Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος

Με αρκετή καθυστέρηση χρόνων δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη τελικά το πόθεν έσχες των βουλευτών πρώην αλλά και νυν. Να σημειωθεί πως τα εν λόγω στοιχεία αφορούν τα εισοδήματα του 2012 τα οποία δηλώθηκαν το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2013 (χρήση 2012) υπέβαλαν συνολικά 609 υπόχρεοι σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 περ. α’ έως ε’ του Ν. 3213/2003.

Μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί (πλην Βασίλη Λεβέντη που δεν είχε ακόμη τότε εκλεγεί στη Βουλή), οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, οι υπουργοί, κοινοβουλευτικοί και μη, καθώς και οι ευρωβουλευτές.

Το Προεδρείο της Βουλής έχει δώσει σχετικές οδηγίες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου για να δοθούν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο και τα πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2014, δηλαδή για έτος χρήσης 2013.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει ανακοινωθεί πως οι δηλώσεις πόθεν έσχες αναμένεται να παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βουλής για ένα μήνα και συγκεκριμένα έως τις 10 Ιουνίου του 2016.

Τι δήλωσε ο Τσίπρας;

Τσίπρας, πόθεν έσχες,Ο Πρωθυπουργός ο οποίος τότες ήταν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός είχε δήλωσε εισοδήματα 69.324 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και λοιπά έσοδα.

Παράλληλα, τονίσθηκε πως στην κατοχή του διαθέτει ένα διαμέρισμα 114 τ.μ το οποίο απέκτησε το 1996 καταβάλλοντας 123.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες στο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει στην κατοχή του μετοχές. Γνωστοποιήθηκε επίσης πως οι τραπεζικές καταθέσεις του ανέρχονταν σε 6.999 ευρώ και βρίσκονταν στην Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν διέθετε ιδιωτικό αυτοκίνητο, αλλά είχε μια μηχανή BMW 650 κυβικών που αγόρασε το 2007. Ενώ ξεκαθαρίστηκε πως δεν δήλωσε συμμετοχή σε καμία επιχείρηση ούτε είχε στη διάθεσή του μετοχές.

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μητσοτάκης, πόθεν έσχες,Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν τότε υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά δήλωσε εισοδήματα 81.600 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και λοιπά έσοδα.

Στην κατοχή του διαθέτει 21 ακίνητα (διαμερίσματα, οικόπεδα, αποθήκες κτλ) σε ορισμένα εκ των οποίων είναι συνιδιοκτήτης) Και μάλιστα το 2013 επίσης απέκτησε με γονική παροχή ένα οικόπεδο 2.000 τμ το οποίο εκποίησε την ίδια χρονιά έναντι 342.000 ευρώ.

Το ίδιο έτος προέβη στην αγορά 16 μετοχών της εταιρείας Samsung Electronics με αξία κτήσης 10.192 δολαρίων τις οποίες φέρεται να πούλησε το επόμενο έτος.

Παράλληλα, διέθετε και τραπεζικές καταθέσεις 162.000 ευρώ εκ των οποίων οι 150.000 είχαν τοποθετηθεί σε προθεσμιακό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.

Συμμετέχει και στην εφημερίδα Κήρυξ Χανίων από το 1986 με κεφάλαιο εισφοράς 307.150 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό στην κατοχή του έχει ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών εκατοστών το οποίο απέκτησε το 2011.

Άφωνοι οι πάντες από το πόθεν έσχες του Σταθάκη:

Σταθάκης, πόθεν έσχες,Στις 2.178.161,01 ανέρχονται οι καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδος και της Κύπρου που διαθέτει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
Μάλιστα, βάσει του προηγουμένου πόθεν έσχες του, οι καταθέσεις του κ. Σταθάκη ήταν 451.061 ευρώ.

Ο υπουργός όπως δείχνει το πόθεν έσχες του πούλησε τις ομολογίες του στην JP Morgan, Βέβαια, διατηρεί χαρτοφυλάκια αξίας 436.187 ευρώ (τιμή κτήσης) και 355.022,14 ευρώ σε σημερινή αποτίμηση σε Morgan Stanley, Alpha Blue Chips, Hellenc Seaways και Blackrock Global.

Άλμα για τις καταθέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε ξένες τράπεζες:

Τσακαλώτος, πόθεν έσχες,Την ώρα που οι καταθέσεις του σε ξένες τράπεζες αυξάνονται μείωση σημειώνεται στην ελληνικές καταθέσεις του Υπουργού Οικονομικών.

Να τονισθεί πως το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Υπουργού παρουσίασε αύξηση κατά 720 χιλ. ευρώ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε ομόλογα 1.177.075 ευρώ και 458.580 λιρών Αγγλίας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του πλανήτη μεταξύ των οποίων οι Templeton, Incesxo Perpetual, Blackrock, Credit Suisse, JP Morgan.

Ο Υπουργός Οικονομικών προέβη στη δήλωση εισοδήματα 45.512,63 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 16.737,72 ευρώ από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα 130.145,37 ευρώ.

Την ίδια στιγμή μαζί με τη σύζυγο του παρουσιάζει επτά εγγραφές σε ακίνητα με κύρια το σπίτι του που είναι 432 τ.μ.

32 εγγραφές παρουσιάζει επίσης το χαρτοφυλάκιο του ενώ σημαντική είναι η δραστηριότητα του στην αγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και ομολόγων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματική γκρίνια για τις μπίζνες του Στέφανου Κασσελάκη

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η αμηχανία που επιδεικνύει η Κουμουνδούρου έναντι...

Κασσελάκης: Γιατί δεν καταθέτει πόθεν έσχες για την περιουσιακή του κατάσταση;

Γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τώρα το πόθεν έσχες του; Και γιατί δεν έγινε...

Ησυχία η Κουμουνδούρου κοιμάται

Τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει εδώ και μία εβδομάδα η...

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στ. Κασσελάκη: “Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε, τα εισοδήματά μου στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα”

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας δάνεισε χρήματα...