Προσκλητήριο Τσίπρα για κοινή δράση στην προστασία της πρώτης κατοικίας

Θα καταθέσει πρόταση νόμου εντός των ημερών

7
Τσίπρας: Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη, στείλτε με ειδικό δικαστήριο

Με στόχο την αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος πως η χώρα επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας ανέκτησε την αξιοπιστία της και εισήλθε σε τροχιά κανονικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης εμφανίστηκε κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο ο Α. Τσίπρας, αμφισβητώντας συνολικά τα έως τώρα πεπραγμένα της γαλάζιας εξουσίας.

Μάλιστα με αφορμή το σχέδιο «Ηρακλής» ο Α. Τσίπρας προεξόφλησε πως θα αναπτυχθεί απέναντι στην κυβέρνηση μια κοινωνική αντιπολίτευση με τον ίδιο να ανακοινώνει πως θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καταθέτοντας πρόταση νόμου στην Βουλή την οποία θα καλέσει να στηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ενώ βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ακολουθεί στο θέμα των πλειστηριασμών μνημονιακές πολιτικές» υποστήριξε ο Α. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως το σχέδιο Ηρακλής είναι σχέδιο Λερναίας Υδρας.

«Πρώτη φορά ο Ηρακλής είναι με την Λερναία Ύδρα μαζί και όχι απέναντι της» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «ύβρις» την πρόσφατη αναφορά του Υπουργού Οικονομικών Ζ. Σταϊκούρα πως οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης. «Το μάρμαρο το πλήρωσαν οι άνθρωποι που φτωχοποιήθηκαν, που είδαν να μειώνονται οι συντάξεις τους, οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό, αυτοί που έχασαν τις δουλειές τους και όχι οι τραπεζίτες» ήταν το επιχείρημα που αντέτεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:  4 δισ. ευρώ μέχρι το 2026 για την Αεροπορία Στρατού

Υποστήριξε δε πως η διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε προεκλογικά η Ν.Δ για να εξασφαλίσει την ψήφο των πολιτών και που σήμερα αποκαλύπτεται ολοένα και πιο καθαρά θα μεταβληθεί σε κοινωνική κατακραυγή και το αίτημα για πρόωρες εκλογές θα έρθει από τον ίδιο τον λαό. Παράλληλα έθεσε σε φάση ετοιμότητας το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε με ορόσημο και το συνέδριο του κόμματος τον Μάιο να δρομολογηθεί μια νέα δυναμική στο χώρο που θα οδηγήσει στο μέλλον στον σχηματισμό μις προοδευτικής διακυβέρνησης.
Ο Α. Τσίπρας τόσο μέτωπο των εθνικών θεμάτων όσο και το προσφυγικό χαρακτήρισε παιδαριώδεις τους χειρισμούς της κυβέρνησης.