοινή πρωτοβουλία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συλλογή βασικών ειδών από τους εργαζομένους των δύο εταιρειών ενώ τόσο η Nova όσο και η Wind θα προσφέρουν επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια. Τέλος, η Nova και η Wind ανακοίνωσαν επίσης την παράταση της προσφοράς δωρεάν κλήσεων προς και από την Ουκρανία για τους συνδρομητές τους σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία έως τις 30 Μαρτίου. Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από δύο εταιρείες, οι οποίες ανήκουν πλέον στο United Group, το οποίο έχει έδρα στην Ολλανδία.

@ Το πρωτοποριακό πρόγραμμα ΕQUALL, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Ως γνωστόν, το πιστωτικό ίδρυμα έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει με τρόπο ουσιαστικό τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων. Με στόχο να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων, δημιούργησε το πρόγραμμα EQUALL στο πλαίσιο του οποίου, υλοποιούνται οι δράσεις Women Founders and Makers, Women Back to Work και Profession has no Gender, σε συνεργασία με τους 100mentors και το Tipping Point. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην υποστήριξη των γυναικών, ώστε να διεκδικήσουν τη θέση που ανταποκρίνεται στην αξία και τις δυνατότητες τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τέλος το ΝΑΤΟ: Στον προθάλαμο των BRICS η Τουρκία – Η Άγκυρα αντιμέτωπη με...

Σε δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκία και οι Ένοπλες Δυνάμεις της λόγω τριών σημαντικών εξελίξεων που έχουν σημειωθεί τόσο στην γειτονιά μας αλλά και...

«Φοβισμένη η Ευρώπη»- ανάμεσα στον πόλεμο της Ρωσίας και στον τεράστιο επανεξοπλισμό της Γερμανίας

«Στον απόηχο μιας ιστορικής κρίσης που απειλεί τη γεωπολιτική της ενότητα, η Ευρώπη διέρχεται ένα σύνθετο και δύσκολο οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά στάδιο ως...

Ελληνοτουρκικά: Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αυξάνει για άλλη μία φορά την ένταση, προχωρώντας σε εμπρηστικές δηλώσεις τόσο κατά της Ελλάδας...

Foreign Policy: Γιατί η Δύση «χρειάζεται τον Ερντογάν περισσότερο από ποτέ» – Τι μπορεί...

Στο άρθρο υπάρχει αναφορά σχετικά με το ότι ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του έχει υπονομεύσει το δημοκρατικό πολίτευμα στην Τουρκία. Σε...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

Τα δύσκολα στοιχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μυστικό πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη βάλει κάτω και μελετούν τις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών. Κομματικές πηγές… εκτιμούν πως την εβδομάδα μετά τον...

Αιγαίο: Το θερμό επεισόδιο και το ελληνικό λόμπι της Ουάσιγκτον – «Οι ΗΠΑ θα...

«Οι ΗΠΑ δεν στέκονται δίπλα σε ένα σύμμαχο που επιτίθεται σε έναν άλλο σύμμαχο, ειδικά όταν αυτός ο σύμμαχος είναι ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος...

Η επιστροφή στον άνθρακα, οι επενδυτές και το «άρωμα» αναβάθμισης για την ελληνική οικονομία

"Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" λέει το γνωστό ρητό, το οποίο ταιριάζει… γάντι στην περίπτωση του νέου ενεργειακού μείγματος που θα προωθήσει η Ευρώπη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,036ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Ποια μηνύματα έστειλε από Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σαφές μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα...

Ο Κυριακός Μητσοτάκης στο NBA: Είδε από κοντά την ματσάρα Σέλτικς – Χιτς!

Στη Βοστώνη όπου μίλησε στην τελετή αποφοίτησης του Boston College βρέθηκε χθες (23.05.2022) ο...

ΣΥΡΙΖΑ: Τους 150.000 έφτασε η συμμετοχή στις κάλπες

Ο αριθμός συμμετοχής στην κάλπη εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσεγγίζει, μπορεί και να...

Κάλπες στο ΚΙΝΑΛ για την επιλογή ονόματος και ανάδειξη συνέδρων και νέων τοπικών οργανώσεων

Κομβικής σημασίας οι σημερινές εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής καθ' οδόν προς το 3ο...