Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Ψινάκης: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους

Με δελτίο Τύπου απαντάει ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης σε όσους τον κατηγορούν και ζητούν την παραίτησή του μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με την παράκληση της δημοσίευσης του συγκεκριμένου κειμένου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

”Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, την αίσθηση της ασφάλειας”, δηλώνει μέσω ανακοίνωσης ο Ηλίας Ψινάκης προσθέτοντας : ”Ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχη ενός πολέμου. Μια από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια”.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μαραθώνα υποστήριξε ότι ”αυτές τις κρίσιμες ώρες εμφανίζονται κάποιοι καιροσκόποι με μικροπολιτικά κίνητρα που επιχειρούν να βάλουν άλλου είδους ”φωτιές” στο Μαραθώνα”.

Για το πολιτικό κόστος, ο κ. Ψινάκης τονίζει ότι ”ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, αυτό το κόστος δεν θα το υπολογίσω και τώρα” κάνοντας έκκληση στους πολίτες και αιρετούς του δήμου. ”Ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Αδιέξοδες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις μόνο περισσότερη ζημιά και πόνο προκαλούν. Τώρα είναι η ώρα της δράσης. Να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο στην επούλωση των πληγών και στην αποκατάσταση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος το γρηγορότερο. Μα πρώτα και πάνω απ’ όλα, στα θύματα της τραγωδίας οφείλουμε το σεβασμό, τη σκληρή δουλειά και την αλήθεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δελτίο Τύπου του Δημάρχου Μαραθώνα αναλυτικά:

Η 23η Ιουλίου 2018, είναι η μέρα που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας.

Είναι η μέρα που αλλάζει τα πάντα και χωρίζει το πριν και το μετά.

Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, την αίσθηση της ασφάλειας.

Απέναντι σε μια πρωτοφανή καταστροφή, εργαζόμαστε αδιάκοπα, μέρες και νύχτες, για να φέρουμε το Δήμο, όσο πιο γρήγορα σε μια κανονικότητα. Παίρνουμε δύναμη από την παρουσία και τη στήριξη δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, πολλοί από τους οποίους είχαν θύματα και απώλειες.

Η χώρα, η ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχη ενός πολέμου.

Μια από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια.

Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαιη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στο Μαραθώνα που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές. Αυτές είναι οι φωτιές του διχασμού.

Είναι όμως και άνθρωποι που ενώ τους δόθηκαν θέσεις ευθύνης, αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης. Επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό.

Σε αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες που προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής είναι υπέρτατη η ανάγκη της αλληλεγγύης, της ενότητας και της κοινής προσπάθειας.

Αυτή είναι και η μοναδική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επώδυνες καταστάσεις.

Μόνο προβλήματα και εμπόδια θα προκαλέσει η πληγή του διχασμού.

Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο.

Δε θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο.

Έχει όμως μόνο ένα στόχο:

Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία.

Είναι άδικο, άστοχο και το λιγότερο απρεπές οι συμπολίτες μας που θρηνούν

απώλειες ζωών, περιουσιών, και της στοιχειώδους αίσθησης ασφάλειας, να βιώσουν τις συνέπειες πράξεων που τα κίνητρα τους επιβάλλεται να ελεγχθούν.

Η διαχείριση και η αξιοποίηση της έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτεί διαφάνεια, ακεραιότητα και αξιοπιστία.

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα περί πολιτικού κόστους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης.

Αυτό το κόστος δεν θα το υπολογίσω και τώρα.

Απέναντι λοιπόν στην πιο σημαντική και δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας θα σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μας με όλες μου τις δυνάμεις. Θεσμικές ή μη. Είναι ευθύνη όλων μας αυτό που συνέβη να μην ξανασυμβεί. Είναι ευθύνη όλων μας να σταθεί ο τόπος μας και πάλι στα πόδια του το ταχύτερο δυνατό. Γι ´αυτό και είναι ανάγκη να μάθουμε την αλήθεια.

Ειδικά από τη στιγμή που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αιτία της τραγωδίας, τις συνθήκες και τους υπευθύνους είμαι βέβαιος ότι αυτή η μεγάλη αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους ανήκουν.

Κάνω έκκληση σε όλους, πολίτες και αιρετούς του Δήμου μας.

Ο τόπος μας χρειάζεται όλους.

Αδιέξοδες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις μόνο περισσότερη ζημιά και πόνο προκαλούν.

Τώρα είναι η ώρα της δράσης.

Να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο στην επούλωση των πληγών και στην αποκατάσταση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος το γρηγορότερο.

Μα πρώτα και πάνω απ όλα, στα θύματα της τραγωδίας οφείλουμε το σεβασμό, τη σκληρή δουλειά και την αλήθεια.

Σας ευχαριστώ.

Ηλίας Ψινάκης

Δήμαρχος Μαραθώνος

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μακελειό στη Γλυφάδα: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για το μακελειό στην Γλυφάδα. «Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024...

Ανακοίνωση του Παναθηναϊκού κατά της διαιτησίας στη Euroleague

Η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν έξαλλη με την διαιτησία στο παιχνίδι με την...

Κατώτατος μισθός: Παρασκευή στις 11:00 ανακοινώνεται η αύξηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 10:00 συνάντηση στο...

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα...