Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Προκριματικά Euro 2020: Αυτή είναι η Εθνική της καρδιάς μας – «Πάτησε» την Βοσνία στο ΟΑΚΑ

Η Εθνική έδωσε συνέχεια στην καλή παρουσία της στο «Ολίμπικο» το περασμένο Σάββατο (12/10) απέναντι στην Ιταλία, με ακόμη καλύτερη εμφάνιση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε σε ρόλο κομπάρσου μια ομάδα που ζητούσε μόνο τους τρεις βαθμούς για να ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 και πήρε μια δίκαιη νίκη με 2-1 (30΄ Παυλίδης, 88΄ αυτογκόλ Κοβάτσεβιτς – 35΄ Γκόγιακ) απέναντι στη Βοσνία, στο ΟΑΚΑ.

Η ενδεκάδα που ξεκίνησε ο Φαν Σιπ είχε αρκετούς… νεωτερισμούς: στο πλάι του Χατζηδιάκου, που ήταν για δεύτερο συνεχή αγώνα βασικός, βρέθηκε ως αριστερός στόπερ ο Σταφυλίδης (αντί του Σιόβα), που με την καλή τεχνική του είχε αναλάβει να «χτίζει» το παιχνίδι από πίσω, Γαλανόπουλος και Μάνταλος είχαν πάρει τις θέσεις των Ζέκα και Μπουχαλάκη, συγκριτικά με τον αγώνα στο «Ολίμπικο», ενώ σέντερ φορ ξεκίνησε ο Παυλίδης, με τον Κουλούρη στον πάγκο αυτή τη φορά.

Απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως οι Βόσνιοι, που ήθελαν μόνο νίκη, η Εθνική ξάφνιασε ευχάριστα με τη «φρεσκάδα», την ταχύτητα, το καλό τρανζίσιον, το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που προσπάθησε να παίξει, εν τέλει με τη διάθεση που έβγαζαν οι παίκτες της. Αν μάλιστα η τελική πάσα ήταν καλύτερη, τότε ενδεχομένως η λήξη του πρώτου ημιχρόνου να έβρισκε τη «γαλανόλευκη» ομάδα με περισσότερα από ένα γκολ στο ενεργητικό της, καθώς έβγαλε αρκετές τελικές, «χτυπώντας» κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον ταχύτατο Λημνιό.

Στο ίδιο διάστημα, όμως, η ανασταλτική λειτουργία δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο κι αυτός είναι ένας από τους τομείς όπου ο Ολλανδός εκλέκτορας θα πρέπει να επιμείνει. Οι Βόσνιοι ισοφάρισαν στην μοναδική αξιόλογα οργανωμένη επίθεσή τους με τον Γκόγιακ στο 35΄, αφού ο Κολάσινατς έκανε «περίπατο» στην άδεια δεξιά πλευρά της Εθνικής και σέντραρε με ακρίβεια. Η ελληνική ομάδα είχε πάρει το προβάδισμα πέντε λεπτά νωρίτερα με ωραία προσπάθεια του Παυλίδη, που «άνοιξε λογαριασμό» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: ο Λημνιός βρήκε τον Μάνταλο, εκείνος έδωσε με τη μία κάθετη στον Παυλίδη, που με προσποίηση και πλασέ νίκησε τον Σέχιτς.

Στο 13΄ οι Βόσνιοι είχαν χάσει τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία τους στο πρώτο μισό του αγώνα, όταν από την επιμονή του Πασχαλάκη να διώχνει την μπάλα με γροθιές αντί να προσπαθεί να μπλοκάρει ο Γκόγιακ πλάσαρε, ο Χατζηδιάκος απομάκρυνε σχεδόν επί της γραμμής και το νέο σουτ του Χότζιτς μπλόκαρε, σε δύο χρόνους, ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Στο 33΄ και σε ωραία αντεπίθεση, ο Μπακασέτας πάσαρε σε σωστό χρόνο δεξιά του στον Μπακάκη, εκείνος σούταρε άσχημα και ο Σέχιτς απέκρουσε, όπως και στο 39΄ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μπακασέτα. Στο 41΄ η Ελλάδα έχασε σπάνια ευκαιρία, όταν ο Μάνταλος μετά την προσποίηση του Παυλίδη (άφησε την μπάλα να περάσει) βρέθηκε από αριστερά μόνος στην περιοχή, έκανε κακό πλασέ και ο Κοβάτσεβιτς έδιωξε σε κόρνερ με κεφαλιά.

Η Εθνική συνέχισε τον επιθετικό μονόλογό της και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φαν Σιπ πέρασε τον Μασούρα αντί του Μάνταλου, για να δώσει ισορροπία στην επιθετική ανάπτυξη και από την αριστερή πλευρά, οι γραμμές εξακολουθούσαν να έχουν καλές αποστάσεις και η πίεση ήταν σωστή, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι και πάλι για την Ελλάδα.

Στο 57΄ από λάθος του Κοβάτσεβιτς ο Μάνταλος πλάσαρε έξω από την περιοχή και απέκρουσε ο Σέχιτς, στο 60΄ ο Μασούρας «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι, στο 66΄ ο φορ του Ολυμπιακού νικήθηκε από τον Σέχιτς στο τετ α τετ, στο 73΄ η μπάλα κατέληξε στο άλλο δοκάρι, από τη βολίδα του Σταφυλίδη αυτή τη φορά, ενώ στο 75΄ ο Μασούρας ήταν «μοιραίος» για άλλη μια φορά, αφού ούτε τότε κατόρθωσε να τελειώσει τη φάση (ο Σέχιτς απέκρουσε με το αριστερό χέρι).

Τελικά η Ελλάδα πήρε ό,τι άξιζε στο 88ο λεπτό, έστω από τα «φίλια πυρά» του Κοβάτσεβιτς που προσπαθώντας να αποκρούσει τη σέντρα του Φετφατζίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, «υπογράφοντας» την πρώτη νίκη της Εθνικής επί ημερών Φαν Σιπ στον πάγκο της. Και επειδή οι αριθμοί λένε, συνήθως, την αλήθεια, οι τελικές ήταν 25-5 για την ελληνική ομάδα, που θα πάει πια με άλλη ψυχολογία στους αγώνες που απομένουν, με Φινλανδία και Αρμενία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Τσβάγερ (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μασούρας, Κουλούρης, Μπακάκης – Τσίμιροτ, Κρβζιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (84΄ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60΄ Μασούρας), Παυλίδης (70΄ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίτσακσιτς, Κρβζιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Χότζιτς (71΄ Μπάγιτς), Τσίμιροτ (46΄ Γιάγιαλο), Γκόγιακ, Κοβάτσεβιτς, Χαΐροβιτς, Σάριτς (63΄ Ντούλιεβιτς).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ντε Κουμπερτέν, καρδιά, ταφεί, Αρχαία Ολυμπία,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Μαρτίου φτάνει στον Πειραιά από τη Μασσαλία η καρδιά του βαρώνου...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1938 φτάνει στον Πειραιά από τη Μασσαλία η καρδιά του βαρώνου ντε Κουμπερτέν, αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων για να ταφεί σύμφωνα με επιθυμία του στην...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/3/24

Πλήρη αγωνιστική δράση περιλαμβάνει το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 13:15 Novasports 2HD Φόλενταμ – Άλκμααρ Eredivisie 13:30 COSMOTE SPORT...

Λεφτά με ουρά στα ταμεία των ελληνικών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ!

Οι ελληνικές ομάδες αναμένεται να μοιραστούν συνολικά φέτος ένα ποσό που θα φτάνει ή θα ξεπερνά κιόλας τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η Ευρώπη δεν είναι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/3/24

Πλήρη αγωνιστική δράση περιλαμβάνει το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 13:35 Action 24 Καστοριά – Τρίκαλα Α’ Εθνική Γυναικών 14:00...
Τεράστια επιτυχία! Η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε με ανατροπή το όπεν του Ραμπάτ!

Σάκκαρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells

Εκπληκτική η Μαρία Σάκκαρη (Νο.9 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε με 2-1 σετ (6-4, 6-7(5), 6-2) την 20χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του US Open Κόκο Γκοφ...
Champions League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Conference League: Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ – Κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” και οι Πειραιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά του Conference League, στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της UEFA...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 15/3/24

Οι κληρώσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στις οποίες θα συμμετέχουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στο Conference League ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Με Αγγλία, Φινλανδία και Ιρλανδία η Ελλάδα στον όμιλο του Nations League

Στον δεύτερο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League, κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδος, η...

Πολύ καλή εμφάνιση η Εθνική Ελλάδας: Ισόπαλη με σκορ 2-2 με τη Γαλλία

Ισόπαλη με σκορ 2-2 αναδείχθηκε η Εθνική ομάδα των ανδρών απέναντι στη Γαλλία για...

EURO 2024: Βήμα πρόκρισης της Εθνικής ποδοσφαίρου

Σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στο EURO 2024 έκανε η εθνική ομάδα των...

Τέλος από την Εθνική ο Ιτούδης, σε πρώτο πλάνο ο Σπανούλης

Διαζύγιο προέκυψε από την σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, με τον...