Πρόκειται για ένα σκάνδαλο το οποίο αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις αλλά και παρέμβαση της Δικαιοσύνης

53

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων, οι τυφλοπόντικες του Υπουργείου Εργασίας
επιμένουν στη διενέργεια δύο φωτογραφικών διαγωνισμών που αφορούν ακίνητα φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας που προορίζονται για ξενοδοχειακές μονάδες.

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο το οποίο αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις αλλά και παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Οι αρμόδιοι που έστησαν τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς αντί να προχωρήσουν στην ακύρωση τους και την επαναπροκήρυξη αφαιρώντας τους φωτογραφικούς όρους, το μόνο που έκαναν παρέτειναν τη χρονική διάρκεια.

Ο πρώτος φωτογραφικός διαγωνισμός αφορά ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στη Ζαλοκώστα 7 στην καρδιά της Αθήνας. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τι σκοπιμότητα έχει η φωτογραφική διάταξη που βάζει ως προϋπόθεση για κτίριο 1.700 τ.μ. με ιστορική αξία να μετατραπεί σε πεντάστερο ξενοδοχείο και αυτός που θα το πάρει, να έχει λειτουργήσει πέντε αστέρων ξενοδοχείο με 100 έως 150 δωμάτια για πάνω από πέντε χρόνια. Η προϋπόθεση αυτή φωτογραφίζει συγκεκριμένο επιχειρηματία. Αλήθεια, μήπως στον διαγωνισμό συνυπάρχει και ο χώρος πάρκινγκ από την πίσω πλευρά που διαθέτει συντελεστή δόμησης και όλες τις προϋποθέσεις για προσθήκη νέου κτιρίου;

Διαβάστε επίσης:  "Μήνυμα" Πάγκαλου σε Ερντογάν: «Να θυμάται ότι οι Τούρκοι έχουν ξανακρεμάσει πρωθυπουργό»

Ο δεύτερος φωτογραφικός διαγωνισμός αφορά το ξενοδοχείο Esperia. Τι λογική έχει για το υπάρχον ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω να απαιτείς από τους διαγωνιζόμενους να επενδύσουν 7.5 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που εύκολα μπορεί να μεταβληθεί με υπερτιμολογήσεις. Ταυτόχρονα το μηνιαίο τίμημα ενοικίασης περιορίζεται στις 50.000 ευρώ που θεωρείται υπερβολικά χαμηλό για το σημείο και τα δεδομένα των καιρών.

Τον λόγο έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς…