Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

“Πυρά” Βγενόπουλου κατά Βαξεβάνη!

Πυρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής της MIG για τον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη. Χαρακτήρισε «εχθρική πράξη» την προσφυγή της Λαϊκής στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, με ευλογίες της κυπριακής κυβέρνησης.

Η υπό εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας και διεκδικεί 4 δισ. ευρώ, αποκάλυψε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου.

Αποκάλυψε δε ότι από αρχεία της κυπριακής Βουλής προκύπτει ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε δώσει έγκριση για να προχωρήσει αυτό το αίτημα.

Μίλησε για εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι θα είχε συμβεί, αν η Γερμανία προσέφευγε κατά της Ελλάδας;».

Ο επικεφαλής της MIG ΜΙΓ +11,48% σημείωσε ότι βγήκε η απόφαση που έβαλε στο αρχείο την έρευνα για τη Λαϊκή Τράπεζα, βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρόχρονη περίοδο ομηρίας του ιδίου.

«Χάθηκε χρόνος μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

Όπως είπε, τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μια ακόμα σημαντική απόφαση, με τη διεκδίκηση 1,2 δισ. ευρώ από την Κύπρο γιατί καταστράφηκε η επένδυση του ομίλου και άλλων επενδυτών.

Αυτή η νόμιμη απαίτησή μας δυστυχώς ήταν η αιτία πρωτοφανών εχθροπραξιών από κύκλους της Κύπρου, που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, υπογράμμισε.

Ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας ότι έχει κάνει σφοδρές επιθέσεις για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί με δύο μηνύσεις και υπάρχουν άλλες δεκαεπτά προς εκδίκαση.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου, όπως είπε, και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, «θα μπορούσε να βοηθήσει».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης o Κ. Βαξεβάνης απέκτησε πολιτικά ερείσματα, κάτι που του επέτρεπε να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Μίλησε για εκφοβισμό. Όταν βγαίνει μια απόφαση που τον καταδικάζει, ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποίηση.

Οι ερωτήσεις στη Βουλή

Τα διάφορα θέματα που αναφέρει αναβιβάζονται από ορισμένα όργανα της δικαιοσύνης ως θέματα, κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Με παραινέσεις του, παρακινεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις σε υπουργούς, τόνισε.

Έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κ. Βαξεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG, υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου και σημείωσε ότι ο υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί αυτή την υπόθεση.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε λόγο για ανοχή της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης και τμήματος της Δικαιοσύνης. «Δεν ξέρω τα κίνητρα της ανοχής που του παρέχεται, αλλά οι συνέπειες στο κράτος δικαίου είναι καταστροφικές».

Ο εισαγγελέας Εφετών

Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κα Ράικου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως ανέφερε, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά ότι λένε οι Κύπριοι. Σε ερώτηση «ποιοι Κύπριοι;» απάντησε «δεν θυμάμαι».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, η υπόθεση λανθασμένα συνεχίστηκε αλλά τελικά βγήκε το αθωωτικό αποτέλεσμα.

Όπως αποκάλυψε, υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απόρρητων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή και Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτατα η υπόθεση; αναρωτήθηκε.

Η διάκριση εξουσιών

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Έθνους που λέει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επικοινώνησε με εισαγγελέα δίνοντας οδηγίες σε ποιον άλλο εισαγγελέα να χρεώσει υπόθεση και μίλησε «για ιστορία που ξεφεύγει ολοκληρωτικά». Όπως είπε, νομικά το δημοσίευμα, αλήθεια ή ψέματα, έπρεπε να διαψευστεί για να διαφυλαχτεί το κύρος των εισαγγελέων.

Όταν δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών και δίνεται πολιτική οδηγία, οποιαδήποτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί είναι άκυρη, σημείωσε επικαλούμενος και τις νομικές του γνώσεις.

Η υπόθεση εκβιασμού

Δεν είναι οι μόνοι που έδρασαν έτσι, σχολίασε αναφορικά με την υπόθεση εκβιασμού που βρίσκεται τώρα στο φως της επικαιρότητας. Μίλησε για έναν εξ αυτών που είχε συνεχώς δημοσιεύματα και έστελνε μήνυμα «δώστε λεφτά για να σταματήσουμε». Μετά τις μηνύσεις και τις αγωγές τελικά διαμήνυσε «δώστε συγχωροχάρτι για να τελειώσουμε» και εν τέλει έκλεισε το περιοδικό με εξώφυλλο που ζητούσε συγγνώμη από τη MIG.

Ο Παπασταύρου

Ο κ. Παπασταύρου δεν μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα, υποστήριξε, καθώς όσα έχουν ακουστεί από πολιτικούς δημιουργούν συνθήκες «μη δίκης». Αν δεν επέλθει σύνεση σε όσους διοικούν τη χώρα, όλη η προσπάθεια να χτυπηθεί η διαφθορά δεν μπορεί να προχωρήσει.

Απίστευτα άστοχες ενέργειες

Δεν καταφέρομαι εναντίον του κ. Τσίπρα ή της κυβέρνησης, υποστήριξε απαντώντας σε ερώτηση. Εγώ εξηγώ τις απίστευτα άστοχες ενέργειες του υπ. Δικαιοσύνης. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω μέσα ενημέρωσης, ούτε έχω δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Η ερμηνεία για ό,τι γίνεται σε ό,τι αφορά εμάς ακούει στο όνομα «Βαξεβάνης».

Οι καταγγελίες μου πρέπει να ερευνηθούν από τη δικαιοσύνη αλλά και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, πρόσθεσε.

Οι τραπεζικές αποφάσεις δεν είναι ποινικά αδικήματα, σχολίασε αναφορικά με τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν πρόσφατα σε δέκα στελέχη της Alpha Bank ΑΛΦΑ +3,97% για το δάνειο προς τον Στ. Ψυχάρη. Οσο και αν διαφωνώ με τη θέση του περί «προσωρινού» για την κυβέρνηση, είπε πως σε ό,τι αφορά στα τραπεζικά δάνεια υπάρχει εμπλοκή πολλών ανθρώπων που πρέπει να πάρουν την απόφαση.

Έκανα το καθήκον μου

Ερωτηθείς για το τι περιμένει από εδώ και πέρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποιοι θα ενδιαφερθούν. Είμαι στη διάθεση όσων θέλουν. Κατ’ εμέ οι καταγγελίες αυτές θα έπρεπε να κινητοποιήσουν οποιαδήποτε αρχή υπάρχει. Δεν εξαρτάται από εμένα. Εγώ το καθήκον μου το έχω κάνει.

Συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούν να μου βάλουν κομματική ταμπέλα». Τα προβλήματα που έχει ο τόπος είναι μεγάλα. Το θέμα της λειτουργίας του κράτους δικαίου είναι πολύ πιο σοβαρό. Χωρίς ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν έχουμε κράτος, έχουμε το απόλυτο μπάχαλο.

Δεν είμαι σε λίστες

Πρέπει να παταχθεί με νόμιμο τρόπο η διαφθορά και η διαπλοκή, υποστήριξε και δήλωσε πως ο ίδιος είναι αντίθετος στη νομιμοποίηση του χρήματος από το εξωτερικό. «Είμαστε ηλίθιοι που πληρώνουμε τα πάντα;», αναρωτήθηκε προσθέτοντας ότι δεν είναι σε καμία λίστα και όλα τα εισοδήματά του είναι δηλωμένα και φορολογημένα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστού, για τα αίτια θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου

Τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε μετά...

Εντοπίστηκε και δεύτερος στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου!

Εντοπίστηκε και δεύτερος στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου, ο Μιχάλης Φόλε. Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται...

Παραδόθηκε στις αρχές και συνελήφθη στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου!

Συνελήφθη στην Αθήνα, αφού παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην Εισαγγελία Εφετών, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας ο...

Μπλοκάρονται περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί του Βγενόπουλου ύψους έως 3,79 δισ ευρώ…

Tο μπλοκάρισμα αφορά περιουσιακά στοιχεία ύψους έως 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ... Δηλαδή πρακτικά ο Βγενόπουλος...