Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας: Τριήμερο αφιέρωμα στον κινεζικό κινηματογράφο

64
Κίνα, αφιέρωμα, κινηματογράφος,

Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας σας προσκαλεί στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου σε ένα ξεχωριστό  αφιέρωμα στον κινεζικό κινηματογράφο, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Γραφείου της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας. 

Το αφιέρωμα εντάσσεται στο πλαίσιο των «Μενάνδρειων – 2016» που  διοργανώνει ο Οργανισμός «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

“Επιλέξαμε προσεκτικά τρεις εκπληκτικές ταινίες,  ενσωματώσαμε αξιόπιστους ελληνικούς υπότιτλους, σε συνεργασία με ανεξάρτητες ομάδες μεταφραστών που το έκαναν από μεράκι, και θελήσαμε να δώσουμε στους πολίτες του Δήμου ένα τριήμερο δείγμα ενός Κινηματογράφου που κατά τη γνώμη μου, εδώ και χρόνια έχει αρχίσει να ξεπερνά το Χόλυγουντ», δηλώνει ο πρόεδρος της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας κ. Παύλος Χαϊκάλης.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Μυρσίνης 24) στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

13 Οκτωβρίου 2016:
«Μετά το σοκ (唐山大地震)», 2010.

Κίνα, ταινίες, αφιέρωμα,

Αναφέρεται στην επική ιστορία μιας οικογένειας που χωρίζεται σαν αποτέλεσμα του τρομερού σεισμού της Τανσάν το 1976. Φέτος έκλεισαν τα 40 χρόνια αυτής της ανείπωτης τραγωδίας. Ταυτόχρονα η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη της Κίνας μέχρι σήμερα και δείχνει, με τρόπο λυρικό, την ανθρώπινη δύναμη σε όλο της το μεγαλείο.
Σκηνοθεσία: Xiaogang Feng.
Παίζουν: Daoming Chen, Yi Lu, Fan Xu, κ.α.

Διαβάστε επίσης:  Νόμιμη η επιδότηση της Αντωνοπούλου!!!

 

14 Οκτωβρίου 2016:
«Ο μάγος και το λευκό φίδι (白蛇传说之法海)», 2011.

Κίνα, ταινίες, αφιέρωμα,

Μια ταινία φαντασίας, ένα όμορφο παραμύθι, όπου ένας αρχιερέας (Τζετ Λι) προσπαθεί να προστατεύσει έναν αθώο νέο από ένα θηλυκό φίδι-δαίμονα, που είναι χιλίων χρόνων. Η αντιπαράθεση των ψυχικών δυνάμεων καταλήγει σε χάος. Ταυτόχρονα, με εντυπωσιακά εφέ η ταινία καθηλώνει το κοινό και περνά το συναίσθημα άμεσα.
Σκηνοθεσία: Siu-Tung Ching.
Παίζουν: Jet Li, Shengyi Huang, Raymond Lam.

  

15 Οκτωβρίου 2016: 
«Τα λουλούδια του πολέμου (金陵十三钗)», 2011.

Κίνα, αφιέρωμα, κινηματογράφος,

Ένας δυτικός τυχοδιώκτης βρίσκει καταφύγιο στην καθολική εκκλησία της πόλης, μαζί με μια ομάδα γυναικών, κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας της Ναντζίν και τις ιαπωνικές θηριωδίες το 1937.

Υποκρινόμενος τον ιερέα, θα προσπαθήσει να τις οδηγήσει σε ασφαλές μέρος, μακριά από τις φρικαλεότητες. Επειδή υπάρχουν ρεαλιστικές σκηνές, παρακαλούμε να μην προβληθεί σε παιδιά χωρίς πρώτα τη δική σας συγκατάθεση.
Σκηνοθεσία: Zhang Yimou.
Παίζουν: Christian Bale, Ni Ni, Xinyi

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 6937-055927

http://www.greece-china.com