Προαναγγελίες Κατρούγκαλου για μείωση του ΕΚΑΣ και αύξηση συντάξεων το 2018

18
Κατρούγκαλος:«Τώρα είναι η στιγμή, αν θέλουμε να λύσουμε το Σκοπιανό

Αλλαγές στο ΕΚΑΣ και τις συντάξεις απ’ το 2018 και μετά προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας τόνισε πως εάν υπάρξει ανάπτυξη της τάξεως του 2,7% το 2017, τότε θα γίνει αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ προς τα κάτω και αύξηση των συντάξεων.

Η αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ θα γίνει προκειμένου να μην το χάσει κανείς, όπως διευκρινίζει ο Υπουργός. «Το 2017 θα καταβληθεί προσπάθεια να μην υπάρξει μείωση των δικαιούχων, αλλά η προβλεπόμενη από το Μνημόνιο περικοπή της δαπάνης να προκύψει από αντίστοιχη αναπροσαρμογή της παροχής των σημερινών δικαιούχων, δηλαδή για να μην χάσει κανείς το ΕΚΑΣ θα υπάρξει μια γενική αναπροσαρμογή του προς τα κάτω».

Διαβάστε επίσης:  Αυξήθηκε η ανεργία το δ΄τρίμηνο

Αναφορικά με τις συντάξεις ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία νέα περικοπή όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην Κυβέρνηση.

Αν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017 -όπως προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί- τότε το 2018 οι νέες συντάξεις θα έχουν αυξήσεις, ενώ οι παλαιές θα αυξηθούν όταν η προσωπική διαφορά που ενσωματώνουν μηδενιστεί, λόγω της αύξησης των νέων συντάξεων

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά με τους Θεσμούς που ξεκινούν αύριο, Δευτέρα, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως στόχος είναι «να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην επιδεινωθεί σε τίποτα η θέση των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως να αναστραφεί η εργασιακή απορρύθμιση των τελευταίων χρόνων».