Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλή γοητεία, μεγάλη ακτογραμμή, πολυάριθμα νησιά και μεσογειακό της κλίμα. Διαθέτει πληθώρα παραλιών για να απολαύσετε τη θάλασσα και τον ήλιο. Τα δάση της φιλοξενούν πλούσια βιοποικιλότητα. Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα προς την αειφόρο ενέργεια και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της κουλτούρα της που την προτιμούν οι οικοτουρίστες.
Τα Ζαγοροχώρια , στην περιοχή της Ηπείρου, βρίσκονται στον δοκιμαστικό κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εδώ, τα τοπικά προϊόντα καλλιεργούνται με τον παραδοσιακό τρόπο και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νόστιμων πιάτων. Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου και έχει καταχωρηθεί στα Ρεκόρ Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου σε σχέση με το πλάτος του. Θα απολαύσετε ραφτινγκ, καγιάκ, πεζοπορία και αναρρίχηση στην περιοχή, ενώ μπορείτε επίσης να μαζέψετε μανιτάρια στο δάσος. Ζήστε την περιπέτεια!
Αν είστε λάτρης των νησιών, η Κρήτη μπορεί να σας προσφέρει πολλές εμπειρίες: κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη των Χανίων για να ανακαλύψετε την ενετική ιστορία της πόλης ή να κάνετε πεζοπορία στο δημοφιλές φαράγγι της Σαμαριάς στα νότια. Στην περιοχή του Ρεθύμνου, επισκεφτείτε το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO του Ψηλορείτη και απολαύστε τις εκδρομές σας για πεζοπορία, για να επισκεφτείτε τις σπηλιές ή να κάνετε αναρρίχηση. Στην περιοχή Λασιθίου μην παραλείψετε να πάτε στην περιοχή του Βάι. Οι παραλίες είναι καταπληκτικές, με ζεστά, κρυστάλλινα νερά και ένα φοινικόδασος κοντά.
Στα Δωδεκάνησα (το ΝΑ τμήμα του Αιγαίου), η Αστυπάλαια έχει εφαρμόσει ένα φιλόδοξο εξαετές σχέδιο για τη μετάβαση στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ηλεκτρονικών ποδηλάτων και ηλεκτρονικών σκούτερ. Η Αστυπάλαια χρησιμοποιεί ενέργεια που παράγεται κυρίως από αιολικά και ηλιακά πάνελ. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η Τήλος είναι ο ηγέτης στην ανακύκλωση: Το Just Go Zero Tilos είναι ένα νέο πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων που ξεκίνησε πρόσφατα στο νησί για την ανακύκλωση επικίνδυνων και μη, με μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής!
[1] Το Sea Change είναι ένα χρηματοδοτούμενο έργο της ΕΕ για το H2020 που στοχεύει να δημιουργήσει μια θεμελιώδη «Αλλαγή της Θάλασσας» στον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαίοι πολίτες βλέπουν τη σχέση τους με τη θάλασσα, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα, ως πολίτες με γνώσεις ωκεανών, να αναλάβουν άμεση και βιώσιμη δράση προς έναν υγιή ωκεανό. υγιείς κοινότητες και τελικά ένας υγιής πλανήτης.