ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: “Έκρυψε» αμοιβή 750.000 δολαρίων

36

Οι αποκαλύψεις προέκυψαν από την Ουκρανία για να ενισχύσουν εικασίες πως ο πρώην πρόεδρος της εκστρατείας του Τραμπ, Πωλ Μάναφορτ, είχε αποκρύψει τεράστια αμοιβή του. Ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Λεστσένκο υποστηρίζει πως έχει αποδείξεις ότι ο Μανάροφ προσπάθησε να κρύψει πληρωμή 750.000 δολαρίων από φιλορωσικό κόμμα, το 2009.

Εκπρόσωπος του Μάναφορτ, που ήταν και σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, διέψευσε τον ισχυρισμό του Λεστσένκο, ως «αβάσιμο». Ο Μάναφορτ υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ τον Αύγουστο του 2016, όταν αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με τον Γιανουκόβιτς. Την  περασμένη Δευτέρα, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι είχε επιβεβαιώσει για πρώτη φορά, καταθέτοντας στην επιτροπή πληροφοριών, ότι η υπηρεσία του διερευνά ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.

Στα “μαύρα βιβλία”

Την Τρίτη ο Λεστσένκο, πρώην ερευνητής δημοσιογράφος, δημοσίευσε ένα τιμολόγιο με το προαναφερόμενο ποσό και την υπογραφή του Μάναφορτ, το οποίο αφορούσε αποστολή ηλεκτρονικών υπολογισμών στην εταιρία Davis Manafort. Το ποσό, προερχόταν από υπεράκτια εταιρία στο Μπελίτζε, μέσω τράπεζας του Κιργιστάν. Ο Λεστσένκο δήλωσε ότι το συμβόλαιο ήταν προκάλυμμα για πληρωμές στον κ. Μάναφορτ, για τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες στο κόμμα του κ. Γιανουκόβιτς. Και ότι το ποσό και η ημερομηνία της πληρωμής, ταιριάζουν με στοιχεία σε «μαύρα λογιστικά βιβλία» του κόμματος του Γιανουκόβιτς.  Ο Ουκρανός πρόεδρος εκδιώχθηκε από τη χώρα, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία το 2014.