Προφυλακίστηκε το «διαβολικό ζευγάρι» που σκότωσε τον 55χρονο Γερμανό στην Αρκίτσα

39
Κάρυστος - φωτιά: Για εμπρησμό από πρόθεση συνελήφθη μια γυναίκα

Τις 10 ώρες έφτασε η «μαραθώνια» απολογία του 56χρονου και της 46χρονης από την Αταλάντη που συνελήφθησαν για τη δολοφονία τον περασμένο Ιανουάριο του 55χρονου Γερμανού κυνηγού σε περιοχή της Αρκίτσας.

Σύμφωνα με την δικογραφία αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές πράξεις, ο μεν άνδρας της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και η δε γυναίκα για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του πρώην συντρόφου της.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αρνήθηκαν ότι βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του άτυχου Γερμανού τον Ιανουάριο του 2018.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν στάθηκαν ικανοί να ανατρέψουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί τους τελευταίους εννέα μήνες με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι.

Οι συνήγοροι τους θεωρούν πως η υπόθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία και περιμένουν την εκδίκασή της για να τα διαλευκάνουν.

Σύμφωνα με την δικογραφία το έγκλημα είχε οικονομικό κίνητρο.

Ο 55χρονος φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τον θύμα, ενώ η γυναίκα που σύμφωνα με τα στοιχεία βρισκόταν στο σημείο κατηγορείται ως ηθική αυτουργός.

Διαβάστε επίσης:  Η αμαρτία δε διορθώνεται με αμαρτία, αλλά με την ταπείνωση

Την ώρα που ο 56χρονος απολογούνταν στο γραφείο της κύριας ανακρίτριας Λαμίας, ο αδερφός του από το δικαστικό μέγαρο τόνιζε πως ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει κάνει το έγκλημα. Επισημαίνει πως την ώρα εκείνη, τα δύο αδέλφια ήταν μαζί στην Αταλάντη και τάιζαν τα ζώα τους.

Από την πολύμηνη δουλειά των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας είχαν συγκεντρωθεί πάρα πολλά στοιχεία, ανάμεσά τους τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, κινήσεις λογαριασμών που είχε το θύμα στην Ελβετία, καθώς και ομολογίες, που «έκαιγαν» το σατανικό ζεύγος το οποίο φέρεται να είχε βάλει στο μάτι τα χρήματα του Γερμανού. Η δολοφονία μάλιστα περιγράφεται κι ως ιδιαίτερη σκληρή και από την ιατροδικαστική έκθεση που έκανε λόγο για σχεδόν εξ επαφής πυροβολισμό του θύματος.

Τα παραπάνω στοιχεία δεν μπόρεσαν να τα αντικρούσουν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών που με ομόφωνη απόφαση, τους έκριναν προφυλακιστέους μέχρι να οριστεί η τακτική δικάσιμος.