Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για 120 δόσεις και 13η σύνταξη

8
Βουλή: Αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο με την 13η σύνταξη και τις 120 δόσεις

Με την αναμενόμενη τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, τις ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας και το πακέτο μέτρων του Ζάππειο με επίκεντρο τη μείωση του ΦΠΑ και την καταβολή της 13ης σύνταξης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στη Βουλή λίγο μετά από τις 12 το μεσημέρι, «σύγκρουση» πολιτικών αρχηγών ωστόσο δεν θα υπάρξει καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην ακυρώσει την περιοδεία του στη Θεσσαλία.

Αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση δια της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου κατέθεσε σειρά νέων βελτιωτικών ρυθμίσεων μειώνοντας τον ΦΠΑ σε καφέ και τσάι μόνο όμως στο ράφι, αυξάνοντας τη δυνατότητα για ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων στην εφορία μέχρι 36 δόσεις και μειώνοντας τον ΦΠΑ στην τηλεθέρμανση.

Διαβάστε επίσης:  Υποσχέσεις Τσίπρα: Τέλος του χρόνου τα μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς

«Αυτά μπορούμε τώρα, αυτά κάνουμε.Θα έρθουν κι άλλες εκπλήξεις» είπε η ίδια στην ομιλία της.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να υπερψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή ολοκληρώνει επί της ουσίας το νομοθετικό της έργο μέχρι τις ευρωεκλογές.