Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021
13.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 Νοεμβρίου ανοίγει το “Φολί Μπερζέρ”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1886.... Ανοίγει το παρισινό μιούζικ-χολ "Φολί Μπερζέρ".

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος

Με αρκετή καθυστέρηση χρόνων δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη τελικά το πόθεν έσχες των βουλευτών πρώην αλλά και νυν. Να σημειωθεί πως τα εν λόγω στοιχεία αφορούν τα εισοδήματα του 2012 τα οποία δηλώθηκαν το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2013 (χρήση 2012) υπέβαλαν συνολικά 609 υπόχρεοι σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 περ. α’ έως ε’ του Ν. 3213/2003.

Μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί (πλην Βασίλη Λεβέντη που δεν είχε ακόμη τότε εκλεγεί στη Βουλή), οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, οι υπουργοί, κοινοβουλευτικοί και μη, καθώς και οι ευρωβουλευτές.

Το Προεδρείο της Βουλής έχει δώσει σχετικές οδηγίες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου για να δοθούν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο και τα πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2014, δηλαδή για έτος χρήσης 2013.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει ανακοινωθεί πως οι δηλώσεις πόθεν έσχες αναμένεται να παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βουλής για ένα μήνα και συγκεκριμένα έως τις 10 Ιουνίου του 2016.

Τι δήλωσε ο Τσίπρας;

Τσίπρας, πόθεν έσχες,Ο Πρωθυπουργός ο οποίος τότες ήταν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός είχε δήλωσε εισοδήματα 69.324 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και λοιπά έσοδα.

Παράλληλα, τονίσθηκε πως στην κατοχή του διαθέτει ένα διαμέρισμα 114 τ.μ το οποίο απέκτησε το 1996 καταβάλλοντας 123.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες στο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει στην κατοχή του μετοχές. Γνωστοποιήθηκε επίσης πως οι τραπεζικές καταθέσεις του ανέρχονταν σε 6.999 ευρώ και βρίσκονταν στην Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν διέθετε ιδιωτικό αυτοκίνητο, αλλά είχε μια μηχανή BMW 650 κυβικών που αγόρασε το 2007. Ενώ ξεκαθαρίστηκε πως δεν δήλωσε συμμετοχή σε καμία επιχείρηση ούτε είχε στη διάθεσή του μετοχές.

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μητσοτάκης, πόθεν έσχες,Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν τότε υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά δήλωσε εισοδήματα 81.600 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και λοιπά έσοδα.

Στην κατοχή του διαθέτει 21 ακίνητα (διαμερίσματα, οικόπεδα, αποθήκες κτλ) σε ορισμένα εκ των οποίων είναι συνιδιοκτήτης) Και μάλιστα το 2013 επίσης απέκτησε με γονική παροχή ένα οικόπεδο 2.000 τμ το οποίο εκποίησε την ίδια χρονιά έναντι 342.000 ευρώ.

Το ίδιο έτος προέβη στην αγορά 16 μετοχών της εταιρείας Samsung Electronics με αξία κτήσης 10.192 δολαρίων τις οποίες φέρεται να πούλησε το επόμενο έτος.

Παράλληλα, διέθετε και τραπεζικές καταθέσεις 162.000 ευρώ εκ των οποίων οι 150.000 είχαν τοποθετηθεί σε προθεσμιακό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.

Συμμετέχει και στην εφημερίδα Κήρυξ Χανίων από το 1986 με κεφάλαιο εισφοράς 307.150 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό στην κατοχή του έχει ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών εκατοστών το οποίο απέκτησε το 2011.

Άφωνοι οι πάντες από το πόθεν έσχες του Σταθάκη:

Σταθάκης, πόθεν έσχες,Στις 2.178.161,01 ανέρχονται οι καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδος και της Κύπρου που διαθέτει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
Μάλιστα, βάσει του προηγουμένου πόθεν έσχες του, οι καταθέσεις του κ. Σταθάκη ήταν 451.061 ευρώ.

Ο υπουργός όπως δείχνει το πόθεν έσχες του πούλησε τις ομολογίες του στην JP Morgan, Βέβαια, διατηρεί χαρτοφυλάκια αξίας 436.187 ευρώ (τιμή κτήσης) και 355.022,14 ευρώ σε σημερινή αποτίμηση σε Morgan Stanley, Alpha Blue Chips, Hellenc Seaways και Blackrock Global.

Άλμα για τις καταθέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε ξένες τράπεζες:

Τσακαλώτος, πόθεν έσχες,Την ώρα που οι καταθέσεις του σε ξένες τράπεζες αυξάνονται μείωση σημειώνεται στην ελληνικές καταθέσεις του Υπουργού Οικονομικών.

Να τονισθεί πως το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Υπουργού παρουσίασε αύξηση κατά 720 χιλ. ευρώ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε ομόλογα 1.177.075 ευρώ και 458.580 λιρών Αγγλίας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του πλανήτη μεταξύ των οποίων οι Templeton, Incesxo Perpetual, Blackrock, Credit Suisse, JP Morgan.

Ο Υπουργός Οικονομικών προέβη στη δήλωση εισοδήματα 45.512,63 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 16.737,72 ευρώ από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα 130.145,37 ευρώ.

Την ίδια στιγμή μαζί με τη σύζυγο του παρουσιάζει επτά εγγραφές σε ακίνητα με κύρια το σπίτι του που είναι 432 τ.μ.

32 εγγραφές παρουσιάζει επίσης το χαρτοφυλάκιο του ενώ σημαντική είναι η δραστηριότητα του στην αγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και ομολόγων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 – Μηνιαία πρόστιμα για τους αρνητές

Πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 που δεν θα εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του ομιλία...

Τρίτος στον κόσμο: Η αλματώδης άνοδος του ελληνικού στόλου και οι μοναδικές χώρες που...

Σε μεταφορική ικανότητα ωστόσο δεν έχει ανταγωνιστή Το 2021 υπήρξε ως γνωστόν άκρως προβληματικό για μια σειρά επιχειρήσεων και εμπορικών κλάδων, ωστόσο υπήρξαν και τομείς...

Κοσμογονία στους Πεζοναύτες: Έρχονται 75 AAV-7… δώρο από τις ΗΠΑ

Με τα αμφίβια θωρακισμένα οχήματα AAV7 ενισχύονται οι Έλληνες πεζοναύτες, με δωρεάν παραχώρηση από τις ΗΠΑ. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για την δωρεάν παραχώρηση...

Ο νέος ρόλος που αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη

Νέο ρόλο αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη. Θα λειτουργήσει ως σύνδεσμος ανάμεσα σε Μαξίμου και βουλευτές της ΝΔ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή». Σε στενή συνεργασία...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πνευματικά δικαιώματα από τον Αναγνωστόπουλο ζητεί Βρετανός τηλεοπτικός παραγωγός για τη δολοφονία...

Επτά μήνες μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, η υπόθεση,...

ΚΙΝΑΛ: Σε ήπιους τόνους η τηλεμαχία με τους πέντε από τους έξι υποψηφίους για...

Σε ήπιους τόνους και με όρους πολιτικού πολιτισμού, χωρίς ωστόσο να λείψουν ορισμένες αιχμές μεταξύ των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το debate των πέντε...
Κορωνοϊός: Μαύρη μέρα με 3.465 κρούσματα, 56 θανάτους και 630 διασωληνωμένους

Κορωνοϊός: Εφιαλτική εικόνα με 104 θανάτους, 657 διασωληνωμένους και 6.677 νέα κρούσματα

Πάνω από 18.000 είναι οι νεκροί στην Ελλάδα από την COVID-19, καθώς το τελευταίο 24ωρο άλλοι 104 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Σκυλακάκης, ο Τσακαλώτος και οι χαμηλόμισθοι

Αντιπαράθεση Σκυλακάκη- Τσακαλώτου ξέσπασε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή το μοντέλο...

Πόθεν έσχες: Οι “φτωχοί” της Βουλής σε σχέση με τους συναδέλφους τους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνει συνολικό καθαρό εισόδημα λίγο πάνω από 35 χιλιάδες ευρώ....

Όλα τα πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών – Δείτε τις δηλώσεις

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής αλλά και ευρωβουλευτών,...

Το “Πόθεν έσχες” του Μητσοτάκη προκαλεί κόντρα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου προκάλεσε η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή