Προσαγωγή ατόμου που κινήθηκε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας – Επεισόδια σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια

26
Προσαγωγή ατόμου που κινήθηκε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας - Επεισόδια σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια

Την προσαγωγή ενός άνδρα που προσπάθησε να προσεγγίσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την ώρα που προσερχόταν για τη δοξολογία στη Μητρόπολη προχώρησαν άνδρες της Ασφάλειάς του.

Το άτομο που προσήχθη έχει καταγραφεί να προσπαθεί να βγει από το πλήθος που βρισκόταν έξω από την εκκλησία, με σκοπό να φτάσει στο σημείο που κινείται ο κ. Παυλόπουλος, αλλά με αστραπιαίες κινήσεις, τουλάχιστον έξι άνδρες της ασφάλειας τον ακινητοποιούν.

Λίγη ώρα αργότερα ένα άτομο επιχείρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να πετάξει ένα αυγό κατά της αυτοκινητοπομπής του πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Επεισόδια, προσαγωγές και μολότοφ σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια

Από ένταση, επεισόδια και προσαγωγές στιγματίστηκαν οι παρελάσεις σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής κι αντιφασίστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους χώρους των παρελάσεων.

Διαβάστε επίσης:  Βγάζουν τις λίρες από τα… στρώματα οι Έλληνες - Γιατί αυξήθηκαν οι ρευστοποιήσεις

Στην Καλλιθέα 50 μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία στις Τζιτζιφιές, προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία Κύπρου που θα πραγματοποιούνταν η μαθητική παρέλαση, αλλά άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκτόξευσαν μια βόμβα μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Την ίδια ώρα, αντιφασίστες και μέλη συλλογικοτήτων, προσπάθησαν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ. Ακολούθησε ένταση και υπάρχουν αναφορές για 3 τραυματίες.

Παράλληλα οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 11 ατόμων. Την ίδια ώρα, 20 άτομα με μαύρα ρούχα και κράνη, κινήθηκαν προς το σημείο που θα γινόταν η παρέλαση έξω από το δημαρχείο των Άνω Λιοσίων, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς.