Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Πούτιν: Η εμμονή με τους αριθμούς και οι “σατανικές” συμπτώσεις

Μια ιδιαίτερη ημερομηνία επέλεξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για την κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ο ρώσος πρόεδρος επέλεξε γι’ αυτή την απόφαση -στέλνοντας την ίδια στιγμή στρατεύματα στις δύο παραπάνω περιοχές- την 22α Φεβρουαρίου (22/2/2022).

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αριθμοί είναι σημαντικοί για τον αρχηγό του Κρεμλίνου» γράφει η γερμανική ιστοσελίδα t-online, υπενθυμίζοντας την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στη Γεωργία στις 8/8/2008.

«Η ημερομηνία μένει εύκολα στη μνήμη – και έχει δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Διαβάζεται το ίδιο, είτε ξεκινάς από μπροστά είτε από πίσω. Αλλά είναι επίσης ένα αμφίγραμμα: αν δείτε τους αριθμούς ψηφιακά, μπορείτε να τους αναποδογυρίσετε και να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα» σημειώνει η γερμανική ιστοσελίδα.

Το «2»

Το «2» θυμίζει επίσης και το «Ζ» που είναι ζωγραφισμένο σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα στα ουκρανικά σύνορα, κάτι που έχει γίνει αντικείμενο πολλών εικασιών τις τελευταίες ημέρες.

Τώρα υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι δεν είναι καθόλου «Ζ», που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο, αλλά ο αριθμός «2».

Το «2» εκεί θα μπορούσε να σχετίζεται με τις 22 Φεβρουαρίου 2022 -την ημέρα κατά την οποία η Ρωσική Κρατική Δούμα αναγνώρισε τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητα κράτη και ο Πούτιν έστειλε επίσημα τους στρατιώτες του για να «διατηρήσουν την ειρήνη».

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν αναρτήσεις ρώσων βετεράνων στα κοινωνικά δίκτυα, στις οποίες έγραφαν «ZZ.0Z.Z0ZZ. Είστε με το μέρος μας;»

Η «προφητεία» του Ζιρινόφσκι

Τις εικασίες ενισχύει κι ένα βίντεο με ομιλία του ρώσου δεξιού λαϊκιστή Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, από τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου προέβλεπε σημαντικά γεγονότα για τις 22 Φεβρουαρίου.

Γνωστός για τις πομπώδεις ομιλίες που εκστομίζει ο Ζιρινόφσκι, γίνεται συχνά αντικείμενο χλευασμού από συμπατριώτες του. Εδώ και χρόνια τάσσεται υπέρ επίθεσης κατά της Ουκρανίας και το ερώτημα είναι πώς αναφέρθηκε στην ομιλία του τόσο ξεκάθαρα στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το κόμμα του, το LDPR, είχε ζητήσει κατά την 30η επέτειο από τη διάλυση της ΕΣΣΔ να καταγραφεί η ημερομηνία εκείνη ως η χειρότερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ου αιώνα.

Ο Ζιρινόφσκι είπε από το βήμα της ρωσικής Δούμα, στις 27 του περασμένου Δεκεμβρίου: «Θα το νιώσετε στις 4 τα χαράματα της 22ας Φεβρουαρίου. Εύχομαι να είναι ειρηνικό το 2022, αλλά αγαπώ την αλήθεια (…) δεν θα είναι ειρηνικό», είπε, τονίζοντας ότι η φετινή θα είναι η χρονιά που η Ρωσία θα ξαναγίνει μεγάλη. Το βίντεο της ομιλίας του διαδόθηκε τώρα μέσω Twitter με το σχόλιο: «Ποιος χρειάζεται τη CIA, όταν έχει το Ζίρικ;» [δηλαδή για να προφητεύει την ημερομηνία εισβολής].

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πούτιν για μακελειό στη Μόσχα: Βάρβαρη πράξη τρομοκρατίας – Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε την 24η Μαρτίου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο...

Νέα ένταση Δύσης – Ρωσίας μετά την επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέος γύρος έντασης Δύσης - Ρωσίας μετά την επανεκλογή στην προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν για...

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη...

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη σύγκριση του Πούτιν με την Χαμάς που έκανε ο Μπάιντεν

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις οποίες συνέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ...