Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Πτήση με Rafale του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ – Τον παρασημοφόρησε ο Γάλλος Αρχηγός (φωτό)

Ελλάδα και Γαλλία οριοθετούν το πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας προγραμματίζοντας ασκήσεις και ανάληψη δράσεων από κοινού.

Όπως πρώτοι αποκαλύψαμε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποιεί από την Πέμπτη τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία, προσκεκλημένος του Γάλλου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Τιερί Μπιουρκαρντ.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά την υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και την πρόσκτηση Γαλλικών οπλικών συστημάτων, προκειμένου οι δυο Αρχηγοί να βάλουν τα θεμέλια ώστε να ακολουθήσει η εξειδίκευσή της σε ζητήματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο Γάλλος Αρχηγός επιφύλασσε μια έκπληξη που συγκίνησε τον Στρατηγό Φλώρο αφού με απόφαση της Γαλλικής Δημοκρατίας του απονεμήθη το «Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής».

Πρόκειται για το υπέρτατο Γαλλικό Παράσημο και για ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο. «Είναι μεγάλη μου τιμή και ανεκτίμητη πηγή υπερηφάνειας, τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο» ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στον Τιερί Μπιουρκάρντ.

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι εμφανής η ενδυνάμωση των σχέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των Χωρών, μέσω των κοινών δράσεων, με ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, εστιάζοντας πάντα το ενδιαφέρον στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και στις επιπτώσεις τους στην ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας και Υποσαχάρειας Αφρικής.

«Η πίστη στη Δημοκρατία, η ισχυρή βούληση για ελευθερία, ο σεβασμός του κράτους δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ήταν οι βασικοί μοχλοί για την αυτοδιάθεση των εθνών μας, που εξακολουθούν να καθοδηγούν την κοινή μας πορεία σε ένα λαμπρότερο μέλλον» ήταν η κοινή διαπίστωση των «δυο».

«Ο Ελληνο-Γαλλικός πυλώνας ασφάλειας είναι και θα παραμείνει καθοριστικός παράγων για την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Αρχηγός Φλωρος.

Όμως, η πιο δυνατή εμπειρία ήταν την Παρασκευή, που ο Έλληνας Αρχηγός πέταξε με μαχητικό Rafale, όμοιο με αυτό που απέκτησε η Πολεμική μας Αεροπορία.

«Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!» τόνισε σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας με νόημα: «Τα Gr από τις “Ριπές Ανέμου” θα τα νιώσουμε σύντομα και στους ελληνικούς ουρανούς με την Πολεμική Αεροπορία και τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα και αποστολή την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας».

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος εντυπωσιάστηκε από την επίσκεψή του στην Αεροπορική Βάση Saint Dizier, στο λίκνο της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας (l’Armee de l’Air et de l’Espace).

Rafale

«Η Πολεμική Αεροπορία και οι Πιλότοι μας είναι και θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας ως αποστολή την διασφάλιση της Ειρήνης και της Σταθερότητας» ανέφερε ο Αρχηγος για να συμπληρώσει:

Τρομερή Εμπειρία!

Φοβερό Αεροσκάφος!

Μοναδική Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας!

Merci beaucoup General Thierry BURKHARD pour l’expérience unique!».
του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...
Δύο αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και δύο ερωτήματα για τον Κώστα Τασούλα

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο...

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

“Red Flag” στην Ανδραβίδα! – Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην 117 Π.Μ.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την πρώτη «Ramstein Flag» του ΝΑΤΟ. Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30...
Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Ηνίοχος”: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην Ευρώπη με Rafale και F-16 (βίντεο)

Στην άσκηση «Ηνίοχος 2024» η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών...

Με 4 Rafale συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία στην πολυεθνική άσκηση “Volfa 2024”

Από την Τρίτη 12 έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, η Πολεμική Αεροπορίας (ΠΑ) συμμετείχε...

Ελληνική Αεροπορία: Τα ελληνικά Rafale στην πρώτη τους άσκηση εκτός συνόρων 

Φωτογραφίες από τις πτήσεις, στον γαλλικό εναέριο χώρο, των ελληνικών Rafale, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο...

Τα Rafale ανοίγουν φτερά για ασκήσεις στο εξωτερικό

Οι 18 «Ριπές του ανέμου» έτοιμες για όλα, ακόμα και για readiness, ετοιμότητα δηλαδή,...