Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών

20
Απέχουν την Δευτέρα οι δικηγόροι λόγω πολυνομοσχεδίου

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος εξαπάτησης δεκάδων επενδυτών.

Ελεύθερες με χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ η κάθε μια, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αφέθηκαν η σύζυγος του και η μια συνεργάτιδα του.

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα αλλά χωρίς χρηματική εγγύηση αφέθηκε η δεύτερη συνεργάτιδα του που απολογήθηκε σήμερα.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και επέρριψε όλες τις ευθύνες στον άλλοτε στενό του συνεργάτη, ο οποίος κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος μετά την απολογία του την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:  Βρέθηκαν τα οστά 108 Ελλήνων που έπεσαν στο Αλβανικό μέτωπο

Όπως ισχυρίστηκε “Επεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν” προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγος του αλλά ούτε και οι συνεργάτιδες του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους.

“Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γ.Λ. ο οποίος από κοινού με την δικηγόρου Κ. ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση. Ο Γ.Λ. ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές “.