«Πράσινο φως» από το Euroworking Group για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ!

17
«Πράσινο φως» από το Euroworking Group για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ!

Την έγκρισή του έδωσε το Euroworking Group το πρωί για την καταβολή της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, θεωρώντας ότι έχουν εκπληρωθεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά, το Euroworking Group θεωρεί εκπληρωμένο το προαπαιτούμενο για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει καθαρογραφεί.

Σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η σχετική εισήγηση της τρόικας ανέφερε ότι «έχουν ξεκινήσει και έχει αυξηθεί η γεωγραφική κάλυψή τους τις τελευταίες εβδομάδες».

Εξάλλου, τo κλίμα για τις ελληνικές αρχές ήταν καλό στην ομάδα εργασίας το βράδυ της Πέμπτης (1/3) και φαίνεται να ξεπεράστηκαν σε πρώτη φάση τουλάχιστον τα «αγκάθια».

Διαβάστε επίσης:  Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα

Κατά συνέπεια, οι θεσμοί έδωσαν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες των Κρατών Μελών που απαιτούνται για την εκταμίευση και τηρουμένων των προθεσμιών, τα 5,7 δισ. (που αποτελούν το πρώτο τμήμα συνολικής δόσης 6,7 δισ. ευρώ) θα φτάσουν στην Ελλάδα έως τα τέλη Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι το Eurogroup του Φεβρουαρίου είχε θέσει ως προϋπόθεση την «ανεμπόδιστη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε ολόκληρη τη χώρα», κριτήριο που δεν μπορούσε τότε να πιστοποιηθεί.