Πως η σπάταλη ζωή της Αθηνά Ωνάση μείωσε την τεράστια περιουσία της

326
Αθηνά Ωνάση, ερωτευμένη,

Ο πολύκροτος χωρισμός της Αθηνά Ωνάση με τον Ντόντα, έφερε στην επικαιρότητα και το θέμα της περιουσίας της «χρυσής κληρονόμου» με το ερώτημα στα χείλη όλων να είναι τι μέγεθος έχει η κινητή και ακίνητη περιουσία της.

Είναι δισεκατομμυριούχος ή πολυεκατομμυριούχος η Αθηνά Ωνάση; Από δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο φαίνεται πως μάλλον η χρυσή κληρονόμος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια το ύψος της περιουσίας της τελευταίας των Ωνάσηδων.

Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε την περιουσία της μητέρας της και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ανέφερε στο βιβλίο του «Η δυναστεία Ωνάση» ότι η Χριστίνα Ωνάση άφησε πίσω της «ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες».

Οταν η Αθηνά Ωνάση ενηλικιώθηκε, μεταβίβασε σε ένα trust υπέρ του πατέρα της την περιουσία της. Ωστόσο, μετά τη γνωριμία της με τον μετέπειτα σύζυγό της επήλθε η ρήξη με τον πατέρα της και ζήτησε πίσω όσα της ανήκαν. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, κατά τον οποίο η Αθηνά φέρεται να πέρασε στον πατέρα της 100 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:  Έβρος: Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ του ΓΕΣ από τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Δ’ Σώματος Στρατού

Το μεγάλο ξεπούλημα

Ακολούθως η Αθηνά, σε μια προσπάθεια -όπως ισχυρίζοναι πολλοί- να αποκοπεί από το παρελθόν αλλά και να συντηρήσει το ακριβό της χόμπι με τα άλογα, άρχισε το μεγάλο ξεπούλημα της περιουσίας της. Ετσι, πούλησε:

Το ρετιρέ στην Αvenue Foch του Παρισιού
Τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας
Το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα
Το Σκορπιό στον Ριμπολόβλεφ έναντι 117 εκατ. ευρώ
Κοσμήματα της μητέρας της (ο οίκος Christie’s του Λονδίνου έβγαλε σε δημοπρασία περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της Χριστίνας Ωνάση και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της, αντί 4 εκατ. δολαρίων).
Το 2014 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Αθηνά έχει στη διάθεσή της μια περιουσία μικρότερη των 500 εκατ. ευρώ.

Το 2015, όταν η Αθηνά έκλεισε τα 30 και πέρασε το trust στα χέρια της, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια περιουσία 300 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατ. δολαρίων σε μετοχές και ράβδους χρυσού 150 εκατ. δολαρίων.