Πούτιν προς ΝΑΤΟ: Σταματήσατε να εφευρίσκεστε «ρωσικές απειλές»

38
«Ανοιχτό βιβλίο» ο Πούτιν: Δείτε πόσα εκατομμύρια παίρνει το χρόνο

Στο Παρίσι βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν όπου και συνάντησε τον Γάλλο ομόλογό του, Εμμανουέλ Μακρόν.

Μετά τη συνάντησή του με τον Μακρόν, ο Πούτιν επισκέφτηκε το ρωσικό ορθόδοξο κέντρο  του Παρισιού απ΄ όπου και παραχώρησε συνέντευξη στην Le Figaro.

Στη συνέντευξή του ο Πούτιν, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Γαλλία αλλά και με τη Δύση, ενώ επικεντρώθηκε στο κομμάτι της «επιρροής» που φαίρεται να ασκεί η χώρα του στις προεκλογικές εκστρατείες άλλων χωρών,

«Η μόνη προοπτική  που υπάρχει, είναι η συνεργασία σε όλους τους τομείς.  Και ειδικά στον τομέα της ασφάλειας », τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σημείωσε πως το νούμερο ένα πρόβλημα για εκείνον είναι η τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης:  ΚΙΝΑ: Αναφορές για δεκαπλάσιους νεκρούς από αυτούς που ανακοινώθηκαν

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ και σε όλα όσα ειπώθηκαν αναφορικά με τη Ρωσία τόσο στη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ όσο και στο περιθώριο των G7.

«Πρέπει να σταματήσουν [σ.σ. οι ηγέτες του ΝΑΤΟ] να εφευρίσκουν  φανταστικές ρωσικές απειλές», όπως  αυτοί οι «υβριδικοί πόλεμοι», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Όπως είπατε και εσείς, κάτι τέτοιο, το μόνο που κάνει είναι να φοβίζει τον κόσμο και βασίζεται σε φανταστικά στοιχεία», κατέληξε ο Ρώσος Πρόεδρος.