Προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό

24
Προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό

Εκνευρισμός στην Άγκυρα μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον Τούρκο στρατιωτικό, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον εκπρόσωπο του AKP αλλά και αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας.

Τον «χορό» άνοιξε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την απόφαση, που όπως ισχυρίστηκε, «προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, είπε πως «ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά των τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους, σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες».

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Ο ξεδιάντροπος γιατρός!..

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και το σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών, που μέσω μιας σκληρής ανακοίνωσης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης.

«Είναι μια απόφαση που όχι μόνο παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας να πολεμά την τρομοκρατία αλλά παραβιάζει και τις διατάξεις της Συνθήκης της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων του 1951» γράφει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Αρνούμενη να εκδώσει τους προδότες, η Ελλάδα δημιουργεί προηγούμενο για τέτοιες αποφάσεις, κάτι που προσβάλει την συνείδηση του τουρκικού έθνους».