Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ – Σε ψήφο εμπιστοσύνης το γύρισε η κυβέρνηση

Την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και την μετατροπή της σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε από το βήμα της Βουλής την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και ταύτισε με τον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτοντας πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό.

Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. «Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός», μας είπε. «Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης». Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;

Πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς -τους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναμετρηθείτε με την πολιτική αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι όμως, ο Πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο. Και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο.

Θυμίζοντας τα γεγονότα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η επίθεση Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνθηκε μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους πως αξίζουν καλύτερα από τον κ. Πολάκη. «Το ερώτημα λοιπόν αφορά και εσάς, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία».

«Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο και γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή φέροντας παραδείγματα από την μέχρι τώρα πορεία του κ. Πολάκη τον οποίο και κατηγόρησε πως κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεση του κατά του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως όταν μία τέτοια πρωτοφανής συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση.

«Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι – οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν.

Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δήλωσε, για να προσθέσει πως ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους».

Απευθυνόμενος στο σώμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Ισχύει για τον Παύλο Πολάκη, όπως ισχύει και για τον Πρωθυπουργό. Το πρόβλημα μεταφέρεται, τώρα, σε σας -σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Θα προστατεύσετε την πολιτική και την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε;

Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος και στην υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου. Συγχαρητήρια και στον κ. Τσίπρα, για τις τελευταίες επιλογές του. Είναι φανερό ότι είστε πια σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας.

Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb. Ένα μόνο μην ξεχνάτε. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου. Και η απομάκρυνσή σας από την εξουσία δεν είναι απλά προϋπόθεση για να πάει μπροστά η χώρα και να γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων.

Είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η ποιότητα της δημοκρατίας μας. Είναι προϋπόθεση για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Οι εκλογές κρίνονται συχνά στα στοιχειώδη.

Όσο πιο απλό είναι το δίλημμα τόσο πιο καθαρό.

Και σε τέτοια διλήμματα είχατε ομολογουμένως εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.

Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Με την πρόοδο ή με τη συντήρηση.

Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν έμεινε ένα άλλο απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη.

Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων.

Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τι είπε ο Δραγασάκης

Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική και τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Γ.Δραγασάκης μιλώντας στην βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά του αν. υπουργού Υγείας Π.Πολάκη.

«Η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας. Αλλά και για τις πολιτικές 4 χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο «Πολάκης». Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας .

Η Νέα Δημοκρατία είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της. Γι’ αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο. Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι’ αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο 3ήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Απάντηση Μητσοτάκη σε Δραγασάκη

Κύριε πρόεδρε ήσασταν εκτός θέματος. ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη. Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά ενός υπουργού. Γιατί θεωρούμε τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ευθέως προσβλητική για τη δημοκρατική τάξη. Το θεωρούμε πιο σημαντικό από τα οικονομικά ζητήματα τα οποία θίξατε. Φοβάστε ότι μέχρι και οι βολικοί και συνεργάσιμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αντέξουν σε μια ψηφοφορία που θα αφορά μόνο τον κ. Πολάκη. Ο Πολάκης είναι δικό σας πρόβλημα και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας ανέθεσε σε εσάς να πιείτε το πικρό ποτήρι. Κύριε Δραγασάκη καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...
Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης για το κλείσιμο της Εθνικής

Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος...

ΟΣΕ: Στη μοίρα του ο οργανισμός που παραμένει ακόμα με μεταβατική διοίκηση

Με μεγάλα κενά και κρίσιμες δεσμεύσεις που δεν προχώρησαν εξακολουθεί να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανδρουλάκης: “Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κάνει τη στέγαση το ακριβότερο δικαίωμα στην Ελλάδα”

Στο οξύ πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης εστίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης...

ΝΔ: Οι 28 πρώτοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές της 9ης...

Νέα Δημοκρατία: Αυτά είναι τα 20 πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών

Σε πλήρη εκλογικό ρυθμό μπαίνει σταδιακά η Νέα Δημοκρατία, καθώς απομένουν μόλις δυόμισι μήνες...

Δημοσκόπηση Opinion για το Action24: Στην πιο δύσκολη στιγμή η ΝΔ συγκεντρώνει 34,4% με 21% διαφορά

Στην χειρότερη στιγμή της δεύτερης τετραετίας του Κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται ότι ουσιαστικά δεν έχει...