Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Προς ολοκληρωτική συντριβή

 

Όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες, έτσι κι αυτός του Πάνου και του Αλέξη, φτάνει στο τέλος του.

Μπορεί ορισμένοι να πέφτουν ακόμη θύματα της προπαγάνδας των αριστεροδεξιών φυλλάδων περί δεινότητας των δυο φίλων, προεξοφλώντας ότι στο τέλος θα καταφέρουν να απεγκλωβιστούν από τον κυκεώνα που οι ίδιοι δημιούργησαν, ωστόσο η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και σύντομα θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Όσο πιο γρήγορα αποδεχτούν τα δεδομένα, τόσο μικρότερη θα είναι η ήττα τους.

Φαίνεται όμως ότι συνεχίζουν να ζουν στο παράλληλο σύμπαν της ανίερης συμμαχίας, όπου αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμη μπας και αλλάξει κάτι και διασωθούν.

Πολύ φοβούμαστε ότι για μία ακόμα φόρα αυταπατώνται.

Έχουν αποτύχει παταγωδώς στα πάντα. Δεν τους βγαίνει τίποτα. Όσο παραμένουν στην εξουσία το μονό που καταφέρνουν είναι να φέρνουν πιο κοντά την καταδίκη τους για εθνική μειοδοσία.

Λόγω ανικανότητας αντίληψης των προθέσεων του Ερντογάν είναι θέμα χρόνου να χάσουμε κάποιο νησί.

Είναι τόσο ανόητοι που είμαστε σίγουροι ότι ούτε καν έχουν χαράξει συγκεκριμένη στρατηγική αποτροπής του τελικού στόχου του Σουλτάνου. Της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου δηλαδή.

Όσοι θεωρούν τον κουμπάρο σχιζοφρενή καλύτερα να αναθεωρήσουν. Λειτουργεί με χειρουργική ακρίβεια για να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο. Κάτι που επιχείρησε να κάνει και επί των ημερών του Σαμαρά, άλλα λόγω των στρατηγικών συμμαχιών με Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο και την επιτάχυνση της χάραξης της ΑΟΖ, του κόπηκε ο βήχας και κλείστηκε στο καβούκι του μέχρι νεωτέρας.

Με τους άσχετους όμως αναθάρρησε και άρχισε να κλιμακώνει τις επιθέσεις.

Ξεκίνησε με τις λεκτικές απειλές, αύξησε κατακόρυφα τις παραβιάσεις, εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού κι αφού είδε ότι δεν αντιδρούμε απήγαγε (;) τους δύο στρατιωτικούς. Τι μένει; Η εισβολή και κατάληψη ελληνικού εδάφους.

Και μετά φυσικά τα παζάρια για την ποσόστωση, υπό την ευγενική διαιτησία των Αμερικανών. Γι΄ αυτό ενισχύθηκε ο 6ος στόλος σύντροφοι. Για να αποτρέψει ενδεχόμενη εξέλιξη στην όποια εμπλοκή και μετά να μοιράσει τα μερίσματα.

Άλλα που να το καταλάβετε. Σάμπως διαβάσατε ποτέ διεθνολογία ή γεωπολιτική στρατηγική;

Αντίθετα, τι κάνατε; Είδατε το τυράκι των Αμερικανών αλλά όχι τη φάκα.

Νομίζατε ότι με το να λύσετε το Μακεδονικό, θα καταστείτε ηγέτες των Βαλκανίων και παράλληλα λόγω της υποτιθέμενης κόντρας ΗΠΑ – Τουρκίας (στη βόρεια Συρία απλώς την αφήνουν να ενισχύσει τα νώτα της – Τον κουμπάρο επί της ουσίας τον κρατάνε λόγω οικονομικών ατασθαλιών), αφεντικά της ευρύτερης Μεσογείου. Τόσο μακάκες;

Τι αποδείχτηκε; Ότι ο Ζάεφ επιεικώς σας γλεντάει εγείροντας συνεχώς νέες αξιώσεις και ο Ερντογάν είναι έτοιμος να μπουκάρει στην Ακρόπολη. Πάλι καλά που δεν μπούκαρε όταν τον καλέσατε στην Αθήνα, βαυκαλιζόμενοι ότι θα γίνετε γέφυρα Ανατολής – Δύσης. Και επαναλαμβάνουμε, τόσο μακάκες;

Αλλά είπαμε, το στρατηγικό βάθος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει μέχρι τα Εξάρχεια και τη ρίψη στεφάνων από ελικόπτερα.

Πάτε τώρα να εγκαινιάσετε το αεροδρόμιο στα Σκόπια σαν βρεγμένες γάτες και να εύχεστε να γλιτώσετε το λιντσάρισμα του λαού λόγω της λαίλαπας που έρχεται.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμα λόγω των ιδεολογικών σας εμμονών και αγκυλώσεων, το σχέδιο των Μεγάλων Δυνάμεων, που πάντα στο τέλος μας τσακίζουν, ήταν να μας οδηγήσουν προ τετελεσμένων. Κι εσείς το εκτελέσατε με απόλυτη πίστη.

Τώρα απλώς περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση και τι θα χάσουμε.

Εάν η πανωλεθρία στα Εθνικά συνδυαστεί με το λέρωμα της «καθαρής εξόδου» που προμηνύει νέα δυσβάσταχτα μέτρα, τότε μιλάμε για την μετατροπή της χώρας σε κανονική αποικία και θα είμαστε τυχεροί εάν δεν χρειαζόμαστε διαβατήριο για να πάμε στη Λαμία.

Σε ανύποπτο χρόνο γράφαμε ότι ο Σαμαράς είχε καταλάβει όλο αυτό το βρώμικο γεωπολιτικό παιχνίδι που πάει να παιχτεί εις βάρος της Ελλάδας.

Δίχως να χάσει χρόνο ξεκίνησε να θωρακίζει τη χώρα ώστε όταν έσκαγε η κρίση η Ελλάδα να ήταν οχυρωμένη και σε ευνοϊκή θέση για να αντιμετωπίσει τα πάντα.

Εξυγίανε την οικονομία με ταχύτατους ρυθμούς, ασφάλισε τα σύνορα και σύναψε τις γεωστρατηγικές συμμαχίες που αναφέραμε, καθιστώντας την Ελλάδα ετοιμοπόλεμη.

Ο σοφός λαός φυσικά είχε άλλη άποψη και αντί να αναγνωρίσει το έργο του προτίμησε να εμπιστευτεί την τύχη της χώρας στους ολετήρες.

Ας πρόσεχε.

Όσο για τους εραστές της εξουσίας, το μόνο που τους μένει είναι να εγκαταλείψουν το θεάρεστο έργο τους μπας και καταφέρει ο Μητσοτάκης μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές – πατριωτικές δυνάμεις, να σώσουν ό, τι σώζεται.

Εφόσον προτιμήσουν να συνεχίσουν τις απέλπιδες προσπάθειες διατήρησης της εξουσίας, στο τέλος, όχι μόνο θα ψάχνουν την ψήφο τους με μεγεθυντικό φακό, αλλά το Ειδικό Δικαστήριο για εσχάτη προδοσία, που τόσο φοβούνται, θα είναι αναπόφευκτο.

ΥΓ. Επιλέξαμε συνειδητά να μην αναφερθούμε στη σκευωρία της Novartis, καθώς η αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική αποκάλυψε τη δολιότητα των κυβερνώντων, βάζοντας ταφόπλακα σε μία ακόμη προβοκάτσια τους. Το μόνο που απομένει για να κλείσει κι αυτό το νοσηρό κεφάλαιο της πρώτης φοράς Αριστερά, είναι η στιγμή που θα λογοδοτήσουν.

antinews

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...
Κουμουνδούρου, τραυματίστηκε, αστυνομικός,

Ησυχία η Κουμουνδούρου κοιμάται

Τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει εδώ και μία εβδομάδα η Βούλα Κεχαγιά, αλλά αν τα αντανακλαστικά του όλου κομματικού «οργανισμού»...

«Παγίδευσε» τον εαυτό του: Όχι κι έτσι, κ. Κουτσούμπα…

Ξέρετε τι λένε για τα φάουλ; Όταν δεν υπάρχει πρόθεση, τότε δεν τιμωρούνται αυστηρά. Όταν όμως είναι «εσκεμμένα», τότε δίνονται ως… αντιαθλητικά. Ως δεινός πολιτικός...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 15 επιβάτες (βίντεο)

«Ένα Il-76 στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Ιβάνοβο ενώ είχε απογειωθεί για προγραμματισμένη...

Συγκλονιστική η συντριβή F35 – Ο πιλότος του τζετ, περιγράφει τη σοκαριστική εμπειρία του (βίντεο)

Ήταν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, τον Νοέμβριο του 2021, όταν ένα F-35 της...

Περού: Τουλάχιστον επτά νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους στις γραμμές των Νάσκα

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη αεροσκάφος τουρισμού που εκτελούσε πτήση πάνω από τις...

Ιταλία: 8 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους, ανάμεσά τους ένα παιδί

Τραγωδία στην Ιταλία. Ιδιωτικό αεροσκάφος με οκτώ επιβαίνοντες κατέπεσε το μεσημέρι της Κυριακής δίπλα...